casatoria-este-primul-pas-spre-divort

Citeam o chestie lacrimogenă pe Republica, vizibil scrisă pentru a stoarce lacrimi, despre cum femeia română stă să ia bătaie de la soț, pentru că, nu-i așa, de fapt el, animalul, i-a tăiat toate mijloacele de existență separată și ea nu are unde să se ducă. Bine, și altele, cu psihologie, cu nu mai pot, cu capcane and shit.

Sigur, nu contest, există și cazuri de capcană familială, în care tipul își ține strâns mamiferul procreator, fără a-i da posibilitatea să se dezvolte, tocmai pentru a o putea controla în orice fel, inclusiv în momente de violență. Desigur, există și femei care cedează violenței și devin parte a problemei. Sau chiar și femei cărora le place să fie bătute. No joke, eu cunosc caz, iar ei chiar sunt fericiți, sera se ceartă, ea își încasează bătaia, după aia sex, everybody happy.

Și să nu uităm, motivul suprem, copiii trebuie să aibă tată. Da, mă bate, dar copiii au tată, au un model în familie. Da, tatăl lor e un alcoolic violent, dar copiii au tată și nimeni nu îi arată cu degetul pe stradă. Sau un caz mai apropiat mie da, sunt singură și mă mărit cu moldoveanul ăsta agresiv și alcoolic și îi voi distruge viața copilului meu, dar copilul meu va avea un tată.

Dar oameni buni, nu vă lăsați păcăliți. Acestea sunt doar cazuri izolate. În românia, femeile iau bătaie de la soții lor și nu pleacă din cauza numărul 1: GURA LUMII. În românia e rușine să îți părăsești bărbatul. Și nu, nu pentru că te vor judeca vecinii. Ci pentru că te va judeca familia. Pentru că părinții tăi te vor scuipa în ochi, doar i-ai făcut de rușine în fața celorlalți, plecând și abandonându-ți soțul. Serios, știu pe cineva care nu a putut să meargă cu soția 2.0 la înmormântarea unei rude, pentru că maică-sa nu putea accepta rușinea divorțului lui fi-su în fața rudelor.

În românia e rușinea supremă să divorțezi. Știu, voi, în fața calculatorului, credeți că nu e adevărat, știți voi niște doamne care au divorțat și nu aveți nicio problemă cu el. Newsflash: voi faceți parte dintr-o mică bulă, UȘOR mai cultivată decât majoritatea zdrobitoare a românilor. În orașele mici sau în sate, a fi divorțat este echivalentul cu a fi paria. Dacă ai divorțat, ești automat o curvă, toată lumea va ști că ești o curvă, vei fi privită astfel pe stradă, nimeni nu se va mai asocia cu tine, nimeni nu îți va mai fi prieten, iar dacă vrei să îți cauți de muncă acolo, patronul probabil va presupune din start că poate să ți-o tragă, doar ești o curvă?!

Nu pare real, dar este. Iar aceste campanii educaționale ar trebui îndreptate spre societate, spre semnatarii actelor anti-homosexuali, spre absolvenții de 8 clase sau de spiru haret, cei care de fapt izolează și anatemizează separația între soți. Nu către femeile bătute, care sunt prinse într-o societate înghețată, stupidă și complet plină de prejudecăți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.