Primit pe mail, cu dorinţa de a fi publicat probabil, altfel nu mi-l trimitea, cred.

Cine este de vina pentru cele intamplate la Giulesti? Asistenta, seful de sectie, asistenta sefa, directorul spitalului, electricianul, administratorul, noi ceilalti care cotizam la sistemul de sanatate? Cu totii….si daca voi ceilalti care nu lucrati in sistem incercati sa va debarasati de vina mortii celor 6 copii aflati ca sunteti la fel de vinovati ca si noi cei care lucram in sistem…

O zi de munca la Giulesti in sectia de terapie nou nascuti: in cel mai fericit caz 12 copii intre 500 si 1500 de grame, intubati,ventilati mecanic, hraniti artificial, perfuzati, plini de fire, tuburi si branule. O singura asistenta care la schimbul de tura preda aceeasi 12 copii nu 11, nu 10, nu mai putini. Prin eforturile si munca ei, prin sacrificiul ei psihic si fizic, prin stressul la care este supusa in fiecare zi. Unde este asistenta din tura acum? La inchisoare…..pentru a avut ghinionul sa fie de tura. Petreceri la terapie…vreti sa stiti cum mancam si cand. Mancam daca avem timp un sandwis pe scaun in mijlocul sectiei. Se spune ca a lipsit 12 minute (12 minute intr-o tura de 12 ore, intr-o cariera de 12 ani), poate era la toaleta (caci sa stiti ca si noi suntem oameni si noi facem caca si pipi si bem apa si mancam), in alt salon, sa ajute la stabilizarea unui alt copil, in sala de nasteri pentru a prelua un copil cu probleme.

Si daca era acolo? Era moarta si atunci in presa era asistenta eroina, ceea care a murit ca sa salveze vietile unor copii nevinovati. Si atunci in fata copilului ei era o mama eroina moarta si nu o mama criminala arestata.Conteaza ca de-a lungul carierei ei au trecut prin mainile ei sute de copii? Conteaza ca pentru noi 12 ore pe zi nu mai exista altceva decat acesti copii? Conteaza pentru voi cele care ati nascut acolo de-a lungul anilor ca am muncit sa-i salvam pe copii vostri si ca foarte multe dintre voi ati plecat acasa cu ei datorita ei, datorita noua?

De ce muncim in continuare acolo? Pentru ca avem familii de intretinut si pentru ca aveam satisfatii profesionale pentru munca noastra.

Nu va grabiti sa dati cu pietre si sa acuzati…este foarte simplu pentru oricine sa faca asta.

Mesaj pentru copilul ei: Mama ta este o eroina,a salvat de-a lungul timpului vietile a sute de copii.