starwars

Ieri am ieșit în urgia albă ca să îmi duc fata să vadă ultimul Star Wars și, cu ocazia asta, să îl văd și eu. Pe lângă satisfacția de a râde de mașini de 30 000 de euro înzăpezite, pentru că anvelopele de iarnă sunt scumpe, am mai savurat și faptul că am dat mai departe urmașilor torța science-fiction. Fiica a fost cea mai fericită posibil, pur și simplu era să facă pișulică pe ea, ca să nu plece de la film și să piardă ceva.

În rest, filmul a fost cam meh.
Nu vă mai fac eu review, că e plin internetul de păreri, care mai de care mai experte. Doar că, din păcate, nu se ridică nici măcar la nivelul ultimelor 3, alea bușite de Lucas la bătrânețe. Un Darth Vader Kylo Ren isteric, care cum primea o veste proastă, cum făcea o criză de isterie, o păsărică anostă care devine jedi brusc și îl face arșice pe antrenatul isteric mai sus menționat, un negru cu nări de hipopotam care leagă o prietenie strânsă cu cel mai bun pilot al imperiului în toate cele 40 de secunde petrecute împreună…and so on. Vă jur, e ca un scenariu de la filmele alea retarde cu adolescenți de pe Disney Channel sau Nikelodeon.

Sunt de acord că e posibil să fiu subiectiv și să ader la un set de filme vechi doar pentru că mi-au fermecat mie copilăria. Dar diferența de scenarii este uriașă și, oricât aș fi de benevolent, pur și simplu nu am cum să trec peste aberațiile astea.

Ah, și încă ceva.
Actorii români care fac dublajul filmului sunt EXTREM, exagerat de EXTREM de slabi. Teatrali, stupizi, absolut neconvingători. Școala de teatru Stela Popescu, Arșinel și Murariu își fac pe deplin efectul, crescând actori tâmpiței, plini de teatralism, care nu înțeleg că filmul este despre realism, nu despre exacerbarea emoțiilor și a vocii, pentru a atrage atenția sălii de teatru.

Overall, slab. Da, au lăsat liber la continuări clare, se vede zbuciumul interior al lui Darth Kylo, îl vom întâlni și pe noul împărat Palpatine, actualul Snoke (probabil Ian McDiarmid a refuzat să participe la tâmpenia asta disneyniană), Andy Serkis participând la orice înseamnă CGI. Dar nu sunt sigur că voi mai urmări și continuările. Doar dacă va dori copilul să meargă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.