Ce interesant sunt insiruite zilele astea. Intai a fost ziua mondiala anti fumat, cand se lasa piticu de tigari. Azi e ziua mondiala a mediului, cand toata lumea sarbatoreste cu elan si-avant muncitoresc apropierea intempestiva de distrugerea planetara. Si colac peste pupaza, sambata demonstreaza funduletele. O saptamana tare plina…

Cat de frumos este sa ne strangem toti, o data pe an, si sa militam plini de voiosie impotriva a cate ceva, nu? Mai saptamana trecuta manifestau aia cu freehugsurile, impotriva singuratatii blogaristice. Sambata vom admira iar cioropine imbracate in paiete, cu sex nedefinit, care vor demonstra pentru permisivitatea anala. Dar astazi, doamnelor si domnilor, militam pentru mediu. Trebuie sa avem un mediu mai curat, o viata mai fara de poluare.

Cine militeaza pentru asta? Pai in primul rand Petromul. Petromul, care este o principala sursa de curatire a mediului. Miliardele de tone de noxe exhalate in atmosfera de masinile care le consuma combustibilii sunt floricele pe campii. Plumbul emanat in atmosfera si cancerul dezvoltat de cei ce il inhaleaza nu poate prevala caracterul sacru si absolut natural al acestor mari iubitori de mediu, care sunt cei din industria petrolului.

Ar mai milita si combinatul de la Copsa Mica. Am inteles ca acolo, de la atata poluare, au inceput sa se nasca copiii negri si cu parul cret. Lumea se sperie, dar exista explicatie. Negri sunt de le negru de fum si creti sunt de la caldura, ca li se arde parul in burta mamei. Dar, totusi, cei de acolo depun profunde eforturi pentru a face un pamant mai curat. Si intai au inceput cu locuitorii, pe care ii curata in mod organizat, in transe.

Militeaza si politicienii nostri. Militeaza si Basescu, care a ajuns azi la palatul parlamentului, in mijlocul coloanei oficiale, formate din Jeepuri care consuma 20 de litri de combustibil la suta de kilometri. Desigur, la palatul parlamentului, Basescu a vorbit despre mediu, despre cat de mult lupta el impotriva oligarihlor care polueaza, nemernicii, aceasta frumoasa tara. Si dupa aia s-a urcat in gipan si a plecat, intr-o tromba de fum ecologist.

Cine mai militeaza? Pai militam toti. Militam cand aprindem toate cele cinci becuri de la lustra, consumand 500 kw/h si eliberand in atmosfera mii de kilojouli de caldura, in loc sa ne punem becuri ecologice, care consuma a zecea parte si elibereaza aproape zero caldura. Militam atunci cand iesim in oras, mancam o inghetat/ciunga , bem o cola la cutie/sticla/pet, si aruncam relaxati ambalajul pe jos, remarcand caustic ca de aia platim impozite, ca sa angajeze primarul gunoieri. Militam cand ne ducem la padure/mare/munte, si facem gratare, iar dupa plecarea noastra raman mormane de gunoaie, gunoaie care se vor strange singure sau vor fi mancate de sarmanele animale, care si-asa nu au de nici unele pe-acolo prin paduri.

De ce sunt atat de sarcastic? Pentru ca absolut toti, si aici ma includ si pe mine, privim la televizor si observam aceste lucruri, ne minunam de cat de nenorociti sunt oamenii, dar nu facem nimic in directia asta. Ne gandim ca mai e timp, si ne rugam ca aceste lucruri sa nu se intample in generatia noastra. Si mai trece o zi, si uitam, si maine o luam de la capat.

Oamenilor inconstienti, cei care patroneaza industria petrolului, a aluminiului, a plumbului, au un motiv pentru care polueaza masiv pamantul. Banii. Si, in anumite circumstante, lacomia poate fi scuzata.

DAR VOI…CE SCUZA AVETI?

LE: Tantalaii care impart cuburi de gheata in piata Charles de Gaulle nu stiu ca pentru producerea cuburilor de gheata se eliberea caldura in atmosfera?? Asta e legea termodinamicii, orice actiune/forta aplicata degajeaza caldura…

[tags]mediu, petrol, ecologie, inconstienta[/tags]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.