Scris de Iulia

Astazi am avut o experienta care mi-a confirmat faptul ca nu, nu strainii au impresia ca romanii sunt niste hoti, ci avem unii dintre noi grija sa ii lasam cu impresia asta.

Sirul evenimentelor:
Cand eram in concediu acasa , un coleg de munca mi-a scris pe Facebook intrebandu-ma daca nu am nevoie de bani romanesti, vreo 1000 de lei ca el a ajutat un roman ramas in pana undeva in zona, roman care nu avea la el euro, ci doar lei. Ii spun ca e ok, cand ma intorc ii schimb banii la cursul zilei, si suntem amandoi fericiti.
Intre timp , un alt coleg doreste sa plece in Romania pentru cateva zile, si ma intreaba daca am sa ii schimb euro in lei, avand in vedere ca tocmai venisem din concediu si spera ca am ramas cu ceva lei. Ii spun ca nu am, dar hei, coincidenta, avem un alt coleg care vrea sa scape de niste lei, ii multumesc pe amandoi. Mandra de mine, intermediez tranzactia urmand ca astazi sa ne intalnim la mine in birou, ca eu cunosteam cursul oficial BNR, si sa schimbe baietii banii.

Si asta e momentul in care mie mi-a venit sa intru in pamant de rusine. Primul coleg, cel care a ajutat romanul, scoate bancnotele . Astea.

banconte romanesti

Nu am facut poze pentru ca déjà era penibila situatia, erau doua bancnote de 500 de lei din 1992. Mai ales ca , asa cum spunea cineva de pe chat , oamenii aia faceau asta la nivel profi, n-are nimeni la el bancnote de 500 de lei din 1992 din pura intamplare. Oricum , a trebuit sa ii spun omului ca a luat teapa. Si mi-a zis asa, cu dezamagire: “am vrut si eu sa ajut pe cineva, si uite. “

Asa ca tin sa le repet inca o data romanasilor verzi care au impresia ca strainii au prejudecati impotriva romanilor. N-au. Dimpotriva, au incredere si si-o iau peste bot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.