După degustarea de succes avută la Ursus, astăzi am mai avut parte de o surpriză.
Ursus a făcut o investiţie de 42 de milioane la fabrica de la Buzău şi a chemat un snop de jurnalişti şi jurnaliste, numai unul şi una, la o conferinţă de presă la linia de fabricaţie nou dată în funcţiune. Şi pe lângă jurnalişti, ia ghiciţi cine a mai fost invitat? De fapt, cine au fost primii bloggeri invitaţi de Ursus la un eveniment de gen?

Da da, eu şi Clickio.
Normal, ne-am hlizit cât de mult am putut, am râs de unii ziarişti care tot cereau cifre de afaceri şi alte dude de genul ăsta, l-am întrebat şi noi pe Stephan Weber, preşedintele Ursus România(care btw, e un prea tare tip, (vorba lui Badea, vreau să fiu Stephan)), de ce nu mai e Stejar Strong pe piaţă (pentru că nu se cere berea strong, btw) şi după aceea am purces la vizitat noua fabrică.

Ştiţi CÂT DE CURAT este într-o fabrică de bere? Nu aveţi idee, vă spun eu. Câtai hardughia de fabrică, funcţionează cu 11 oameni. Unsprezece. Pentru că totul se face pe calculator. În rest, amestecul uman e minim. Mai rămânea să ne dea papucei de ăia de pânză, să zicem că suntem la NASA.

Cu ocazia asta am aflat şi eu că practic, în ziua de azi, poveştile cu şoricei în sticlele de bere sunt imposibile. Pentru că totul se produce în spaţii ermetic închise, unde nu au acces nici măcar oamenii, darămite eventuale găuri de şoarece.
Am băut bere direct din butoi. Din butoiul care conţine echivalentul a 400 000 (patru sute mii) de sticle. Nu ne venea să plecăm de acolo, deşi, la un calcul simplu, ar fi avut de băut din butoiul ăla, vreo 10 generaţii din familia mea.

Ce am mai aflat. Da, am aflat că expertul numărul 1 în România în materie de bere este o femeie. O femeie care este director de calitate la Ursus şi e capabilă să distingă 122 de arome într-un pahar de bere. Ce să spun, ne-am înclinat cu religiozitate în faţa ei. Cică îşi antrenează soţul în materie. M-am oferit să îi dau numărul de telefon al nevestei.

A, şi am câştigat şi eu şi clickio, concursul de recunoscut sortimentele de bere. Am ghicit 4 din 4, fără ezitare :mrgreen:

Uite şi nişte poze.

[flickrset id=”72157616677790271″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.