Citeam ieri ultimul mare scandal din online, despre vai, marea trădare, că prietena ei i-a zis lui, care prietenul lui i-a zis ei, în fine, cretinisme. Mâine e altul.

Acum mai mulți ani, mulți ani, un prieten din online m-a înregistrat când îi povesteam niște lucruri despre o prietenă comună. Nimic secret, nu era ceva ce știam eu exclusiv, era doar discuție. După care, cu prima ocazie, s-a dus la respectiva prietenă și s-a oferit să îi pună înregistrarea cu mine, citez, “mâncând căcat” despre ea. Surpriză, prietena mea a pus mâna pe telefon, m-a sunat și mi-a zis ce se întâmplă. Restul e irelevant.

Ce voiam să zic este altceva.
Fiind în online, social media rahat, în general, vă veți întâlni des cu faze de astea. Ai auzit ce a zis X despre tine? Îți zic, dar rămâne între noi. Să nu rămână între voi. Puneți mâna pe telefon, mesagerie și, dacă cel despre care e vorba vă e prieten, sunați-l și întrebați-l direct, înainte de a vă lăsa sădită în suflet sămânța vrajbei. Iar dacă vă e prieten bun, nici măcar nu îi sunați. Acordați-le acea încredere pe care o merită. Și dați-i un șut în cur ăluia care plimbă vorbe pe la voi. Pentru că dacă plimbă vorba la voi, fiți siguri că o plimbă și la alții.

Am puțini oameni din online, în viața mea, pe care nici măcar nu i-aș suna, pentru că aș ști din start că nu ar fi vorbit vreodată public despre mine. Și-au câștigat încrederea asta în cei aproape 18 ani de când îmi sunt alături, la bine și la greu.
Prețuiți-vă prietenii. Sunt rari și se duc rapid. Nu lăsați vorbe stupide între voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.