Mi-au dat niște prieteni de pe Telegram printscreenul acesta. Nu știu cine a scris textul și nici nu vreau să știu, așa că nu o să caut.
Dar m-am înspăimântat puțin de încrâncenarea și vehemența cu care această femeie își privește viața. Pentru ea, creșterea propriilor copii este doar o corvoadă și nu doar o corvoadă, ci o UMILINȚĂ la care este supusă în fiecare zi. Umilința de a-i crește, umilința de a le face mâncare, umilința de a îngriji sufletele pe care ea însăși a decis că trebuie să le aducă pe lume.

Groaznic. Urât. Indecent. O lipsă de umanitate nefirească, o prioritizare cinematografică a nevoilor în familie, conștientizarea abrutizată a propriilor nevoi, care vai, nu sunt peste cele ale copiilor.
Cred cu sinceritate că nu toți trebuie să facem copii. Și asta o spun din umilința unui părinte de 3 copii, care muncește de acasă și care a făcut nenumărate supe și fripturi, pentru că sunt singurul din casă care gătește și încerc să protejez papilele gustative ale copilului de mâncarea făcută de mamă.

Textul acela este rezultatul conceperii unor copii doar de gura lumii sau pentru că așa a vrut soțul. Repetatele întrebări Dar voi când faceți un copil, dar mie când îmi aduceți un moștenitor, dar ce o să zică lumea, că deja ai 25 de ani, mamă, nu ai cum să nu ai copil, duc, în majoritatea cazurilor, la copii neiubiți, copii care trăiesc și ei pe lângă părinții lor sau și mai rău, copii crescuți de paradă, pe internet, ca să iasă mama sau părinții, ca întreg, în evidență cât sacrificiu de sine are.

Nu e greu să faci copii. Nici măcar ca femeie, perioada de gestație, cezariană, jbang, ți-ai făcut datoria către părinții dornici de nepoți. Nici nu e greu să îi crești, îi pasezi la bunici, le faci fripturi din mers, te mai umilești cu o supă, anii trec repede.

Știți ce e greu? E greu să îți iubești copiii din momentul în care ai decis să îi concepi. Să îi iubești de când îți privești partenerul în ochi, în timpul orgasmului final, când știi că sădești sămânța unei vieți noi. Să știi că, din acel moment, îi vei iubi etern și că, indiferent de ce s-ar întâmpla, prioritățile tale s-au schimbat pentru totdeauna.

Altfel, ai o românie de oameni nefericiți, dar mândri ca au reușit ceea ce reușesc și caprele.
Să fie și animal, și poziție.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.