Sunt votant USR de ceva ani. În pofida tuturor mizeriilor pe care le-au făcut, în pofida Cioloș, în pofida mizeriei numită Barna și a cățelușului lui Vadim, împotriva tuturor acestor rahaturi, am fost și am dat cu ștampila, pentru că schimbare, prieteni, schimbare, vagi amici.
Doar că am și scris, de-a lungul anilor, încercând să îi corijez, să îi învăț, beneficiind și de siguranța faptului că membrii USR mă citeau ca pe biblie (salut, poiana lui Iocan, toate bune?)

USR are 2 cancere interne care sunt în metastază. Primul este Cristian Ghinea, omul care a mutut partidul, care a frecat listele de candidați cum i-a convenit lui, care explica oricăruia care voia să audă că cei pe care i-a scos de pe listele de parlamentari, dacă sunt așa de patrioți, pot să lupte pentru țară și din afara parlamentului, să lăsăm locul forțelor tinere și proaspete. Știți care, secretara aia cu urme pe genunchi, pe loc de parlamentar.

Al doilea cancer este faptul că USR nu reușește să se rupă de statutul de outsider, de scandalagiu, de AUR cu petlițe. Pur și simplu nu reușește să ajungă la nivelul de politică mare, nivelul la care propune idei și soluții, pe care să le pună în aplicare, dacă sunt aleși. Nu, USR este și va fi întotdeauna la nivelul Hai să îi dăm UE ăluia, că sigur place la români ahahahahahahaha ce tari suntem. Nimic constructiv, niciodată dialog, ci doar scandal de precupețe bete.

Acum, Ghinea a pus tunurile pe Burduja, care a venit cu ideea aia a lui, de a se termina canalul Dunăre-București. Și a scris, frate și luptă, și dă-i în piața Constituției, uite ce prost e ăsta, vai vai, Burduja, tu ce ai realizat în viața asta, de vii cu astfel de idei, pur și simplu o beție de atacuri la persoană despre cât de fraier e ăla și cum nu se pricepe la nimic. Sigur, se ocolește cu delicatețe fapul că Burduja cu chiu, cu vai, are o idee, un program, are CEVA, spre deosebire de USR, care are ceva în mână, pe care l-a luat de când i-au dat afară de la guvernare și de atunci îl freacă cu elan.

Și cât despre realizările lui Ghinea, putem spicui de pe internet, având norocul fenomenal de a munci pe internet și de a urmări subiectul îndeaproape. Și dacă tot e să aruncăm cu zoaie pe garduri, USR style, Ghinea uită că zoaiele alea pot ajunge lejer și la el, pentru că omul chiar a zoit chestii în viață.

Cum ar fi, de exemplu, când a luat 50 000 de euro de la USR, pentru că i-a oferit consultanță. USR-ului. Ghinea. I-a dat consultanță. De 50k. Sau despre cum USR îi plătește lui Ghinea, din subvenția de la stat, 6500 de euro salariu lunar. Pentru că…e Ghinea. Sau chestiile mai shady, gen hai să îmbătăm doamne și să le pipăim, cu scopuri filozofice. Acum, Nicușor e bun, nu mai suferă de sindromul Mesia din Debara, nu? Ministrul Ghinea îl ajută pe secretarul de stat și colegul Dan Barna să ia bani europeni. După care secretizează operațiunea.

Astea sunt găsibile așa, la o simplă căutare. Vă place? Asta face USR, asta e politica USR, asta e ciorba în care o țin tiriplicii precum Ghinea, pentru că astfel li se favorizează propriile interese. Niciodată lucrurile stabile, serioase, nu au adus bani pentru politicienii conjuncturali, ci doar scandalul și accesul rapid la putere. Voiam să vă las niște linkuri către articole despre USR, scrise de mine în timp, dar am scris atât de multe, încât e mai simplu să dai un search USR pe site. Sau Ghinea.

Și noi rămânem, ca proștii, cu speranța, an de an. Și cu comentarii de alea cu Da, dar sunt mai buni decât ceilalți. Yep, cu siguranță.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.