În general sunt un fan al producțiilor protv. Am fost la toate emisiunile live de la Buftea, cu Romanii au talent sau Vocea Romaniei. Sunt un fan din umbra al Monei Segall, cea care pune în mișcare toate aceste producții din curtea gigantului tv.

Dar masterchef m-a pierdut pe drum.
Și nu mă refer neapărat la producția românească, producție care trebuie să respecte un tipar internațional. Nu mă refer la faptul că toți bucătarii din juriu practic nu există, singurul despre care am găsit referințe fiind Sorin Bontea, care în 2011 era sous chef la Radisson Blue, adică un fel de ajutor de bucătar șef. Sau adjunct.

Nimic din toate astea.
Ci pur și simplu refuz umilirea ca sursă de show. Nu accept faptul că un om este călcat în picioare, scuipat cu invective, i se aruncă mâncarea pe jos, i se spun lucruri gen Nu ai idee cât de mult vreau să te umilesc acum. Să îi umilească? De ce? Trebuie scos rating din umilirea oamenilor, asta e rețeta?

Îmi pare rău, partea care încă a rămas umană în mine nu poate accepta această mizerie. M-am uitat o singură dată, iar astăzi m-am uitat pentru că a apărut prietenul meu Viorel Copolovici, pe care ProTv l-a prezentat drept Radu Copolovici. Iar Copolovici le-a dat clasă, pentru că e un tip mult mai deștept și mai pregătit decât un răhățel de bucătar, al cărui scop este, vezi doamne, umilirea altora.

Concluzia?
Voi spune pas la Masterchef. Așteptam o emisiune funny și reală, cu oameni și bucătari și am primit o expectoratie verzuie, emanată de doi bucătari de culoare nedefinită și un flaușat isteric.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.