Constituţia rromână şi codul familiei acordă o atenţie deosebită copiilor, în teorie. Copiii sunt practic singurii de până acum care nu erau discriminaţi în nici un fel. Adică sufereau mizeriile toţi la fel. Dar iată că vremea lor portocalie a venit.

Măreţul guvern Boc a decis că unii copii sunt mai egali decât ceilalţi. Adică dacă părinţii au mai mulţi bani decât limita pe care o impune nea Emil, pam pam, s-a dus şi alocaţia copilului.

Nu-i aşa, vina părinţilor care învaţă, muncesc şi iau salarii mai mari. Sunt vinovaţi, deci din cauza asta copiii lor nu au dreptul la alocaţie. Sunt vinovaţi, deci copiii lor nu au dreptul la trusou la externarea din maternitate. Sunt vinovaţi, deci mamele cu salariu bun nu au dreptul la concediu de maternitate plătit, dacă sunt în câmpul muncii, dar nu au 12 luni consecutive. În schimb, orice zdreanţă care toarnă plozi pe bandă rulantă şi nu a muncit o zi în viaţa ei, are dreptul la concediu maternal. Pentru că e asigurată social.

În schimb părinţii cu salarii mai mari, oamenii care PLĂTESC acele asigurări sociale, nu beneficiază nicicum de ele. Iar acum le-a venit rândul şi copiilor lor la discriminare.
Flacăra violet şi ciuma portocalie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.