Da, fac parte dintre rromânii tembeli care şi-au tras rată la bancă, înainte de izbucnirea crizei. Bine, eu am avut motive extrem de obiective, nu mi-am luat aifon sau plasmă.

Cert e că am rată la Banca Rromânească, bancă de renume mondial.
Domnii de la bancă au considerat că e normal şi necesar să îmi mărească dobânda cu 3 puncte procentuale. Asta nu ar fi o problemă, că eu am rata mică, ştim pe alţii cărora le-a fost mărită cu 100USD/lună.

Problema e că pe lângă rată, au băgat şi un comision lunar de administrare rată (lol). Suma e mică, 30 000. Numai că doamnele de la ghişeu NU TE INFORMEAZĂ DE EA.
M-am dus la ghişeu, informat din timp de nevastă şi întreb cât am de plată.

Mi se răspunde foarte natural suma şi atât. Eu insist, doamnă sunteţi sigură. SIIIIIIIGUR. Şi atunci o întreb, păi parcă era şi un comision de administrare. A, da, normal că există acel comision, am crezut că ştiţi.

Deci aşa funcţionează şmecheria. Tu îţi plăteşti rata, convins că eşti în regulă şi peste 1 lună te duci la bancă şi realizezi că ai 200 000 penalizări că nu ai plătit comisionul. Pare puţin, dar dacă înmulţeşti cu 1 000 000 de clienţi, îţi dai seama că nu mai e aşa de puţin. Şi aşa se face economie de piaţă pe timp de criză.

Eh, încă nu mi-au venit mie dracii şi să le zic la revedere, nu îmi mai plătesc rata, ia folosiţi voi mijloacele legale care le folosiţi şi acum ca să mă faceţi să plătesc.
Dar şi când mi-or veni…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.