Cand eram mic, era o sarbatoare pentru mine sa ma duca mama la gradina zoologica. Simteam ca pleznesc de fericire in asteptarea momentului acela magic de duminca, moment in care primeam comada Hai imbracarea, ca mergem la ZOO.

Cu ciorapii pe dos, tricoul alandala si in graba, fugeam repede, sa ma intalnesc cu elefantii, cu ursul, cu maimuta Macac de Java (toata viata am ras singur la gluma asta, nu stiu de ce), sa dau pe furis pufuleti la pasari, sa ma dau cu poneii si sa ma inchipui cowboy.

Asta a tinut pana cand am mai crescut si, pe la 10-12 ani am inceput sa vad ce e de fapt gradina zoologica din Bucuresti. Un loc unde animalele mureau de foame, se vedeau coastele prin pieile scorojite si murdare ale cailor, leii semanau cu niste pisici supradezvoltate, papagalii erau plesuvi de la foame si tot asa. Un loc unde domnea mizeria, mirosurile pestilentiale, lipsa de grija, ca dealtfel peste tot in rromania.

Si asa am abandonat usor usor, iesirile la ZOO. Nu mai puteam merge sa vad cum sufera animalele pentru distractia oamenilor.
Timpul a trecut, eu am uitat, am crescut, m-am maturizat si nu m-am mai gandit la asta. Pana cand, acum cateva saptamani am auzit din diferite surse, ca gradina zoologica nu mai e ce a fost. Ca s-au investit zeci de milioane de euro in ea si ca acum e altfel. E ceea ce ar trebui sa fie un loc de recreere si distractie, pentru copii si adulti.

Si duminica trecuta mi-am luat inima in dinti si nevasta de mana si am fost si eu.
Incomparabil.
Spatii largi, imense, pentru toate animalele. Vedetele gen tigri, ursi, lei au cred ca un hectar de fiecare si in plus, ceea ce mi se pare cea mai misto treaba, au webcamuri care transmit live stream non stop din tarcurile lor. Poti vedea oricand cum sunt ingrijite, cum sunt hranite, cum se distreaza.

E ALTCEVA. Gradina e acum un parc mare, cu banci, cu multi arbori, multa umbra. Da, un prieten obiecta ca sunt cam multe garduri intre animale si oameni. Din pacate, opinia mea e ca acele garduri sunt pentru protectia saracilor animale, pentru ca oamenii nu au nici cel mai elementar simt de respect.

Altfel cum ai caracteriza un ditai omul care, in fata unui afis mare pe care scrie NU HRANITI ANIMALELE, intindea un carnat printre gratii, poate poate il misca pe tigru de la locul sau.

In fine, irelevant., Cert e ca MERITA sa mergi acum la ZOO. Iar daca nu ai timp sau vrei sa iti tii copilul in suspans pana cand il vei duce, arata-i imagini de pe webcamul de la digitalzoo.kappa.ro .

O sa ai surpriza ca poate va lasa calculatorul si va trage de tine sa il scoti si afara.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.