12562540_1729036530660681_115502555_o

Eu știu că vine codul portocaliu/roșu, sau ce spanac este, de marți. Marți a fost prima oară când am aflat că va fi viscol, dar știu de joia trecută că de vineri sau sâmbăta asta se răcește vremea, pentru minim 2 săptămâni.

Mă uit acum la iRealitatea, pentru că pe Digi dă o emisiune de gătit, cum sunt o grămadă de poporeni prinși în zăpezi prin Moldova, adică Buzău sau Brăila. Unde doriți să ajungeți, știați că se va înrăutăți? Pentru că vreau să ajung la București/Buzău/Brăila.

Deci serios, ce te poate motiva în halul ăsta încât să pleci la drum, știind că e cod portocaliu, știind că autoritățile sunt tot timpul luate prin surprindere și cea mai puternică reacție a lor sunt niște ședințe și știind că anii trecui au fost oameni morți în zăpadă, la câțiva kilometri de localități?

Și altceva.
Dacă ești atât de idiot să pleci la drum știind ce vreme e, cum poți pleca de acasă fără niște pături, fără un termos cu lichide calde, fără sanvișuri, fără nimic?

Desigur, la irealitatea, tipa care are emisiunea are grijă să ne anunțe că e vina autorităților, că nu vin cu ceaiuri calde și pături la sinistrați.

Dar asta e altă discuție…