concorde

Primesc din ce în ce mai multe mailuri care mă întreabă ce hosting folosesc de îmi zbârnâie atât de rapid blogul și ce recomand ca hosting. Întrebarea de 1000 de puncte și răspunsul identic.

Pentru că hostingul meu nu e în România, ci în franța, la OVH sau na, Kimisufi. E un server micuț, dar vioi, cumpărat de colega de succesuri online, pe care dau un preț infinitesimal la ce specificații are, 30 de euro, preț pe care nu îl regăsești nicăieri în românia. NICĂIERI.

Desigur, nu are management sau Cpanel și nu m-aș descurca fără colega sau fără contribuția colegei znuf, care îl face să se miște atât de rapid și de smooth.

În rest, hosting în românia? A se înțelege, nu vorbim de shared hosting, nu intră în sfera mea de preocupări.

Well, mă uitam la INES și Appnor, singurele de care știu cu siguranță că fac față la trafic mare, fără sughițuri. Dar mă uitam degeaba. Nu pot să suport colaborarea cu o firmă care nu îmi spune prețul produsului pe care îl vinde. Contactați un consultant de-al nostru e doar o tactică de vânzări care să te facă să suni și să fii aburit convins despre cum ai nevoie de serviciile alea, la cele mai înalte prețuri posibile. Appnor mai are un serviciu, Cloudini, unde iarăși ești luat cu prețuri pe oră, pe mega, pe terra, pe marte etc. Iarăși, inacceptabil pentru mine.

Altfel, chestiile micuțe mi le țin la Simplenet, unde Andrei Chira se ocupă de ele cu cel mai mare profesionalism posibil și, de ce nu, cu cea mai multă răbdare posibilă.

Dar altceva nu știu să recomand și nici nu știu unde să caut.

Later edit: Uitam de webfactor

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.