Am fost mai zilele trecute pe la părinții mei și, politicos ca întotdeauna, am căutat să îmi parchez mașina cât mai stingher, să nu deranjez pe vreunul din proprietarii de locuri de parcare de care se știe că e plină capitala.

Dimineață, miracol. Ștergătoarele ridicate și bilet în geam cum că e loc plătit și data viitoare cheamă paznicii comunitari să mi-o ridice. Eu având practic mașina în stradă, nicidecum pe locul de parcare al altcuiva, oarecum m-am ultragiat. Așa că am fost curios să îl întreb pe respectivul cu ce i-am greșit.

Știți ce greșisem? Îl incomodam la parcare, pasagerul nu se putea da jos fără probleme.

Între timp, în capitală se construiesc pasaje către nicăieri, bulevarde spre niciunde și se visează la autostrăzi suspendate, circulabile pe bani, pentru că de aia construiești străzi de fluidizare a traficului, să ceri bani pentru trecere, ca oamenii să meargă pe străzile vechi și cunoscute. Nu parcări, pentru că de parcări nu are nevoie nimeni.

Boc a făcut la Cluj sistem de plată a impozitelor prin telefon. Simplu, prin QR Code, direct și fără probleme. La București, Oprescu construiește pasaje și autostrăzi, iar oamenii se bat prin administrațiile financiare, la plata impozitelor, în sistemul un agarici întocmește chitanța, unul ia banii, altul îi numără și altul dă restul.

Votul tău contează, folosește-l cu încredere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.