A cunoscut-o la balul bobocilor. Era cea mai frumoasă Miss Boboc pe care o văzuse vreodată. Normal, primul gând a fost că ar trebui ca cineva să transforme în femeie bobcul ăla de fată. Și la fel de normal, el fiind un proaspăt bărbat în clasa a 11 a, a considerat că e datoria lui să își ofere serviciile în această direcție.

Așa că imediat cum a avut ocazia, a invitat-o în oraș și, spre uimirea lui, ea a acceptat. S-au plimbat o zi întreagă împreună. Timpul aproape că trecea neobservat. El descoperea cu fiecare cuvânt schimbat că lângă el era o fată care, pe lângă frumusețe, era și inteligentă, sclipitoare în conversație, îl făcea să râdă.

Ușor ușor, dorința de a o transforma în femeie s-a transformat în dorința de a o proteja, de a o ajuta. Pentru că se îndrăgostise. De ea, de puritatea de ei, de momentele petrecute împreună.
A trecut un an școlar. Deja formau un cuplu frumos. Ea a plecat în vacanță la părinți, undeva la Dunăre. El a plecat la bunici. Hotărâseră să își scrie în fiecare zi câte o scrisoare. Nu ar fi fost mult, cuvintele dintre ei nu e terminau niciodată.

Toată vacanța de vară nu a primit nici o scrisoare. Simțea că se sufocă de dor, dar se simțea și trădat. Prima femeie, prima fată pe care o iubise, îl uita doar la câteva ore de la despărțire. I-a scris zeci de scrisori. Întâi îndrăgostite, după aceea dezamăgite. Ultimele erau pline de ură și dispreț pentru fata care îi călcase sentimentele în picioare.

A venit prima zi de școală. A ajuns acolo la prima oră, hotărât să îi ceară socoteală pentru tortura celor 3 luni de iad. În clasă nu era decât cea mai bună prietenă a ei.

– Îmi pare rău pentru voi….
– Să îți pară rău de ea. Când apare o să aibă cel mai mare scandal din viața ei. Nu a dat nici un semn de viață 3 luni.
– Săracul de tine, nu știi nimic?
– Ce să știu? Că e cu altul? Nu mă interesează, oricum am terminat totul!
– Ea a murit, dragule. A murit în prima zi când a ajuns acasă. A făcut baie în Dunăre și a prins-o un vârtej. Au găsit-o în mare, după o săptămână.

Dintr-o dată, nu mai era un adolescent. Îmbătrânise brusc, acolo în sala de clasă.