Am mai spus`o de cateva ori si o sa o mai repet ca sa se inteleaga. Sau nu.

Se dau bloggeri, unii cu experienta, altii cu trafic, unii vechi, altii noi. Toti sunt bloggeri si fac din asta un hobby, un job, o meserie sau cum vor ei sa numeasca activitatea asta. N-au vreun mijloc de calificare, asa cum nu trebuie sa avem cursuri pentru blogging. Si totusi, bloggerii se atotnumesc Dumnezeii internetului si marketingului romanesc. O teribila greseala.

E ca si cum ai manca seminte in fata blocului si ai vorbi despre fotbal si politica. Iar cum toata lumea se pricepe la fotbal si politica fiind doar in stare sa comenteze ceva, asa si bloggerii se pricep la toate, de la calculatoare la internet, la marketing si alte nebunii de genul. Dar sa ne uitam altfel, cand ati vazut ultima data un blogger speaker in vreun eveniment. N-am vazut niciodata si nu neaparat din cauza unui marketing care nu e in stare si care nu crede nimic despre bloggerul respectiv, ci pur si simplu pentru ca nu reusesc sa sustina. Atunci cand un blogger il vom putea vedea sustinand o discutie misto undeva, vom putea spune despre ei ceva. Pana una alta sunt doar unii in spatele unui monitor.

Ce e mai rau, e ca sunt bagati in seama atunci cand nu trebuie, iar daca un blogger scrie o aberatie / tampenie sau adevar pe blogul sau si e citit de cineva care-l baga in seamna, atunci asta e luat drept bun, sursa de informare sau mai mult incepe sa se increada ca e sursa de informare. Asa incat va deveni ipocrit, va crede ca numai el are dreptate, ca numai el va trebui ascultat, iar lumea cel mai probabil ii va canta in struna. Pentru ca … asa e si in viata de vedeta, o data ai avut succes, pana ti se duce ecoul lumea te crede pe cuvant si face poze cu tine . …

Scriind asta mi-am amintit de evenimentul de pe motoare de saptamana trecuta, cand am pus pe unul sa strige … uite-l pe Piticu ma, sa vad daca ma baga cineva in seamna. Abia atunci 🙂

Scris de Piticu

Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe mixes.ro.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.