Mult timp oamenii simpli și-au pus nădejdea în liderii așa numitei societăți civile. Oameni vocali, relativ carismatici, ale căror vorbe scurg miere în urechile celor ce îi ascultă și le confirmă durerile și credințele.

Timpul a trecut, acei lideri, prin prisma carismei și nu neapărat a valorii, au ajuns fiecare în funcții de conducere, unde au fost primiți cu brațele în aer și tone de speranță.

Rezultatele?
Amintiți-vă de salvatorul vămii vechi, Mircea Toma. A salvat-o de a rupt-o în 2, umplându-și buzunarele cât de mult a putut. Amintiți-vă de Liviu Mihaiu, eroul oamenilor sărmani, care, când a fost numit guvernator al deltei, a transformat-o în fieful lui SOV. Amintiți-vă de Patapievici, care și-a băgat în fund poneiul nazist cu os în coadă. Amintiți-vă de Dinescu, care, după ce și-a făcut suma, s-a retras la moșie și se autodeclară boier.

De agarici precum Remus Cernea nu mai vorbesc, a fost extrem de clar că omul nu voia decât să reușească să strângă bani, să poată să se mute din locuința maică-sii. Acum îi plătim noi chiria și deplasările în Taiwanul pe care l-a recunoscut oficial, în numele româniei.

Acum, Stelian Tănase, fostul bard ceaușist și lider al vocii străzii, a ajuns șef la TVR. Care a fost prima măsură luată? A cerut să se mărească taxa TV. Pentru că automobile și pentru ca Andreea Marin să poată primi 10 000 de euro pe o ediție de emisiune de toată jena. Și pentru ca supra ultra dimensionata listă de posturi pline de rude și alți afini a TVR să poată fi susținută în continuare.

Deci da, societatea civilă oferă numai oameni de calitate.