Dintr-o dată, de revelionul ăsta, toată lumea s-a trezit că vai, sărmanele animale care suferă din cauza artificiilor de revelion, să interzicem artificiile, să îi băgăm la pușcărie pe toți, să se taie.

Bine, apetența asta deosebită pentru interziceri, venind de la un popor majoritar nevaccinat, condus de antivaxeri declarați, care luptă toți pentru dreptul lor constituțional de a fi liberi și neîngrădiți pare cumva de neînțeles, dar ne aducem rapid aminte că românii sunt de acord cu orice, cât timp li se întâmpla altora, nu lor.

Personal, cred că e un moft obosit. Să ne înțelegem, nu sunt pro bombe de revelion, mă lasă rece, nu cumpăr din românia de mulți ani, pentru că e bătaie de joc, ca prețuri, de banii ăia prefer să le iau copiilor ceva bun, nu să fac buzunarul greu unor băieți deștepți.

Dar asta cu vai, să protejăm animalele disperate… Eu ascult, seară de seară, în restul anul, o jigodie de aia mică, albă și creață, care latră încontinuu, fără pauză, în ritmul ăsta ham…ham…ham…ham non stop. Nu mă plâng, ce să zic, aia e, dacă proprietarul e nesimțit și nu-i pasă, ce să îi zic eu? Vizavi de soacră-mea e altă jigodie de asta care latră ca disperatul, încontinuu, zi și, mai ales, noqpte, latră inclusiv când mănâncă, de te tentează să îi arunci niște chifteluțe cu sârmă ghimpată, doamne ferește. Pe mine cine mă păzește de disconfortul ăla? Sau de jigodiile care, nu știu cum, au apărut iar pe străzi?

Ca idee, pisoiul meu s-a ascuns sub pat când a început sărbătorirea, a ieșit de acolo relaxat, la o constatare sumară, nu îl văd cu traume, o să îl duc și la pisicolog, să vedem niște ședințe de pisicoterapie.

Anyway, ca o concluzie, consider că pocnitorile, bombele și restul de mizerii aruncate din mâini pe sol ca să facă zgomot sunt o imbecilitate și un accident gata să se întâmple. Dar jocurile de artificii sunt mișto și prefer să le am, în detrimentul stresului incredibil suferit de pisicuțe și căței, timp de 10 minute. Hai, 30.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.