bullbar

Ați tinde să credeți că este starea drumurilor, drumuri de care își bat joc de 25 de ani toți cei ce au trecut pe la conducerea mirificei țări unde am avut ghinionul de a mă naște. Ca o paranteză, nu puteam să mă nasc și eu în familia Hilton sau ROckefeller? De ce a trebuit să fiu român? DE CE?

Așa. Deci nu, nu e starea drumurilor.
Este nesimțirea oamenilor care merg pe acele drumuri.
Strada cu 2 benzi la ieșirea din București. Retardat cu Logan oprește pe dreapta, deschide brusc ușa și se dă jos din mașină, ținând ușa deschisă. Un tir trage cu disperare de volan, ca să nu intre în ușă, intră pe contrasens, scoțând în decor o altă dacie. Retardatul cu logan râde ăhăhăhăhăh ce pla mea vrei bă, e strada mă-tii? Puțin mai încolo, același tir oprește la 10 metri de un pod, blocând complet toată banda, pentru că e un magazin cu pâine exact acolo.

Intersecție aglomerată. Trecere de pietoni la 20 de metri mai încolo. Nesimțit în vârstă o ia prin intersecție, înjurându-i pe șoferi pentru că e aglomerat. El nu trebuie să respecte legea, e în vârstă. Țigan cu căruță plină de fier furat ține în loc șoseaua de centură. Din când în când flutură o rangă la cei ce îl claxonează. El nu are voie acolo și legea, teoretic, îi confiscă căruța.

Țigan cu BMW face stânga de pe banda 1 și când îl claxonezi, oprește în fața ta , scoate capul pe geam și te înjură. Treci mai departe, cu ziklonB în cap, pentru că e țigan și e untermensch și dai peste o tipă care face același lucru. De ce plm claxonezi bă, ce, e strada lu mă-ta?

Mașini oprite pe banda 1 și 2, pentru că propietarii au treabă exact acolo unde au oprit mașinile. Pietoni cu durere în cur. Semafoare opționale și semne de circulație degeaba. Și peste toate, nesimțirea. Agresivitatea extremă, tot timpul în căutarea certei. Asta e ceea ce caracterizează traficul din românia. Nevoia de a-i face rău celuilalt, de a-l agresa și de a-l stânjeni.

Cele de mai sus nu sunt doar exemple disparate. Lucrurile astea se întâmplă tot timpul, peste tot, în orice moment. Acum, dacă ies din casă și vreau să ies în șosea cu mașina, primul șofer care vine din stânga va accelera, încercând să mă forțeze să stau pe loc. De ce? Păi ți-a luat mă-ta șosea?

Următoarea mea mașină va fi un SUV cu bullbar solid.
There will be justice.