1466001203110252309

Citeam asta azi și îmi aduceam aminte cum râdea poporul de fraierul de mine, care și-a montat aer condiționat în decembrie. După care am râs eu când mi-am adus aminte cum înjura poporul că nu găsește pe nimeni să îi monteze aer condiționat vara. Pentru că se știe că aerul condiționat se pune vara, când e cald, ce să faci cu el iarna??

Mi se pare extrem de haios cum oamenii în continuare preferă să stea agățați de RADET, în loc să își pună o centrală termică pe gaz. Știu foarte bine că întotdeauna vor fi probleme cu RADETul, cu conductele lor care au pierderi, cu pensionarii care au majoritate și refuză să se dea drumul la căldură, cu regula tâmpită că trebuie să fie sub 10 grade 3 zile la rând ca să ai căldură, pentru că, se știe copiii rezistă 3 zile în frig ca popa, nu trebuie să îți faci probleme, cu facturile umflate, ci cititoarele de căldură care te duc la sărăcie, deși tu mori de frig etc.

La mama în bloc există un grup de oameni, cu lider o avocată, care au decis că ei nu mai vor să plătească întreținerea. Asta acum 15 ani, nu ieri. Și pur și simplu nu au mai plătit-o. Normal, cu timpul, s-a strâns la RADET o datorie de peste 1 miliard, pe care nu o va mai plăti nimeni, niciodată, pentru că respectivii au tot dat în judecată asociația, la fiecare câteva luni, un an, cereau expertize contabile and so on, așa că datoriile s-au dus demult, ba chiar doamna lideră a obținut acces la arhiva de acte a blocului, prin ordin judecătoresc și arhiva a fost distrusă într-o inundație impromptu. #nojoke, chiar s-a întâmplat asta.

Deci oamenii ăia au stat și încă stau, deja de zeci de ani, fără apă caldă și căldură și nu fac nimic în direcția asta, ba chiar au făcut tot posibilul să le bage bețe în roate celor care au încercat să își pună centrală. Iar bețe în roate înseamnă inclusiv procese pentru ca cei care au centrală cu gaz să plătească blocului din căldura care trece prin țevile comune. BLOCUL NEAVÂND CĂLDURĂ DIN DECENIUL TRECUT!

Acum, după ce un tip de la 9 și-a pus centrală, cei de la etajele inferioare vor și ei centrală. Dar nu vor să îi plătească tipului cotă parte din conducta care a fost dusă până la etajul 9 pe banii lui. Așa că, guess what, l-au dat în judecată pentru că le interzice dreptul de a accesa rețeaua națională de gaze. În continuare nu au centrală, pentru că așteaptă rezultatul procesului.

Pentru mine e inexplicabil acest comportament. Înțeleg procesomania, atunci când e vorba de chestii care nu te afectează în mod direct. Dar când tu stai fizic în frig și te speli cu apă rece, de ce refuzi să faci ceva cu viața ta? Și nu ziceți de bani, că eu, cu meganeul meu, eram cel mai sărac din fața blocului, se uita lumea cu milă și scârbă la mine, Uite, săracul ăla al Doinei, a ajuns să meargă cu renault, vai de capul lui, dintotdeauna am știut că nu o să se aleagă nimic de el.

Da, omul gospodar ar trebui să își pună centrală termică vara. La fel, tot vara ar trebui să își facă și revizia instalației.
Desigur, nimeni nu o face.

PS: dacă vă luați, calculați dublul spațiului pe care îl aveți. dacă aveți 80mp, luați una de 150mp, dacă aveți 100mp, luați una de 200mp. Îmi veți mulțumi mai târziu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.