cora (2)

De când câinii maidanezi au început să fie uciși în București, așa cum și trebuie și e normal și necesar, cuțofilii au început o campanie de înduioșat inimile. Toată lumea trebuie să adopte câte o jigodie, toți trebuie să își ia cățel, toți simt că e momentul să aibă un suflet lângă casă.

Nimeni nu spune și ce înseamnă să ai câine.
Pentru că cuțofilii sunt genul care hrănesc zeci de câini în parcuri, ca să le antreneze dantura pentru vreun copil rătăcit care poate îi înjură sau, oricum, face el ceva, nu îi iau acasă. Acasă e sanctuarul unde te retragi după ce faci rău prin lume.

Citiți ce înseamnă să ai un câine în adopție, înainte de a vă arunca repede să cumpărați unul. Sau, după cum bine zice autorul articolului, dacă nu ai bani să cumperi un câine de rasă, cum crezi că vei avea bani să îl întreții?

Și pe lângă bani, mai rămân și celelalte lucruri. Un câine trebuie scos afară, că nu stă după tine să își facă nevoile. Are nevoie să fie plimbat, are nevoie și el de jucării, nu poate fi lăsat în casă cu săptămânile, deci concediile ți se vor duce la gară dacă nu intenționezi să iei cățelul cu tine.

Să ai un animal în casă e o responsabilitate. Știu că în mintea voastră e ușor, gen Dacă nu iese, îl scot pe autostradă și îi dau drumul, ura și la gară, no responsabilities. Nu ar trebui ca gesturile astea să fie permise. Nu ar trebui să gândiți așa. Când îți iei un câine, ai un nou membru al familiei, nu îi dai un șut pentru că nu mai ai bani să îi cumperi mâncare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.