Stau şi mă gândesc, oare cu ce ocazie s-a introdus în lume ideea asta cu nu e corect să îţi faci dreptate singur? Bine, mă gândeam la asta legat de Drasius Kedys, lituanianul ce a murit în zadar, justiţia ajutându-l substanţial în acest caz. După cum se ştie, justiţia lituaniană a decis ca fetiţa lui Drasius, vândută de mama ei pedofililor din magistratura lituaniană, să fie încredinţată, după moartea lui Drasius, tot mamei. Da, e dreptate.

Pe vremuri, dacă cineva îţi făcea o nedreptate sau te dezonora, era simplu, luai un topor, i-l vârai în căpăţână şi aia era.
Acum, ţi-a violat cineva fata? Nasol, trebuie să demonstrezi că fi-ta nu era curvă şi că de fapt nu l-a ademenit pe violator, care săracu, dând curs instinctelor primare, a cedat şi a fost nevoit să o violeze.

Ţi-a omorât cineva familia pe trecere de pietoni? Ghinion, e mâna celui de sus, pentru că de fapt nu era acolo trecerea de pietoni, iar prima faptă, ştie toată lumea, se sancţionează doar cu închisoarea cu suspendare, asta dacă nu eşti mătuşica lui Emil Boc.

Îţi omoară medicii copilul care ajunge la spital cu mâna ruptă şi iese mort din cauza cangrenei, pe motiv că nu a dat şpagă asistentelor? E păcat, se mai întâmplă, colegiul medicilor va face o cercetare detaliată, asta dacă te duci tu şi faci reclamaţie, care rexlamaţie costă 200 de euro, după care îi vor da sancţiunea maximă vinovatului, adică îi vor reduce salariul cu 10% pe 3 luni şi îl vor muta în altă secţie. Doamne fereşte, se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

Şi astfel se aplică dreptatea. Drept. Mulţumitor.
De ce nu am dreptul să îmi răzbun datoriile?
Pentru că s-au găsit repede şi proverbe gen răzbunarea e arma prostului? Nu, nu e arma prostului, îmi faci rău, îţi fac rău, suntem even. Îi faci rău cuiva din familia mea sau a prietenilor mei, păţeşti acelaşi lucru.
Îmi omori copilul, medicule? O să dea maşina peste tine sau o să înoţi în canal cu o piatră de gât. Îmi omori familia, Carmen Păunescu? O să le urmezi pe acelaşi drum.

Din păcate, oamenii au ajuns în timp emasculaţi. Bărbaţii plâng la uşi de tribunale şi la capace de sicriu, în loc să îşi facă dreptate. Acceptă despăgubiri în bani, pentru viaţa familiei lor. Cum mai poţi să trăieşti dacă ţi-a omorât copilul? Ce preţ are libertatea, cu sângele celui din sângele tău risipit pe asfalt?
Ceva trebuie să se schimbe…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.