Ştiţi că singura noastră competitoare la Jocurile Olimpice la ski, Edith Miklosh, a căzut cu elan şi-avânt în timpul concursului.
Nimic deosebit până aici, ştim că suntem varză la orice înseamnă sport de iarnă de când ne ştim.

Antrenorul ei în schimb? Miez frate, MIEZ!

Sunt mândru de comportamentul ei, a schiat foarte bine. ORGANIZATORII SUNT DE VINĂ!

Ea a dat tot ce se putea şi a schiat mult mai bine decât oricând.

Ea, Edith, în momentul căzăturii avea 3 secunde distanţă faţă de lider. 3 SECUNDE. Într-un sport unde deja contează miimile, 3 secunde înseamnă alt sport deja, nu alt clasament. Înseamnă slab, slab de tot. La fel cu orice alte poziţii ocupate de rromâni la oricare din competiţii. Minim locul 20, dacă nu ultimul, în orice competiţie, fie că se cheamă ea bob, sanie, ski sau patinaj artistic.

La patinaj artistic aveam un loser care ieşea mereu pe ultimele locuri, care acum e expertul eurosport şi comentează plin de talent evoluţia altora, evoluţie la care el nici să viseze nu a fost în stare vreodată.

Ţin minte că am văzut când eram puşti, un film cu nişte jamaicani care au pus mână de la mână şi au strâns bani de un bob, să ajungă la jocurile olimpice. Au terminat ultimii, dar erau cei mai mândri, pentru că veneau din jamaica, unde de zăpadă se aude doar în cărţile de geografie.

Noi venim din rromânia. Noi suntem jamaicanii secolului 21. Ne căcăm pe noi că avem munte, mare şi câmpie. Avem munte, avem pârtii, avem patinoare, avem tot ce au şi ceilalţi.
Desigur, constant ne clasăm eroic pe ultimul loc. DAR CE AM LUPTAT, NEBUNIE, NU ALTA! Ca să ieşim ultimii.

Suntem mândri că suntem în coada lumii la orice înseamnă sport de iarnă. Da, desigur, avem munte, avem patinoare, dar nu-i aşa, noi nu avem fonduri pentru antrenament, statul nu face nimic, statul nu ne dă, statul nu face, nu drege.

RAHAT! Tatăl Janicei Kostelic, campioană mondială şi olimpică împreună cu fratele său, şi-a amanetat casa ca să îşi antreneze copiii şi să îi ducă la competiţii. Spun asta ca să se înţeleagă că nimeni în lume nu dă bani pentru lipsa valorii sau pentru ultimul loc. Oamenii muncesc, se luptă, jertfesc bani, lacrimi şi confort pentru a-şi atinge un ţel.

NOI SUNTEM PUR ŞI SIMPLU SLABI…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.