În general sunt un fan al producțiilor protv. Am fost la toate emisiunile live de la Buftea, cu Romanii au talent sau Vocea Romaniei. Sunt un fan din umbra al Monei Segall, cea care pune în mișcare toate aceste producții din curtea gigantului tv.

Dar masterchef m-a pierdut pe drum.
Și nu mă refer neapărat la producția românească, producție care trebuie să respecte un tipar internațional. Nu mă refer la faptul că toți bucătarii din juriu practic nu există, singurul despre care am găsit referințe fiind Sorin Bontea, care în 2011 era sous chef la Radisson Blue, adică un fel de ajutor de bucătar șef. Sau adjunct.

Nimic din toate astea.
Ci pur și simplu refuz umilirea ca sursă de show. Nu accept faptul că un om este călcat în picioare, scuipat cu invective, i se aruncă mâncarea pe jos, i se spun lucruri gen Nu ai idee cât de mult vreau să te umilesc acum. Să îi umilească? De ce? Trebuie scos rating din umilirea oamenilor, asta e rețeta?

Îmi pare rău, partea care încă a rămas umană în mine nu poate accepta această mizerie. M-am uitat o singură dată, iar astăzi m-am uitat pentru că a apărut prietenul meu Viorel Copolovici, pe care ProTv l-a prezentat drept Radu Copolovici. Iar Copolovici le-a dat clasă, pentru că e un tip mult mai deștept și mai pregătit decât un răhățel de bucătar, al cărui scop este, vezi doamne, umilirea altora.

Concluzia?
Voi spune pas la Masterchef. Așteptam o emisiune funny și reală, cu oameni și bucătari și am primit o expectoratie verzuie, emanată de doi bucătari de culoare nedefinită și un flaușat isteric.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. Suntem pe aceeasi lungime de unda, la faza cu aruncatul mancarii renumitul “chef” merita una’n bot sau macar un raspuns pe masura. Pacat, majoritatea participantilor par sa fie pasionati si cativa au si talent.

  2. SIngura emisiune despre gatit si cu juriu la care m-am uitat e in italia. CUOCHI E FIAMME se numeste daca ai sa dai vreodata de ea.

    Fara umiliri, fara scuipat. Doi concurenti care au de gatit acelasi fel de mancare, 3 probe consecutive. Ce-i drept juriul e format dintr-o bloggerita, un actor si o tipa simandicoasa care-i critic culinar.

  3. Daca nu ma insel, asa e licenta… la fel e si Mihai la Romanii au talent…e doar un rol impus.

  4. #4

    emisiunea si ideea in sine e foarte interesanta, jignirile si umilirea din prima emisiune au fost penibile si vad ca in a doua au lasat-o mai moale probabil si-au dat seama ca faceau o porcarie….

  5. #5

    am prins si eu o secventa cu un concurent timorat si transpirat si cei 3 membri ai juriului care veneau spre farfurie cu expresii scarbite si gustau, ca apoi sa`si bata joc de el.
    genul asta de emisiune ar trebui sa ma binedispuna dar mi`a indus o stare neplacuta. asa mai bine ma uit la emisiuni culinare dragute pe travel and living.

  6. #6

    Subscriu in totalitate la opiniile tale.

  7. #7

    Aici va trebui sa te contrazic.
    1. Tu ce bucatari voiai sa fie in juriu la masterchef? Horia Varlan? “Rahatelu ala de bucatar” a facut scoli si a gatit prin mai multe restaurante, nu te grabi sa-i improsti cu noroi doar pentru ca n-ai mancat in restaurantele lor. Asta e haterism ieftin.
    2. Da, asa e formatul. Nici mie nu-mi place.
    3. Daca te uitai atent (si un pic mai obiectiv) iti dadeai seama de ce voia sa-l jigneasca. Te las sa te mai uiti odata, nu se poate sa nu descoperi 😛

  8. #8

    macar are un rol de educare (si inca unul serios) in ceea ce priveste cultura culinara in romania. mie imi place.

  9. #9

    pro tv este cea mai toxica televiziune din romania, daca vrei sa devii un retard american la aia te uiti !

  10. #10

    Pe mine m-o enervat grasul ala chel care nu poate sa manance ou crud; de parca n-o mancat in viata lui ou crud! Eu am mancat si n-am murit si nici n-am ajuns la spital!

  11. Unele chestii sunt ok la emisiune.Vor veni alte probe care poate ca vor fi altfel.Nu cu jigniri sau mai stiu eu ce

  12. Daca nu ar avea momentele de aroganta impusa, de umilire, ar prinde foarte bine. Au umor in multe situatii si am ras cu pofta la editia din 27. Nici eu nu suport fazele “americane” duse la extrem….

  13. #13

    Imi explica si mie cineva de ce l-au lasat pe Copolovici sa concureze, parca era un concurs doar pt amatori, nu pentru profesionisti care au si restaurant, blog culinar etc?!

    • #14

      ITranceYou » faptul ca detine un restaurant nu il face profesionist. copolovici NU e bucatar, el are bucatar angajat. profesia lui e de PR-ist, ca idee, nu are nici un fel de pregatire ca bucatar

  14. #15

    Problema mea cu Mastechef-ul este aceeasi pe care o am cu mai toate megaproductiile de acest gen in Protv(si nu numai). Ei copiaza foarte bine emisiunile de afara si se vede ca sunt in fata competitorilor in ceea ce inseamana implementarea acestor formate in tara insa copiaza aproape 100%, nu baga aproape nimic autohton in aceste show-uri.

    Copiate 1:1, de la genul de reacții pe care juratii le au, pana la roluri, pana si la limbaj in anumite situatii. Toti cei ce au avut aceste show-uri in formatul original sau cel implementat in alte tari scrasnesc din dinti cand vad versiunile de la noi.

    Nu ma pot identifica cu un copy-paste dat de la americani. Daca tot cumperi acest format, il adaptezi societatii in care il promovezi. Mai tine cineva minte sitcomurile alea sinistre gen “la bloc” in care copiau aproape fiecare replica/gluma din show-urile care le fusesera inspiratie(indiferent daca gluma avea vreo relevanta in contextul societatii romanesti sau nu)?

    Il strabate pe cineva vreun fior de placere cand isi bat grasul,fandositul si “aparent durul” joc de oamenii aia in loc sa le spuna daca le place sau nu mancarea lor? Sau momentele alea absolut penibile cand arunca mancarea, fie in fata concurentului sau la final.

    • #16

      namelessone » cand cumperi un format dinafara, esti obligat sa il faci identic. iar pentru a se asigura de asta, vanzatorul formatului isi trimite oamenii sa supravegheze punerea in scena. nu ai cum si nu ai voie sa il adaptezi la nimic.

  15. Dar totusi nu stiu ce iti place la Romanii au talent, de exemplu am vazut in ultima emisiune(sunt obligat cateodata sa ma uit de forte nebanuite) cum unor copii lea fost refuzat talentul de a picta caricaturi. Nu inteleg talentul unui om se masoara in ce show poate sa faca? Cred ca ar trebui schimbata denumirea in hai canta/danseaza/fa show pentru noi nu in ROMANII AU TALENT ci in ROMANII STIU SA SE PROsteasca la TV

    • #18

      Paul » nu mi-au placut nici de-o culoare, caricaturile lor erau varza si in nici un caz nu as plati bilet sa ma duc sa vad un spectacol de pictat caricaturi

    • Arhi… nu zic ca caricaturile sunt motiv de spectacol… desenul de caricaturi este un talent… nu imi spune ca o sa mergi la o expozitite de tablouri si te astepti ca pictorul sa picteze live pe cineva. Poate exemplul cu caricaturile este unul prost, dar cum poate cineva care are talent la amenajari interioara sa faca din asta un nr de spectacol… si totusi are un talent omul ala. A nu se confunda TALENUTL cu spectacolul

    • #20

      @Paul: poate că titlul emisiunii nu e cel mai reușit, dar este o emisiune despre spectacol. Talent în a face spectacol. Altfel dacă mergem prea departe cu talentul ăsta, hai să chemăm și niște matematicieni că doar și ăia au talent, nu? Tu ai chef să vezi niște demonstrații matematice la TV?

    • Daca au talent in a rezolva probleme de matematica, de ce nu!!! e un talent e un dar daca as fi in juriu as zice bravo eu nu sunt capabil sa rezolv probleme de mate, dute draga mai departe porma lasam publicu sa decida. nu sa il umilesc… rezolvarea de probleme de matematica nu-i talent, nici dans-ul nu-i talent e exercitiu poti zice la fel atat tot ca e mult mai vizual si placut ca si o problema de mate, dar TALENTUL poate fi in egala masura considerat si pe partea dansului si pe partea matematici chiar daca matematica nu face spectacol.

  16. #22

    De ce sa il umileasca ? Pentru ca ala era ospatar si inainte sa-si prezinte mancarea a facut niste remarci isteţe despre bucatarii din restaurantul unde lucra. Bineinteles ca celor 3 nu le-a picat bine. iar prostu’ le-a si oferit ocazia perfecta de a-l umili, pregatind ceva de toata jena.
    In general sunt umiliti sau batjocoriti cei care fac inutil pe desteptii sau cei care sunt atat de imbecili sa gateasca mizerii. Imi pare rau, dar daca te prezinti la o emisiune masterchef cu piure si ficat sau tocana de mai-stiu-eu- ce, atunci iti meriti soarta.
    Celor care si-au pastrat decenta, nu au facut comentarii “destepte”, nu au vorbit in plus, nu s-au milogit, fie li s-a dat sortul, fie li s-a spus un “nu” categoric, dar decent.

    • #23

      boglous »

      sau cei care sunt atat de imbecili sa gateasca mizerii

      logica de fier. inteleg ca exista o piata pentru mizeriile astea. de fapt, de ce ma mir, cand bendeac e lider de audienta

    • A fost cazul clasic in care s-au intalnit niste oameni aroganti (bucatarii sunt o specie d-asta, sa recunoastem…) cu alt om arogant care a mai si zis ca intra peste bucatari in bucatarie sa-i corecteze. Cand faci o afirmatie d-asta e bine sa ai un spate foarte mare… iar el nu a avut nimic.

      Nu ma bag sa judec pe nimeni care a venit cu piure si ceafa la gratar. E drept ca daca dadeai un search pe gogle sau te uitai la un clip ceva iti dadeai seama cam ce se cere la masterchef si te gandeai de doua ori. Dincolo de asta – fiecare a venit sa prezinte ce stie el sa faca. Unii stiu somon in crusta de mac, altii praz cu masline…

    • #25

      Ok..a gătit o mizerie, asta înseamnă că trebuie să-l umilim? Hai să zic că mai înţeleg cât de cât de ce se iau de ăia cu gura mare, sunt şi ei oameni, dar să umileşti pe cineva doar pentru că a gătit ceva dubios e retardat tare.

  17. #26

    m-am uitat si eu aseara. putin scarbit de atitudinea juriului. pe bune acum, chiar are cineva impresia ca aia n-au mancat in viata lor o slana cu ceapa? zici ca s-au nascut la palat si au mancat numai fineturi. eu sunt gurmand (desi am 50 de kile ud :D, arderi puternice), apreciez si o mancare buna la restaurant dar daca am pofta de slana cu ceapa, mananc orice ar fi.

  18. #27

    @arhi si eu stiu sa gatesc vreo 30 de feluri de mancare din asta populara, de care mancam in fiecare zi, dar n-am pretentia ca sunt chef. Si in nici un caz nu m-as fi prezentat la emisiune. Era unul aseara care a preparat o mancarica de castraveti murati cu carne de porc. Oricat de buna ar fi mancarica aia atunci cand vii seara obosit de la munca, in contextul emisiunii e o mizerie.
    Comparatia cu Bendeac a fost fortata si inadecvata. Emisiunea incearca sa scoata in fata oamenii decenti, cu bun simt, siguri pe ei si cu pricepere in arta culinara. Restul, imi pare rau pentru ei dar nu le-a pus nimeni un pistol la tampla sa mearga acolo si sa faca pe clovnii.

  19. #28

    M-am uitat si eu putin aseara si mi-a ajuns . Juriul e mai acru decat o ciorba facuta din zeama de corcodusi . Sincer , au venit oameni cu mancaruri oarecum sofisticate , gen fructe de mare cu sos nu stiu de care , raci , creveti si alte cele si au fost umiliti , dar mai departe a trecut o tipa care a facut paste cu sos . Ce urmeaza ? Sa treaca pe cineva care face o shaorma a la Dristor ?

  20. tare ma tem ca sunt cam putine informatii pe net despre bucatari. am un fost coleg care e bucatar sef la singurul restaurant de 5 stele de prin Cluj de ceva vreme si pe net nu gasesti nimic despre asta. daca pe net nu scrie nimic despre el nu inseamna ca … nu exista. numa zic.

  21. #31

    Si da…imi place ca in sfarsit vad oameni prosti umiliti. Si parca nu-i de ajuns. Ar trebui sa le toarne laturile alea in cap. M-am saturat sa vad cum oameni prosti, grobieni, needucati, inadecvati, fara simtul ridicolului ajung in centrul atentiei si nu le da nimeni peste nas. Acum in sfarsit cineva face asta.
    Iti spun, pentru mine, care n-am putut niciodata sa ma uiti la Surprize surprize, Din dragoste, Nora pentru mama, Bendeac & comp. si altele asemanatoare pentru ca prostia si mediocritatea erau ridicate la rang de arta, emisiunea asta e ca o gura de aer proaspat.

    • #32

      Ideea e că le poţi da peste nas civilizat, nu ca un cretin scăpat de la zoo. Am mai zis, de cei cu gura mare şi tupeu aiurea nu mă doare, problema e că au umilit şi oameni decenţi care au crezut că ştiu să gătească.

  22. ce tare a fost ala ce-a pregatit elefantii =)) sau capra aia .. platou cu capra .. sau cum a denumit prostia aia =))

  23. #34

    Eu urmaresc Top Chef si Master Chef din State de multa vreme, ( torrent sau vplay) si niciodata un concurent n-a fost umilit sau sa-i fie aruncata mancarea… asa ceva nu exista. E un show destept cu oameni bazati.
    Varianta romaneasca e realizata pentru publicul autohton care e invatat cu emisiuni de genul asta – scandal si umiliri – ca sa aiba de cine rade si despre ce sa barfeasca. E doar pentru audienta…

    • #35

      Da, si eu, tot astea 2, in Franta- nu am vazut niciodata asa ceva. Uneori sunt mai duri, dar sa iti arunce mancarea pe jos… orice ar fi facut ala, nu te comporti asa, nici la televizor, nici nicaieri.

    • Mai uita-te o data la americani si o sa vezi ca si la aia arunca mancarea la gunoi…Asa e formatul.

    • #37

      @irinita_u
      Confirm, am urmarit toate editiile amindurora in FR, sint foarte decente.

  24. #38

    Si mie mi se pare ca exagereaza domnii sefi. Sunt curios totusi daca dupa jignirile astea se intalnesc frumos toti in spate si discuta cum ca este un show si trebuie putin regizat, putin exagerat si pleaca lumea oarecum fericita acasa. Ca daca nu, tare mi ca se trezesc domnii sefi cu vreo farfurie aruncata in cap pe strada.

  25. #39

    Si mie mi s-a parut de cacao replica “stii cat de mult vreau sa te umilesc acum” si aruncatul mancarii pe jos, in fata concurentului! Poti sa fii sarcastic/ ironic/ malitios/ hatru/ haios, dar nu fi mitocan! Nu oricine poate juca rolul juratului rau! Trebuie si acolo un pic de finete! Uniii se straduiesc prea mult, totul pare fortat si dau in mitocanii!
    Dupa ce am vazut emisiunea cu aceasta replica am fost curioasa sa aflu mai multe despre cei 3 jurati, dar google didn t help. Dar nu pot trage o concluzie pe aceasta baza. Doar mancand mancare gatita de jurati pot sa-mi dau seama daca fitzele astea au vreun fundament.
    In privinta slaninii cu ceapa. Ok, poate fi buna! Dar altceva inseamna sa fii masterchef! Trebuie sa fii creativ, sa combini arome si texturi, iar rezultatul sa fie fericirea papilelor gustative! Deci daca au refuzat vreun concurent care a venit cu slanina si ceapa de acasa mie mi se pare justificat.

  26. #44

    Acelasi lucru se intampla si la Romanii au Talent. Numai ca acolo, putem vedea/asculta si singuri de ce sunt atat de oripilati cei din juriu, si faptul ca ii umilesc nu ni se mai pare asa de deplasat.
    Singura problema la show-ul asta e ca prin televiziune nu se poate transmite gustul, sa ne putem face si noi o ideea.

  27. Adica as putea sa concurez si eu sa fac o omleta din ouale bucatarilor?

  28. #46

    Ca tot vorbeai de franciza. Eu mereu m-am intrebat e ce Romanii au talent nu se numeste Romania are talent. Ca asa-s alea de pe afara.
    Cat despre Master Chef mie imi place. De ce nu stiu ca nu prea le am cu emisiunile de la tv. Probabil pentru ca, spre deosebire de romanii au talent nu conteaza povestea ta, ci ce stii sa faci. La Romanii au talent, daca esti orfan, ai trait la casa de copii si eventual esti si in scaun cu rotile poti sa tragi basini pe scena ca tot treci mai departe. Atitudinea juriului e exagerata dar se potriveste cu emisiunea. Ma amuza ca fac misto de aia care folosesc ingrediente scumpe (gen ala care a facut pilaf cu trufe) sau de aia care amesteca 100 de condimente de care n-a auzit nici dracu doar ca sa impresioneze.
    Majoritatea concurentilor si aproape toti care se uita nu inteleg ca e o diferenta intre o mancare buna si mancarea pe care trebuie sa o faci acolo. Asa si tata face o fasole batuta de-ti sta mintea, dar nu a avut niciodata pretentia de chef.

  29. #47

    eu am vazut varianta americana a show-ului si nu mi s-a parut ca acolo erau umiliti..dar romanii poate au o gena sado-maso

    • In viziunea mea (sunt sincer) vad intotdeauna bucatarul precum un om bland…
      Care te predispune la incredere sa gusti arta culinara.

  30. #49

    A ZIS in felul urmator: “Stii cat de mult vreau sa te JIGNESC acum?”

    Si a si explicat in minutele urmatoare de ce a folosit limbajul si comportamentul respectiv. Fiindca ala a si-a batut joc de o mancare foarte ca lumea.

  31. #50

    ideea era la JIGNESC, si nu “umilesc”. nu stiu restul frazei daca exact asa a fost

  32. prietenul tau Copolovici cam gateste la el la restaurant din cate stiu eu:)

    • #52

      razvanC » si eu gatesc la mine acasa, asta ne face profesionisti?

  33. #53

    Eu urmaresc varianta din UK din motive de accesibilitate. Sincer, chiar daca zic si ei chestii mai urate cateodata, nu cauta sa umileasca si nu sunt foarte duri decat daca este ceva foarte prost facut. In rest, cred ca cei din juriu de la noi ar trebui sa afiseze o atitudine ceva mai umila fata de ce li se pune pe farfurie, sa guste si dupa aia sa vina cu o critica preferabil constructiva. Daca niste bucatari de renume international pot fi intelegatori si sa dea sfaturi sincere, ai nostri de care n-a auzit nimeni in comparatie de ce n-ar putea fi?

  34. #54

    Arhi,ala caruia i s-a aruncat mancarea pe jos, era un ospatar cu o atitudine superioara, care se lauda ca ii invata meserie pe bucatarii restaurantului in care lucreaza si care a gatit o mizerie cu carne de crocodil, pe care bucatarii nu au putut sa o manance. Nu zic ca e o scuza, dar mi-a placut sa vad ca il pune cineva la punct pe individ.
    In alta ordine de idei, mie imi place emisiunea…pur si simplu, nu te poti prezenta la o emisiune cu denumirea asta, prezentand mancarica de castraveti cu fleica de porc.

    • #55

      aruncatul mancarii in sine e WRONG,sunt oameni care n-au ce manca…cum sa-ti bati joc in halul asta de mancare?tine de educatie si de bun simt…mi-e greu sa arunc si mancarea stricata din frigider…tot timpul imi spun ca n-o sa mai cumpar decat ce mananc in ziua respectiva si poate urmatoarea…in felul asta stiu ca va fi proaspat si ca nu voi face risipa..

  35. #56

    Tu cum reactionezi daca iti trimite cineva un articol plin de greseli si prost structurat cu pretentia de a-l publica? Pana la urma pentru ei este o insulta cand cineva vine cu o posirca la ei la fel cum si pentru tine ar fi o insulta ca cineva sa aiba pretentia ca tu te multumesti cu un gunoi de articol.
    Cat despre atitudine: daca nu sunt in stare sa reziste concurentii la cateva priviri taioase si un umor prost oare pot sa faca fata la ceea ce o sa urmeze?
    Sunt aroganti dar in acealasi timp acea aroganta este sustinuta de un numar de ani de experienta iar tu dintre toti oamenii ar trebui sa intelegi asta avand in vedere ca si tu ai o atitudine similiara cu cea a bucatarilor.

  36. #57

    Sper ca odata sa apara un bucatar acolo care se bage citeva pastile de ciocolax in mincare pentru a le face viata frumoasa judecatorilor.

  37. si cam ce are scrisoarea lui Florin catre client? “Clientule educa-te in pula mea” este o problema? sau voi credeti in continuare ca daca platesti esti stapan/jupan/shef de shef?

    ma amuza teribil cand vad ca cei “fututi” de cei 3 suntem mult mai calmi fata de ei, iar voi de la teve sunteti atat de suparati 😀

    Si arhi. Faptul ca nu stii nimic despre un bucatar, asta nu inseamna ca nu exista 🙂
    Catalin (ala chel): sous chef la Howard Johnson (cum ar veni chefu unuia dintre restaurante)
    Florin: chef la Escargot
    Sorin: sous chef la Radisson

    plm. niste verze, nu?

  38. #59

    animaloo, sous chef este mana dreapta a chef-ului, ceea ce inseamna ca sunt foarte buni, insa nu sunt chefii acelor restaurante. nu inteleg de ce au pus in juriu sous chefs, chiar nu se gasesc chefi in Romania? Si eu ma uit de mult la masterchef US, Canada, UK si un astfel de tratament sau scarba nu am vazut niciodata. Spirite incinse pe parcursul competitiei au fost, insa nu in acest mod si la acest nivel. Ceea ce face un om foarte bine pregatit intr-un domeniu sa fie extraordinar este si modul in care stie sa fie umil, iar eu am vazut 3 oameni mult prea increzuti pt a fi cu adevarat extraordinari. Pacat, avea toate sansele sa fie un show excelent
    PS Incercati un episod din Top Chef Masters sa vedeti cum se comporta un adevarat chef

    • mana dreapta a Executive Chefului. Ca sa o iau pe latura corporatista ei sunt un fel de manageri de departament.

    • #61

      animaloo » mane, e treaba ta cum si in ce cantitate accepti umilinta. eu nu o accept in nici un fel, pentru ca nici un fel de `specializare` nu iti da dreptul sa te pisi pe un om, de dragul audientei. punct

    • maestre, umilinta a fost numa in partea asta de concurs. si numa fata de cei care au adus rahat pe post de mancare.
      Pe noi ailalti, ne-au trolat rau de tot.
      In concurs nu e vorba de umilinta ci de duritate. si, din ce mai vorbeam si noi pe urma, in bucatarie poa sa fie si mai rau…

    • #63

      animaloo » de aici de la mine s-a vazut altfel. am lucrat aproape un an in bucataria unui hotel de 5 stele, exceptand chestii gen o fut pe ma-ta daca mai apari fara sa te speli pe maini, nici un bucatar nu a fost futut asa de sef. dimpotriva, atunci cand era vorba de mancaruri, omul, care era un dur in felul lui, se transforma total. in fine.

    • pai asteapta 🙂

  39. #65

    nu inteleg de ce consideri normal un astfel de comportament si ii tot cauti justificare in fata noastra. chiar ai putea lucra cu cineva atat de arogant care sa te faca sa te simti mic, insignifiant si prost de fiecare data cand ai realiza ceva? pe bune gasesti ok asa ceva? referitor la concurs, este unul pt bucatari amatori, nu toata lumea poate prepara carpaccio, insa nu trebuie umilit sau tintuit cu priviri pline de scarba sau, cel mai rau, refuzat. este urat, dar trist este ca tu gasesti justificat acest tratament

  40. #66

    Daca aia din juriu stiu sa aranjeze mancarea pe farfurie, asta nu inseamna ca fac o mancare buna. Intr-o emisiune a venit o concurenta, care a gatit nu mai stiu ce, si bucatarii astia din juriu au luat-o la suturi, apoi au gustat si au tot gustat, pana au mancat tot din farfurie, pentru ca era ceva mult mai bun decat vor gati ei vreodata.

  41. #67

    Faza cu umilirile nu vine chiar de la original. Caci originalul este cel din Australia, care este diferit de cel din statele unite, mai ales in ceea ce priveste atitudinea celor din juriu, care intai ii “educa” pe concurenti si apoi le dau probe. Dau un sezon in australia are si peste 80 de episoade. Atitudinea asta a introdus-o Ramsey. Dar unele chiar sunt super bine meritate, mai ales a aluia caruia i s-a aruncat mancarea pe jos. Pai asta este atitudine? Imagineaza-ti ca esti doctor specialist si vine brancardierul si spune: pai eu le dau lectii la doctori!! nu i-ai coase gura? :))

  42. Mie imi place foarte mult MasterChef, si consider ca la fel ca si Romanii Au Talent, o sa fie din ce in ce mai distractiv cu cat incep sa se relaxeze, si publicul, si juriul, si concurentii… Nu am vazut primul episod, dar poate a fost mai dur / mai neobisnuit (din cate am auzit s-a lasat cu farfurii sparte etc.) tocmai pentru a atrage atentia, pentru a se vorbi despre show, pentru a creste awareness-ul. Al doilea episod a fost cat de cat OK, nu atat de vesel si distractiv ca Romanii Talentati, dar destul cat sa ma tina in priza… Mai alex ca acei trei bucatari din juriu, desi se vede clar ca joaca un rol de duri, pot fi foarte de treaba / plini de surprize atunci cand este nevoie, si atunci cand ofera halatul unui concurent chiar te bucuri pentru el de parca l-ai fi primit chiar tu.

    Dar lasand la o parte comportamentul juriului (nu tocmai de preferat, dar cine stie, asa o fi formatul emisiunii), se vede de la o posta ca este un show de calitate, facut bine si de profesionisti…Din punctul meu de vedere este un show dus la un alt nivel din punct de vedere al calitatii imaginii / decorului / detaliilor.

  43. #69

    De data asta sunt perfect de acord cu tine.Mi se pare o cocalarie mai mult decat infecta sa fii tratat asa intr-o emisiune de televiziune, chiar si regizat.Superioritatea cu care trateaza protv-ul oamenii care vin acolo, oameni care pana la urma ei i-au selectat dintr-o multime de altii la o preselectie, sunt adusi doar pentru a fi calcati in picioare de “cel mai dur juriu din Rromania” si personal imi provoaca o greata mai mare decat orice fel de mancare preparat acolo.Juriul reflecta perfect mentalitatea de sclav pe care o au Romanii in general.Trei oameni, bucatari care au pornit de jos au ajuns profesionisti si stiu ce inseamna sa fii amator si sa ai pasiune pentru ceva, se lasa cumparati si joaca o piesa proasta de dragul banilor si al dorintei de a aparea pe sticla.Intr-un cuvant, penibil!

    P.S: Florin, cel cu “nu sti cat de tare vreau sa te jignesc acum”, a plecat acum un an de la restaurantul unui prieten. Nu plange nimeni dupa el.

  44. #70

    Sa toci kg de ceapa ca mai apoi sa le arunci pe jos?Lumea nu are ce manca si ei arunca mancarea pe jos?Ce sunt gesturile astea,astea sunt apucaturile uni chef?Asa cum se numeste ei.Cand se degusta mancarea indiferent de preparat dulce sarat etc…se gusta un pic pentru a simti savoarea preparatului respectiv nu sa bage in gura “o bucata generoasa” apoi sa o scuipe in servet de bucatarie?Asta este atitudine de chef?Totul este o regie cum bine stim majoritatea dintre noi…dar de ce sa nu fi fost o regine buna ok cu oameni care sa`si arate cunostintele si celorlalti care sunt inca la inceput nu sa le tai creanga de sub picioare ca nu iti place tie nu stiu ce…App parca era un concurs de amatori.De ce atatea exigenta?Nici nu am auzit de ei de nici unul din juriu.Voi stiti ceva despre ei?Daca da va astept sa`mi spuneti si mei chiar sunt curios.

    • #71

      Dan, invata sa cauti pe google si apoi spune ca n-ai auzit nimic de ei! Daca tu esti economist sau programator sau mai stiu eu ce, de unde naiba sa auzi de ei? Ziarele si televiziunile nu fac rating prezentand vietile chef-ilor, ci ale celor gen Botezatu.

  45. #72

    Arhi, asa e formatul emisiunii. Chiar ieri m-am uitat la cateva episoade din sezonul 1 din MasterChef US si, la un moment dat, unul din ei incepuse sa-i injure mancarea unui concurent (numai beep-beep-uri se auzeau 🙂 ). Deci aici, clar cei 3 joaca un rol. Dar e si normal sa se comporte mai dur, pentru ca asa e in bucatarie. Cand te duci ca un amarat de ucenic, crede-ma ca nu o sa te menajeze niciun chef. Bucataria e un loc dur, multi habar n-au cat de dur e. In plus, ca si Mihai de la Romanii au Talent, si chef-ii de aici trebuie sa fie duri, pentru ca romanii (si oamenii in general) mereu vor avea impresia despre ei ca sunt mai buni decat oricine, mai buni decat sunt cu adevarat, si atunci trebuie sa-i iei sa-i scuturi putin, ca sa inteleaga (cam acesta a fost si cazul ospatarului care a venit cu mancarea de crocodil si zicea ca le da lectii bucatarilor din restaurantul unde lucreaza – pai tu nu i-ai fi aruncat pe jos mancarea???). Chef-ii astia nu sunt mama si tata, sa te menajeze, pentru ca tot concurentilor le-ar face rau. Imagineaza-ti sa fie toti cum e Andra la Romanii au Talent 🙂

  46. #73

    Iti inteleg frustrarea.Nu crezi ca lumea este satula de cei ca tine.Care pupa`n c..r cu atat pofta genul acestia de oameni.Ca sa te linistesti si pentru cultura ta nu sunt nici programator nici economist sunt un simplu bucatar.Dar daca stam sa vb de bucatari mari celebri cunoscuti pot sa`ti enumar cativa dintre ei.Din Romania sunt… Horia Varlan,Cezar Munteanu,Antonio Passarelli si multi alti daca vrei iti mai spun cativa.Ce te incanta la pustanu ala de 24 de ani care nu stie sa respecte nu are bun simt.Meserie multa nu stie cand te apuci de gatit de apuci din dragoste pentru bucatarie nu ca sa dai bine pe sticla si pentru banii.App de si`a dat demisia de la market8 unde lucra? :)) Numai fi robot de bucatarie si te repezi sa vb ce nu sti.Intereseazate si vezi care sunt cei 3 bucatari din bucuresti care au salarii de 10000 de euro.Consider ca erau bucatari talentati care isi meritau locul acolo.Dar sa fim seriosi un bucatar bun cu anii de experienta si cu o reputatie demna de meseria asta nu se preteaza la un show regizat foarte prost.Au propria lor emisiune.Tot nu sunt de acord cu macarea aruncata degustarea lor profesioanala :)) dupa care scuipa in servet de bucatarie cum am mai spus.Daca te documentezi si afli despre ei ceva in afara de povestile lor regizate de cariera cum ca au lucrat nu stiu unde si lucreaza de la 16 ani etc posteaza aici.Sunt sigur ca sunt multi pe care i`ai facut curiosi.

    • #74

      Nu pup pe nimeni in c*r, urasc emisiunile de la tv. Stiu de Romanii au Talent pentru ca ma freaca ai mei la cap de fiecare data cand vorbesc cu ei. Dar sunt pasionata de gatit inca de cand eram mica si, desi nu stiam de MasterChef pana acum, cand am auzit de emisiune am vrut cu tot dinadinsul sa ma uit. Nu pentru emisiunea in sine, nu pentru cei 3 chefi (de care nu auzisem pana acum), nici pentru tona de reclame pe care o da protv-ul, nici pentru milogelile concurentilor (care, apropo, in alte tari nu prea exista, dar na, noi suntem romani, ce stim altceva sa facem decat sa ne milogim?), ci pur si simplu pentru arta culinara, pe care o iubesc. Si eu, ca si multi altii probabil, am ramas uimita de rautatea juriului, dar cunosc persoane care lucreaza in bucatarie si mereu imi ziceau cat de dura e viata acolo. Poate tu, Dan, ai avut noroc. Sau poate prietenii mei bucatari au avut ghinion. In orice caz, e irelevant. Nu le sustin comportamentul celor 3 chefi, am spus doar ca asa e formatul emisiunii si nu cred ca au de ales. Din cate am citit despre cei 3, 2 dintre ei sunt sous-chef la Radisson si Howard Johnson, iar ala tanar e chef la Maket8, dupa ce a fost la Escargot. Ca o fi sau nu adevarat, ca gatesc de la 14 ani sau nu, habar n-am. Daca e adevarat, e admirabil ca Florin, la doar 24 de ani, a ajuns atat de departe si are 10 ani de experienta in gatit, dintre care vreo 3 in strainatatate, iar la 19 ani a devenit Chef. Dar, repet, e posibil sa fie regizate si povestile lor, n-am de unde sa stiu.

    • #75

      A, si daca tot l-ai dat exemplu pe Cezar Munteanu, afla ca el recomanda Market8-ul ca fiind un restaurant bun in Bucuresti (www.foodblog.ro/2011/01/interviu-cezar-munteanu-chef-cezar-euforia-tv/). Si nu inteleg, de ce pe Florin il critici pentru ca apare la tv, cand vad ca si ceilalti recomandati de tine apar la tv??

  47. #76

    Nu stiu de ce trebuie sa discutam in contra dictoriu?Te`ai aprins ca mi`am spus punctul de vedere…este ok este punctul tau de vedere.Dar daca stai si te pui in situatia celor de acolo,cum te`ai fi simtit?Este vorba de respect in primul rand pentru meseria care si`au aleso asta ar trebui sa ai faca sa se gandeasca de 2 ori inainte sa deschida gura.Fiecare preparat trebuie tratat cu respect chiar daca nu ti`a iesit bine il iei il analizezi vezi unde ai gresit si ce poti schimba si daca este bun cauti sa`l imbunatatesti nu trebuie privit cu dispret doar ca este mai deschis la culoare sau mai inchis etc.Sa sti ca toti gatim fizic vorbind dar cand pasiunea isi face loc acolo in bucatarie sa sti atunci devi special.Si eu am 25 de ani si nu lucrez de 10 ani,da nu spune nimeni ca nu lucreaza de la 16 ani,bun dar ca sa ajungi intr`un timp atat de scurt “sef bucatar” in afara credema sunt sanse 1 la 200 de milioane si el nu cred ca a avut sansa asta.Il tradeaza atitudinea lui fata de arta culinara se vede ca nu este devotat in ceea ce face.Toti avem nevoie de bani pentru asta muncim este normal asa sunt vremurile asa a fost din tot timpul am facut ca “hartia aia colorata si cu numere mea ea” sa fie stapanul” nostru.Dar cand ajungi sa`ti vinzi pasiunea pentru bani atunci nu o mai numi pasiune pentru ca ea sa stins demult.Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.

  48. #77

    personal nu comentez formatul, chiar daca uneori am senzatia ca il vad pe gordon ramsey in “hell’s kitchen”… pe mine m-a surprins in mod neplacut modul in care s-a prezentat unul dintre cei trei din juriu, respectiv dl. ala chel, care in primul episod spunea ca are 20 si ceva de ani de experienta si ca stie tot ce e de stiut despre bucatarie si ca le are la inima… dude, give me a break… eu urmaresc food network (sua si canada) si nu l-am auzit o data, dar nici macar o data pe vreun chef de calibru cum ar fi masaharu morimoto, sau alti “iron chefs” cum ar fi mario batali sau michael symon (si lista e taaaaare lunga) spunand ca stiu tot ce tine de bucatarie… mai mult, am participat recent la o expozitie culinara la ottawa unde am avut ocazia sa o vad, live, pe chef lynn crawford, prima executiv chef femeie in lantul hotelier “four seasons”… o persoana de-a dreptul adorabila, care a jurizat competitii culinare si care a eliminat concurenti fara sa-i jigneasca… si de o modestie covarsitoare…