Ştiţi reclama cu aia de nu vrea să se mai ascundă şi se laudă că o mănâncă acolo jos, nu? Şi are un medicament minune, care se numeşte canesten gyn, cu care te dai acolo jos si paf, senzatie de mancarime dispare. Sau usturime, nu mai tin minte exact prin ce trecea tanti aia.

Ce conţine canesten gyn?

Prezentare Canesten Cream
1 g crema contine 0,01 g clotrimazol (1 %) si excipienti: stabilizant: 0,01 g alcool benzilic (1%), apa distilata, 2-octil-1-dodecanol, alcool cetostearilic, cetil palmitat, sorbitan stearat, polisorbat 60.

Deci clotrimazol, da?

CLOTRIMAZOL, crema , crema

Compozitie: Un tub de crema contine 0,150 g Clotrimazol (1%).

Diferenţe? Da, în tubul de clotrimazol e mai mult clotrimazol. Diferenţă de preţ? Clotrimazol e 9.45, iar Canesten 18.

Alt exemplu.

Nurofenul. de orice fel. Ce conţine nurofenul?

Compozitie
Ibubrofen 200 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.

Ibuprofen, da?

Cât costă ibuprofenul simplu, în aceeaşi concentraţie de 200? 4.2 lei
Cât costă nurofenul? 14.9 lei.

Încă una şi gata

Aspirina,

Comprimate continând acid acetilsalicilic: 0,500 g, gluconat de calciu 0,1500 g, excipienti
5 lei.

Aspenter

Un comprimat filmat gastro-rezistent contine acid acetilsalicilic 75 mg si excipienti

Aspirina – 5 lei
Aspenter – 9 lei

De ce am scris asta?
Pentru că de la ministerul sănătăţii nu se mai dau bani către farmacii, pentru că în farmacii s-a instaurat mafia firmelor medicale. Farmacistul nu îţi dă medicamentul cel mai bun pentru tine, îţi dă medicamentul cel mai scump, chiar dacă este exact aceeaşi substanţă. Medicul de familie îţi oferă la fel, ce e mai scump pe piaţă. Da, îţi scrie pe reţetă numele substanţei constituente, dar în paralel îţi spune şi numele medicamentului pe care trebuie să îl iei, adică cel scump. Iar dacă medicul nu face asta, are grijă farmacistul.

Rezultatul? Oameni cu boli cronice nu au de unde să îşi cumpere medicamente. Farmaciile afişează afişe gen nu am primit bani de 1 ani. Dar când ofereati nurofen de 50 de lei, in loc de advil de 4 lei, primeati bani? Cum ar fi ca farmaciile să fie obligate să informeze clientul despre prezenţa celui mai ieftin medicament dedicat nevoilor sale?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.