Un copil a fost lovit de o mașină condusă de un septuagenar. Oștire normală pentru rromânia, ca și copiii uciși de câini sau fetițele violate de tați, prin Moldova.

Tot timpul îi văd în trafic. Tremurând din cap, de la parkinsoane, de-abia băgând în viteză, la mașinile lor din 1960, blocând intersecțiile, băgându-se aiurea pentru că uită că în trafic sunt doar simpli șoferi, ba mai scot și capul pe geam și țipă Nu ai pic de respect față de părul alb, nesimțitule.

Eu mă întreb, de ce după o vârstă oarecare, să zicem 60 ani, când e clar că organismul deja e într-un proces de degradare și nimic nu mai funcționează așa cum trebuie, nu se fac ANUAL controale medicale obligatorii pentru șoferi?

Mi s-ar părea ceva foarte normal și de bun simț. Vrei să conduci, demonstrează că vârsta nu te-a afectat la modul că nu mai vezi culorile, ai reflexele unui melc de curse, artrita nu îți mai permite să semnalizezi, că te dor degetele sau, și mai rău, ai osteoporoză și dacă te înfigi prea tare în semnalizator, riști să îți lași degetul acolo.

Nu ar fi, zic eu, un pas normal?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.