femei-tampite-(3)

femei tampite (1) femei tampite (2)

În primul moment, ca orice cetățean revoltat, ai tendința de a-i înjura pe polițiștii care văd specimene precum tipa din imagine. Pentru cine nu știe, nu ai voie să transporți copii pe scaunul din față. Imaginați-vă că intră cineva în mașina respectivă și se declanșează airbagul. Sau x scenarii care duc la moartea instantanee a copilului.

Dar serios, tu, ca femeie, că nu pot să zic om, nu ești conștientă că riști viața copilului acela în cel mai grav mod? Ce fel de mamă poți fi, cât de inconștientă poți fi?
Cum justifici moartea unui copil, când faci așa ceva? Cum mai trăiești?

Later edit: Observ că, deși unii dintre voi habar nu au despre ce vorbesc, mănâncă rahat aiurea. Legea spune în mod expres că e vorba de scaun pentru sugari, adică scoică înclinată. Aia nu e scoică, dumbasses.

51 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Desi airbagul se poate dezactiva, tot nu e o idee buna sa transporti copilul pe scaunul din fata…

  0

 2. #2

  E posibil sa greșesc. În Olanda, orașul Venray, am văzut părinți care își transporta doar așa copiii. Am întrebat un polițist și mi-a spus ca este permis și chiar indicat, mai ales ca plodul sta aproape de tine.

  0

  • #3

   Am uitat sa menționez ca e prins în centura…

   0

  • Asa cum e aici, daca se deschide airbagul isi gaseste copilul prin portbagaj.

   0

  • #5

   asa cum a mai zis cineva e un mare buton pt dezactivare airbag pasager tocmai pt transport copii in scaune de masina

   0

  • *prin portbagajul altuia.

   0

  • #7

   ai voie sa transporti copii pe scaunul din fata daca stau in scaun tip scoica (deci sunt bebelusi) si scaunul este montat cu copilul cu fata in spatele masinii

   0

 3. #8

  Din cate stiu e pozitia recomandata cand esti singur cu copilul in masina. Evident cu conditia sa dezactivezi airbag care are aceasta functie tocmai pentru acest caz. Daca copilul e in spate, iti distrage atentia de la drum. Daca e in dreapta e mai usor sa il supraveghezi. Scaunele de bebe au indicatii pentru montarea in pozitia asta. Cel putin alea de le-am văzut eu. In rest accidente se pot intampla din toate directiile

  0

  • #9

   In plus doar airbag din dreapta are functie de dezactivare. Ce faci cand ai airbaguri peste tot, la toti pasagerii si gen cortina? Pui copilul in portbagaj sau pe capota?

   0

  • #10

   Aaaa…si in pozitia asta se pot monta doar scaunele ptr bebe mici de tot, gen scoica. Alora de le curg picioarele din scaun, decci mai mariceu, nu au decât varianta bancheta spate

   0

  • #11

   Da, nu poti sa faci breastfeeding daca copilul e in spate. Locurile din spate sunt pentru bagaje, toata lumea stie asta.

   0

  • #12

   Lucifer zice bine.
   Se poate transporta si in fata daca dezactivezi airbagu..si doar scoica pentru aia micii.
   Deci doamna din fata daca a apasat butonu pentru airbag off e super ok…Daca nu tocmai si-a pus in pericol foarte mare plodu deoarece risca sa il faca sandwish mai ales in aglomeratia din Bucuresti..

   0

 4. #13

  230.55 este un numar oarecare.

  0

 5. #14

  Daca te uiti la fata ei o sa vezi ca habar nu are pe ce lume e, e multumita ca are copilul aproape si il poate vedea/atinge, probabil nici nu stie/intelege ce inseamna airbag.
  Face parte din ciclul „sunt niste reguli, insa eu stiu mai bine”.

  0

 6. #15

  Boss , e parastas iar la antena 3 si tu umbli hai hui ?

  0

 7. #16

  Citez dintr-un articol:
  „Copiii sub 12 ani nu au voie pe scaunul din față, cu excepția bebelușilor, care stau întrun dispozitiv special, pe care producătorul a specificat acest lucru, iar airbag-ul din dreptul scăunelului nu trebuie să se poată activa în caz de accident.”
  Daca soferita avea acest scaun special prins in centura si dezactivat airbagul e posibil sa fi fost in regula.

  0

  • #17

   „Scaunul pentru sugari („Infant carrier”) reprezintă un sistem de siguranță destinat așezării copilului în poziția semiculcat, orientat cu spatele la direcția de mers. Este singurul care poate fi montat lângă șofer, doar dacă producătorul a prevăzut acest lucru în intrucțiunile de utilizare.”

   0

  • #18

   Minus mare.

   0

  • #19

   Baxtulinho vrei sa dai si o sursa, link pentru ineptiile astea.

   0

  • #20

   „Sinteza zilei” cu Mihai Gadea 🙂

   0

  • #21

   Mai RobertD… cand vorbesc oamenii mari eu as tacea din gura…

   0

 8. cele mai tari sunt mămicile care stau pe locul mortului fără centură şi cu plodul în braţe. alea se asigură că dacă nu moare când se loveşte de bord îl strivesc ele…

  0

 9. #23

  Io am dus-o odata pe-a mare in brate, eu fiind sofer, ca n-avea scaun in spate, aveam o usa bulita care nu se mai incuia si mi-era frica ca face cine stie ce prostie. Bine, drumul era de aproape 1km si era 6 dimineata, dar tot mi-a tzatzait fundul.

  0

 10. #26

  Pai asta e ok, ca pare sa fie prins in centura si presupunem ca a dezactivat airbagul!
  Cei mai tari sunt aia cu copii de 2-3 ani calare pe bancheta din spate si sprijiniti de scaunele din fata. Sau cu copii care atarna pe geam!
  L-am vazut pe unu, in oras, tinea la volan in brate un copil de maxim 4 ani!

  0

 11. #27

  HG 11.2015:
  (16) Prin excepţie de la prevederile alin. (15), tipurile de dispozitiv de fixare în scaun pentru copii care, potrivit instrucţiunilor producătorului, pot fi montate inclusiv pe locul din faţă destinat pasagerilor prin orientarea cu faţa spre direcţia opusă direcţiei normale de deplasare a autovehiculului se instalează pe acest loc doar în situaţia în care conducătorul dezactivează airbagul frontal corespunzător locului, chiar şi în cazul autovehiculului prevăzut cu un mecanism care detectează în mod automat prezenţa dispozitivului instalat şi blochează declanşarea airbagului frontal corespunzător locului, sau dacă autovehiculul nu este echipat cu airbag frontal corespunzător locului.

  0

 12. #28

  sper sa fie din moldova doamna din imagine 🙂

  0

 13. Dupa fotbal si politica unii comentatori sunt experti si in industria auto si siguranta copiilor in masini.
  Si mai zice lumea ca romanii o au mica…

  0

 14. #30

  ok, practic o sa interzic orice comentariu care imi mai spune ca SCOICILE de bebelusi au voie in fata, aceea nefiind scoica si copilul fiind vizibil cu picioarele pe spatarul scaunului din fata

 15. #37

  pe langa faptul ca femeia din poza probabil face corect ce face (sa crezi ca aseaza un scaun de bebe in pozitia corecta fara sa dezactiveze erbegul e dubios), am vazut totusi o faza care confirma ce spune Cetin: la big in intersectie era un copil care statea pe bancheta din spate fara sa fie intr-un scaun special sau legat cu centura. ma uit la el, ala topaia, intorc putin capul sa vad daca s-a facut verde si cand ma uit la loc, copilul disparuse. deci da, copiii transportati aiurea dispar.

  0

  • #38

   bai, inceteaza, ca e ridicol. aia NU e scoica de bebelusi, e scaun de copil mare, uita-te unde are picioarele copilul. legea se refera la sugari, extrem de clar

  • #39

   M-am uitat si eu mai atent la poza si tin sa-i dau dreptate lu Cetin… Scoica nici n-o vezi in pozitia aia deci doamna e cu vaca….

   0

 16. #40

  Pai… ma… scaunele de copil normale (cele 1+) sunt destul de greu de montat pe scaunul din fata cu spatele la sensul de mers, mai ales ca stau foarte aiurea (din moment ce nu se lasa foarte mult pe spate). Eu am un scaun Chicco Eletta (0+) pe care l-am montat fara probleme pe scaunul din fata (airbagul se dezactiveaza foarte usor). La cum sta copilul ala in poza pare scoica din aia mare, de copii de 13kg.

  0

  • #41

   du-te ba de aici cu scoica ta mare. uita-te la picioarele copilului. legea se refera la SUGARI, nu la copii de peste 13 kile. daca ai copil de peste un an NU ai voie sa il tii pe scaunul din fata, pentru ca isi rupe picioarele in caz de accident. ca de aia se refera la scoica, nu la scaun

  • #42

   „uita-te la picioarele copilului.”
   In poza? Nu se vad.

   …si eu iti spun ca nu e in functie de varsta, ci de greutate. Fi-miu are 9 kg la un an – nu mai am voie sa-l tin in fata chiar daca incape fara probleme in scoico-scaun? In caz de impact frontal este impins in scaun, nu in fata ca sa-si rupa picioarele (din cauza asta in Suedia copilul este tinut cu spatele la sensul de mers pana la 4 ani – www.carseat.se/the-swedish-rear-facing-car-seat-approach/)

   0

  • #43

   ia uita-te mai cu atentie la poza

   Scaunul pentru sugari („Infant carrier”) reprezintă un sistem de siguranță destinat așezării copilului în poziția semiculcat, orientat cu spatele la direcția de mers. Este singurul care poate fi montat lângă șofer, doar dacă producătorul a prevăzut acest lucru în intrucțiunile de utilizare.”

   cu accent pe cuvantele sugari si semiculcat.
   tks

  • #44

   si ca sa preintampin intrebarea ta urmatoare, asta e definita oficiala a sugarului

   Copil a cărui vârstă se situează între 29 zile (sfârşitul perioadei neonatale) şi 1 an.

   Perioada de sugar este precedată de perioada de nou-născut (care este cuprinsă între naştere şi a 28-a zi de viaţă) şi este urmată de perioada de copil mic (cuprinsă între vârsta de 1 şi 3 ani).

 17. #45

  Si pe-aci e voie sa-ti transporti plodul pe scaunul din fata – indiferent de varsta – prins in scaunelul lui. Daca e puradel mic, cu spatele la sensul de mers (in scoica) si airbagul dezactivat.

  0

 18. #46

  Tu ai vazut ce fata de bovina are !? Totul se explica….

  0

 19. #47

  Vazand ce i se intampla lui Godina zilele astea, ma intreb tot mai putin de ce nu-si fac datoria politistii din strada 🙁

  0

 20. eu sincer cred ca atunci cand se intampla un accident nu prea conteaza locul, poa’ sa fie oriunde, insa intr-adevar, mi se pare inadecvat ca acel copil sa fie tinut in fata, sa nu ne jucam cu norocul, totusi.

  0

 21. #49

  Intrebare pentru cei care pun scaunelul de copil in fata:
  Din cite stiu scaunelul de copil (scoica) are un suport care e fixat de bancheta di spate printr-un surub cit degetul (la spatar) si centura de siguranta care se blocheaza. Cum il fixezi pe scaunul din fata?

  0