Dacă tot am pornit cu pușcăriabili, să continuăm în același ton.
Departe de mine de a fi vreun fan George Becali și, în general, nu urmăresc subiectele ce îl privesc. Dar nu pot să nu remarc două lucruri funny.

Becali se transferă de la Jilava, la Poarta ALbă. Vorbim de penitenciare. Deci practic iese din grija paznicilor de la Jilava și intră în grija paznicilor de la Poarta Albă. Până aici e clar, da? Niște gardieni au predat altor gardieni, un deținut.

După care intervine partea funny a povestirii. La Poarta Albă, deci ALT PENITENCIAR, ALTĂ CONDUCERE, Becali primește dreptul de a avea regim de detenție deschis. Ia ghiciți, cine contestă în instanță decizia conducerii penitenciarului? Să fie procurorul de caz? Să fie poliția care îl cercetează în alt dosar?

Nu. O contestă reprezentanții penitenciarului Jilava. Uite așa, pentru că se poate și pentru că ei se gândesc că nu merită. Deși rețineți, George Becali nu mai face parte din turma păstorită de ei, practic nu mai au nici o obligație/responsabilitate/putere de decizie.

A doua chestie.
Becali cere expertiză medicală, pentru că suferă de coloană. 5 (cinci) medici neurologi diferiți constată că GIgi e bolnav rău, pasibil de paralizie, iar operația de care are el nevoie nu e posibilă în rețeaua medicală a penitenciarelor. Șeful IML Constanța decide însă că opinia tuturor celor 5 (cinci) medici neurologi e invalidă și că Georgică e bine mersi. Prin urmare și instanța decide că Gigică al nostru poate sta lejer la pușcărie.

Repet, ca să vă scutesc de comentarii retarde. Nu sunt vreun fan al lui Gigi. Dar unele lucruri sar atât de mult în ochi, încât nu ai cum să nu le observi. Cineva vrea să îl ardă pe Becali și vrea asta rău de tot. Nu m-ar mira să pățească același tratament ca cel aplicat lui Năstase. Adică te închidem pentru o infracțiune, iar când te eliberezi, te arestăm și îți mai facem un dosar. Tot așa, micuț, câțiva ani, să nu bată la ochi.

Putin a brevetat metoda. Întrebarea e, cine a cumpărat licențierea?