Oscar Pistorius este un om cu picioarele amputate, ce poartă proteze de carbon. Oscar Pistorius este exemplu de discriminare pozitivă în lumea atleților. Din dorința de a face pe plac tuturor și de a demonstra ce deschiși suntem, un om ce nu concurează în aceleași condiții cu ceilalți atleți, nu dispune de aceleași mijloace de competiție, este evaluat în același fel ca toți ceilalți.

Nu scriam asta, dacă azi nu aș fi avut o contradicție cu o hipsteriță a internetului, contradicție ce s-a terminat cu concluzia că de fapt sunt rasist, discriminez un biet om care a suferit atât de mult în viață și că, în general, nu merit să trăiesc pe această lume plină de bunătatea instagramului.

Oscar Pistorius nu are gambe. Deci nu are mușchii gambelor. Încercați să săriți pe loc, să vedeți după cât timp încep să vă ardă gambele și nu le mai puteți folosi, din cauza efortului. Oscar Pistorius nu are gambe, deci mușchii lui din zonă nu obosesc, cum obosesc mușchii celorlalți atleți cu care concureaxă. În timpul alergării, el nu este aruncat în față d eun mușchi, ce își pierde treptat energia, ci de un arc format din îndoirea mecanică a picioarelor sale de carbon.

Știu, discriminez.
Să presupunem că un boxer își pierde mâna într-un accident. Sau, ca Oscar Pistorius, își pierde o mână în copilărie. După care își pune o mână de carbon și intră în ring. E corect? Sunt îndeplinite aceleași condiții de concurs?

Să presupunem că aceeași condiție este la tir. Un om, cu o mână de carbon/metal/lemn etc atașată de corp, trage cu arma. Mâna de metal nu tremură. Nu își poate pierde în nici un fel nivelul sau direcția. E corect?

Aceste presupuneri se pot întinde la orice sport și orice membru/mușchi organ al corpului omenesc. Sau nu se compară, așa cum îmi spunea colega hipsteriță?
Domnul Pistorius concurează și la jocurile paralimpice. Pentru că are carte albă peste tot. Știu, discriminez un biet om. Vă rog să nu amestecați drama unui om cu sportul. Fiecare are problemele proprii. Un om care concurează în aceeași parametri, își pierde locul său meritat la olimpiadă, ca să poată alerga domnul cu picioare de carbon.

Mi-e atât de silă de tot politically correctness-ul ăsta de nu vă puteți închipui.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.