Când am cumpărat casa cea mare, venind deja după amenajarea a 2 apartamete și o casă, eram destul de plictisit și sătul de amenajări interioare, așa că că, pentru mine, cel puțin,cumpărarea unei mobile bucătărie a fost ceva foarte simplu. Căutat ce e mai ieftin pentru spațiul meu, culoarea roșu toreador și cam aia a fost.

Nu zic că a fost neapărat o idee proastă, a rezistat 5 ani destul de decent, chiar dacă în acești 5 ani, a fost folosită doar vreo 2, pentru că, în rest, am umblat brambura prin lume. Dar, odată cu apariția prințesei întunericului, a trebuit să facem casa la un standard de decență care să mă facă să îmi placă să intru în bucătărie. Am eu un deal cu nevastă-mea, ea o crește pe Adia, eu fac mâncare sau comand.

Și, de data asta, nu am precupețit nimic la mobila de bucătărie. Prețul nu a fost o problemă decât dacă am considerat eu că se sare o limită pentru că, vezi doamne, ai auzit de celebrul mine, ci am vrut să am, la modul direct, cea mai bună chestie în banii și spațiul alocat.

Vă spun, nu se compară, cât de bine te simți în bucătărie, atunci când ai mobila pe care ți-ai dorit-o și pe care ai ales-o, când toate troacele sunt exact acolo unde ți-ai imaginat că o să fie. Sau când răcnește nevastă-ta la tine că ai lăsat degețele pe MDF-ul ei prețios, dragă doamne.

Concluzia, de fapt, este să puneți pasiune când vă alegeți lucrurile pentru casă, nu doar prețul să fie considerentul principal. Pentru că acolo vă petreceți majoritatea timpului liber și vreți să vă simțiți bine printre lucrurile voastre.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

32 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cam cate magazine ai vizitat pentru inspiratie si care au fost cele 2 finaliste ?

    • #2

      internet, man, magazinele fizice sufera de lipsă totala de inspiratie

    • #3

      Eu am probleme cu proportiile si percepea culorii. Prefer sa vad in realitate si apoi sa ma decid + ca mai vad si alte variante de aranjare. Dupa o perioada de mutari sunt sigur ca te descurci sa comanzi fara sa le vezi fizic inainte. In ce zona e casa mare?

  2. #5

    De parca barbatii ar avea vreun cuvant de spus la alegerea mobilei din bucatarie.

    • #6

      Daca nici cand te insori n-ai un cuvant de spus, nu stiu ce sa zic. A fost casatorie aranjata la tine? Sau cum?

  3. #7

    Cand esti sarac si castigi 4000 de lei pe luna DOAR la pret te uiti.

  4. #10

    rosu? wtf? eu am visiniu. e altceva…

    • Tocmai ai defecat in gustul omului?

    • #12

      Tocmai ma gandeam… rosu… visiniu, nu e acelasi ra**t? Apoi m-am uitat la username si am inteles :))

    • #13

      Îți dai seama? Poate o să te și oblige să o folosești!

    • #14

      In apararea Andei as dori sa spun ca din cauza caniculei unele comentarii pot fi mai acide.Dar ea in general nu este asa acra.

    • #15

      Doar cratitele trebuie sa fie rosii.

    • #16

      @Maddame
      nu, sunt sigură că e glumă. dacă punea Arhi o poză cu bucătăria verde, i-ar fi zis că mai bine făcea turcoaz și că PAL e mai ok decât MDF

    • #17

      @bea, daca bucataria e mai mult de decor sau te plictisesti rapid si la 5 ani vrei alta, e foarte ok si pal-ul. Principalul avantaj al MDF-ului e ca rezista mult mai bine la mediul umed dintr-o bucatarie in care se gateste des.

    • #18

      Cetin e cu Dinamo, Anda e cu Rapiduletu’.

    • #19

      @zarax era doar un exemplu că orice ar fi pus arhi tot se găsea careva cu ceva de comentat. Eu tot MDF am pus la bucătărie.

    • #20

      mobila veche a fost din pal si a tinut perfect

    • #21

      @Zarax. MDF-ul are cea mai mica rezistenta la umiditate din toate placile conglomerate utilizate la fabricarea mobilei.
      Singura diferenta in lupta cu umiditatea pentru aceste placi o face modul de acoperire a fetelor si a canturilor.
      Usile alea de care zici tu ca sunt din MDF si rezista foarte bine la umiditate sunt de fapt complet vopsite si prin aceasta metoda ele sunt complet izolate contra umiditatii.
      Cutiile dulapurilor sunt facute in majoritatea timpului din PAL melaminat si puteti fi pacaliti ca si alea sunt din MDF. Sunt sigur ca si voi aveti cutiiile la mobila voastra facute din PAL melaminat.

      Avantajul la MDF este ca poti sa prelucrezi fetele si canturile inainte de aplicare vopsea sau termofoil si poti crea un model pe usa aia. PAL-ul nu iti permite asa ceva. Are alt fel compozitia si nu poti face nici o prelucrare mecanica (profilare si modelare ) pe fete si canturi.
      Concluzia e ca MDF-ul este bun de folosit doar la usi daca sunt vopsite sau daca au aplicat termofoil pe ele.

    • #22

      @timarius, multumesc, nu stiam. Da, MDF arata mai frumos si are forme mai interesante, canturi rotunjite si alte nebunii 😀

  5. #23

    Deci cealalata printesa a intunericului a avansat acum la stadiul de regina. Mi se pare corect.

  6. #24

    @cetin frumosi palmierii aia afara 😀 Si da, sunt de acord cu tine. Imi place sa stau in bucatarie (defect profesional) si daca bucataria nu e ce trebuie… ma duc in vizita la magazinele de specialitate ;))

  7. #25

    Poza cu mobila, recomandari firme?
    Si eu imi renovez apartamentul (parca am zis la articolul cu geamu’) si deja mi-e scarba de luat decizii, cautat si tinut pumnii sa nu isi bata joc furnizorii de timpul si banii mei. Doamnedumnezauleeeee

  8. Noi am ales un “cupaj” 🙂 între mobila la comandă și cea “de gata” și am apelat la Lems (Lemet), care au mobilă standard, dar pe care o adaptează la dimensiunile încăperii dvs. (am ales cu montaj, desigur, nu am abilități de montator de mobilă). Am plătit și cu măsurătoarea lor (prețul s-a scăzut apoi din cel final).
    Sunt cei cu site-ul acela înfiorător, trebuie să-ți distrugi ochii să vezi ceva, acum văd că l-au schimbat în sfârșit.
    Ce să zic, mobila OK așa, dar montatorii… 🙂 vă recomand să fiți geană pe ei.

  9. #29

    “…ea o crește pe Adia, eu (fac mâncare sau) comand.”

    Ce poa’ să fac-o paranteză la casa omului?!?

  10. #30

    Eu am 1,88, una dintre problemele mobilierului standard este inaltimea blaturilor….zici ca totul e conceput de pitici pentru pitici. Daca esti ok cu asta, super…

    • #31

      Sau cumperi tu blaturi de la raionul de jucarii. Ai zis 1.88 de parca ai avea 2 metri jumate.

    • #32

      Deobicei se pune la 90cm, hai max 95. Dacă nu e colega de apartament pitica, poți sa sari peste regula, dar tre sa tai din corpurile de sus. :)))