Până de curând și, pe bună dreptate, unul din subiectele favorite ale ziarelor era despre cum stau românii la coadă la ANAF și cât de mizerabil e statul român care se plânge că nu încasează bani, dar nici nu face în vreun fel mai facil accesul cetățenilor la structurile economice statale. Cum ziceam, pe bună dreptate, eu nici măcar nu mai merg la ANAF, cine are treabă cu mine, să mă caute, așa cum mă caută domnișoara Mihaela de la ANAF sector 3, să îmi aducă aminte că am amenzi neplătite.

Din păcate, mizeria în care se scufundă presa este mare și nu prea mai are cale de întoarcere. Zice ANAF că va face obligatorie depunerea prin email a principalelor declarații fiscale. Ce zice mizeria, haznaua numită Digi24?

Fiscul obligă românii să își facă conturi de e-mail.
Contribuabilii ar putea fi obligați să depună doar prin intemediul internetului principalele declarații fiscale, potrivit unui proiect de ordin inițiat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Depunerea declarațiilor nu este posibilă decât în situația deținerii unui cont de e-mail.

După care o poză nostalgică, cu o băbuță care se chinuie deasupra unei tastaturi, de parcă pensionarii, pe ngă faptul că nu au de depus nimic la fisc, ar fi și niște handicapați care nu știu ce e aia email și la ce folosește.

Vă dați seama cum au stat ei, gunoierii lui Turturică și s-au gândit cum să facem noi clickbait din chestia asta? Și, practic, le-a ieșit. Ce contează că e o chestie bună, ce contează că salvează drumuri, important e că ne iese nouă clickul, că doar despre asta este jurnalismul.

Ce mizerie a ajuns situl acesta, ce mizerie…