Cât timp am fost în tester de vacanţe, am citit el fugitivo pe twitter cum nişte unii, desigur mult superiori celorlalţi, explicau cum că turismul de weekend e de rahat, eşti un sărac dacă faci asta şi nu te ştie lumea drept ciocolingozaur.

De ce e mişto turismul de weekend?

– Durează mai mult. Am mai multe săptămâni, în care 2 zile pot pleca lerla pe coclauri, unde vreau eu şi cum vreau eu. Asta înseamnă vreo 30 de zile anual, dacă sunt chiar anarhist. Dar cu un 16-18 zile chiar te scoţi frumos.

– Poţi pleca unde vrei tu. Ce făceam eu dacă plăteam un sejur complet la Melia? Este că mă dădeam cu capul de o gresie până sângeram de moarte? Aşa, după un weekend într-un loc dezastruos, poţi merge relaxat în altă parte. Unde, dacă ţi-a plăcut, te poţi reîntoarce.

– Te costă mai puţin. Te-ai gândi că nu, dacă pui benzina cheltuită în fiecare săptămână. Dar dacă aduni ce cheltuieli faci într-un sejur, cu masa de 3 ori pe zi la restaurant, cu plimbări, shopping la greu şi alte chestii golitoare de portofele, realizezi că la final tot tu eşti pe plus.

– Vei fi un zeu pentru familia ta, pe care o vei duce să vadă jumătate de europă, dacă te chinui puţin, în loc să te duci să o înfunzi într-o coşmelie din comuna 2 mai.

Ar mai fi de spus, despre experienţele acumulate, despre faptul că devii un expert în petrecerea timpului liber, despre viaţa sexuală extremă, dar sincer, mi-e teribil de lene.
Plajă plăcută.