Nu pot să consum nimic de la libaneji. Încă de când prestam sub glorioasa baghetă a lui Sorin Marin iar grupul era decis că mâncarea libaneză e cel mai bun lucru pe pământ după inventarea trenului inferior la femei, eu eram singurul care făcea notă discordantă. Singurele chestii care le puteam mânca erau nişte bucăţi de carne tocată, sub formă de mici, care aveau un gust cât de cât de carne. În rest, numai chestii cu gust de alune, şuberekuri cu sos de zici că e gem şi alte mizerii de deşert.

Ideea e că diseară trebuie să mă duc la un libanez cu cineva şi nu ştiu ce să comand, ca să pot să şi mănânc? Nişte idei mi-ar prinde bine, ce babaganouşul meu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. Shishtauk sau ceva care se termina in -tauk, ca-i chiar ca o shaorma.

    Nu-ti place nici humusul? 🙂

    • #2

      Bogdan » bleah

    • #3

      Doar mie mi se pare ca humus suna a muci ? Am mancat dar in tot acest timp ma gandeam ca mananc muci 🙂
      recomand si eu partea cu tauk sau peyniri d-ala.

    • Taouk de la Spring :))

    • #5

      Termenul ‘humus’ o sa ma faca mereu sa ma gandesc la pamant, la partea organica a lui. Deh, prea multa geotehnica. 🙂

  2. Pai ar fi humusul (cat de cat asemanator cu ce ai pus in poza, la Copolovici e nemaipomenit), salata cu rosii si mult patrunjel Tabouleh ii zice, merge. Apoi ar fi niste chiftelute din cele despre care spui ca ai fi consumat deja. Poti incerca si ceva din berbecut, dar deja aici trebuie sa iti fie pe gust mirosul de oaie. Bafta!

  3. #7

    Fix pentru neadaptati ca tine s-au faurit in meniurile restaurantelor cu specific libanez pui, cartofi prajiti sau muschi de vita.

  4. Sala Tabouleh si Salata Fattoush. o sa-ti placa sigur
    nici mie nu-mi place bucataria lor in general dar salatele astea doua sunt super bune chiar si pentru un carnivor inrait

  5. #11

    E simplu, ceri niste frigarui ca au de vita sau de pui.

  6. tabbouleh o sa-ti placa
    sfeeha(placinta cu carne)
    kafta(chiftele)
    si minunatul mirobolantul kibbeh
    a nu se uita dulciurile iti recomand cu caldura KNAFEH dulciurile specifice de ramadan, god imi ploua in gura doar cind ma gindesc

    KNAFEH nu uita cuvintul fermecat

    P.S-did i mention knafeh?

  7. mess @Andrei Crivat si te lamureste 😉

  8. #14

    Mie-mi place de la ei frigarui de pui si babaganouj!Am mai incercat ceva , nu mai stiu exact, de era sa-mi las stomacu pe drum!Poate o salata ceva?!Pofta buna diseara si alegere inspirata!:)

  9. #15

    Sorry…nu citisem…ca nu-ti plac salatale!

  10. #16

    Musaka de vinete cu rosii, salata de vinete cu iaurt cu pasta de susan + lipie (asta in ideea ca doar salatele de cruditati nu-ti plac)

  11. pui sishtaouk (un fel de gratar condimentat decent si suculent) sau coin-vert (gen strips pane, in sos usor picant), cu garnituri clasice de orez, cartofi prajiti, legume etc…se gasesc destule, ca nici eu nu ma omor dupa toate mancarurile lor mai exotice si tot ma descurc.
    Desert servesti? 🙂

  12. #19

    Humus si salata de vinete. Eu nu pot manca nimic altceva de la ei.

  13. #20

    Mixed grill

  14. Tabbouleh + kafta + humus + Ayran = yum yum yummmmm 🙂

  15. #22

    Sharhat Lahme (muschi de vita feliat cu unt, sos de lamaie, usturoi, menta)

  16. #23

    Cere un pahar cu apa de la robinet, si aia ma indoiesc ce e libaneza. 🙂

  17. nu am gustat niciodata! dar nu cred ca ii asa de rau.

  18. Uite niste ideei de pe plantatia arabeasca:

    Starters: Homos with meat and pine seeds
    Sujuk
    Fatoosh
    Matubal
    Falafel
    Green Olive Salad
    Main Course: Chiken Tikka
    Meat Kebap
    Mutton Tikka (doar daca carnea este marinata, altfel este cam tare)
    acompaniate de niste legume la gratar si niste orez cu taietei.

    Pofta mare 😛

  19. Te duci la libaneji si esti la dieta? Lolz…
    Pe langa faptul ca esti un om foaaarte ciudat pentru ca nu-ti place mancarea libaneza… eu cred ca orice pe baza de carne te-ar coafa. La ce restaurant te duci? Au vreun site, meniu etc? 😀

    • #30

      no ideea

    • Phaaaai… atata timp cat stai pe carnuri d-alea fripte atunci la carbuni ar trebui sa fii ok. Pe langa asta – sa nu ratezi lipia calda, aia nu are cum sa nu-ti placa.
      Daca nu-ti plac salatele carnea o sa fie un pic cam singura daar mdeh, asta e.
      Cred ca poti sa obtii un sos care sa NU aiba ce nu-ti place tie (dar aici te bazezi pe cunostintele chelnerului) – de ex. sosurile pe baza de iaurt merg la fix cu carnea lor

      omg imi ploua in gura, maine imi iau la munca asa ceva neaparat :)))

  20. Poti face o aroganta sa ceri o ceafa de PORC la gratar si in felul asta, garantat o sa serviti masa in cu totul alt loc.

  21. #33

    Mergi acolo satul si comanda doar desertul;)

  22. #34

    am fost odata la libanez in cluj. eu am mancat ceva destul de rau la gust, dar fata a servit ceva surprinzator de delicios: “rasas as for”, sper ca imi amintesc bine numele.

  23. #35

    cascaval pane musai tre’ să aibă.

  24. ras-asafur de vita sau pui,

    ras asfour, tradus prin expresia “cap de vrabie” (nume dat bucăţelelor de carne), se prepară din cuburi (sau fâşii) de carne, în special de vită, sotată cu ceapă şi caramelizată cu suc de rodii. Fragedă, aromată, dulce şi totodată acrişoară, carnea din ras asfour are un gust unic.

  25. Sambusec – pateuri cu branza sarata si patrunjel
    Kebeh – chiftelute din pasta de carne de vitel umplute cu carne tocata, ceapa si condimente
    Haloumi – branza de vaca la gratar
    Arayes kafta – lipie umpluta cu carne de vitel, la cuptor
    Lambajin – blat de pizza cu carne tocata de vitel, ceapa , rosii si condimente, la cuptor
    MAQLUBA (de vinete) – vinete, carne , orez
    Stiu ca nu sunt mancaruri de dieta, dar daca tot mergi acolo poate, poate, faci pauza o zi :))

  26. #38

    da ciocanele libaneze? :)) trebuie sa stii bancu =))

  27. variante:
    sigur o sa aiba pulpa de miel, daca celelalte nu iti plac.

    Mie mancarea libaneza si cea greceasca mi se par cele mai sanatoase. Cu siguranta ca o sa gasesti ceva carne:)

    Daca esti la dieta nu manca kibbeh sau falafel care sint prajite.
    In rest esti ok cu orice ( mai ales cu hummus, tabouleh, mousaka etc etc).

  28. da cine le suporta? doar ei

  29. hmm,eu nu am mancat o viata mea mancare libaneza,dar totusi daca gasesti ceva bun ,anunta si pe aici ca is tare curios..nu m-as risca cu nimic primul:)),nu vreau sa vomit..

  30. Pastrama de strut in sos de rodii ….este intr-un mare fel …o sa-ti placa SIGUR ! Prima data cand am mancat carne de strut…este fff gustoasa … yamyam

  31. Sa ne zici unde si cum a fost 😀

  32. #44

    Prezinta cu eleganta situatia ta ( dieta ) celor cu care mergi si baga in tine ceva clasic, vreun soi de mancare romanesc.
    Nu te trage nimeni in teapa daca n-ai sa te scufunzi in valuri de sosuri, humus, seminte si carneturi cu denumiri mai mult sau mai putin exotice.

  33. A mai zis cineva de vita in sos de rodie. Nu stiu exact denumirea dar e nebunie. Si asta de la cineva care iubeste mancarea, dar nu oricare. La restaurantele exotice sa le zicem, e musai ca ospatarul sa aiha habar de haleu. Altfel pleci nemancat.

  34. Bre Arhi, opreste-te la Cocosatu sau Gil , baga o ceafa sau mici, si apoi mergi la libanezi si te plangi ca ai stomacul deranjat si doar o supa poti consuma. Da’ atentie la damfurile de usturoi…

  35. #47

    mancarea libaneza este intr-adevar mai scumpa dar foarte buna

  36. #48

    Bai fratilor, mancarea e buna daca ti-e foame. Daca nu ti-e foame, nu mai e buna

  37. #49

    Mie daca mi-e foame, mananc si frunze