Mult timp oamenii simpli și-au pus nădejdea în liderii așa numitei societăți civile. Oameni vocali, relativ carismatici, ale căror vorbe scurg miere în urechile celor ce îi ascultă și le confirmă durerile și credințele.

Timpul a trecut, acei lideri, prin prisma carismei și nu neapărat a valorii, au ajuns fiecare în funcții de conducere, unde au fost primiți cu brațele în aer și tone de speranță.

Rezultatele?
Amintiți-vă de salvatorul vămii vechi, Mircea Toma. A salvat-o de a rupt-o în 2, umplându-și buzunarele cât de mult a putut. Amintiți-vă de Liviu Mihaiu, eroul oamenilor sărmani, care, când a fost numit guvernator al deltei, a transformat-o în fieful lui SOV. Amintiți-vă de Patapievici, care și-a băgat în fund poneiul nazist cu os în coadă. Amintiți-vă de Dinescu, care, după ce și-a făcut suma, s-a retras la moșie și se autodeclară boier.

De agarici precum Remus Cernea nu mai vorbesc, a fost extrem de clar că omul nu voia decât să reușească să strângă bani, să poată să se mute din locuința maică-sii. Acum îi plătim noi chiria și deplasările în Taiwanul pe care l-a recunoscut oficial, în numele româniei.

Acum, Stelian Tănase, fostul bard ceaușist și lider al vocii străzii, a ajuns șef la TVR. Care a fost prima măsură luată? A cerut să se mărească taxa TV. Pentru că automobile și pentru ca Andreea Marin să poată primi 10 000 de euro pe o ediție de emisiune de toată jena. Și pentru ca supra ultra dimensionata listă de posturi pline de rude și alți afini a TVR să poată fi susținută în continuare.

Deci da, societatea civilă oferă numai oameni de calitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.