panarama

Penultima oară când am fost la mare, nevastă-mea și-a exprimat dorința de a mânca pește. Fiind băiat deștept, fost constănțean, hai să o duc la ScoicaLand, în Năvodari. Era atunci când se găsise să plouă de luase Constanța pe sus, drumurile erau varză, erau locuri în care pur și simplu pluteai cu tot cu autoturism, dar na, cuvântul femeii mele e lege pentru mine. She gives the pussy in this relationship, you know…

Am ajuns acolo, plecând din portul Tomis, după un drum grav, intrăm, salutăm portarul, ne așezăm la o masă și…nimic. Băi, dar nimic. După vreo 20 de minute, vine un pinguin sictirit, cu papionul într-o parte și ne întreabă ce dorim? Păi, să mâncăm. Nu se poate, avem un botez. Mke.

Ne ridică, ne gândim 1 minut, mno, hai să mergem la Scoica din Constanța. În continuare, ploua de năucea pământul. Găsim greu un loc de parcare într-o laterală, fugim până la intrare, ajungem uzi fleașcă, desigur, ne așezăm la o masă și…nimic. Stăm ceva vreme și vorbim despre ce am vrea să mâncăm, adică eu crap prăjit, ea guvizi, la care un chelner, trecând alene pe lângă noi, ne anunță că nu au decât somon la grătar. Și pleacă să se rezeme de un zid, la intrare.

După ce am așteptat 15 minute, timp în care l-am admirat pe chelner cum se scobește în cur de câteva ori și miroase, ne-am ridicat și am plecat. Desigur, nu i-a păsat nimănui, în continuare.

Ieri, când am fost la mare, am zis, ca idiotul, fiindcă era aproape Hai să mâncăm la Scoicaland, băgăm niște pește prăjit cu usturoi, că ne e poftă. Așa că ne-am dus, cu familie copii etc. Ne-am așezat la masă, restaurantul fiind gol, bucătarii se scobeau în nas în bucătărie, la propriu unul pe celălalt.

Și am stat, și am stat și am stat și…nimic. Dar nimic, nici dracu nu venea la noi. Am oprit un ajutor de ospătar din drum și l-am întrebat dacă nu vine și la noi cineva. S-a dus înăuntru, i-a zis ceva unui burtos sictirit, în uniformă de pinguin, el a dat a lehamite din mână și…în continuare nu s-a întâmplat nimic. După câteva minute a catadicsit să se miște din loc, venind sictirit, da SICTIRIT MAXIM spre noi. Moment în care ne-am ridicat de la masă și am plecat. A mai dat o dată a lehamite din mână, a făcut stânga-mprejur și a plecat.

Și cam asta a fost ultima experiență a mea cu restaurantele La Scoica. Dacă mă auziți vreodată că intru în mizeria aia, aveți dreptul să îmi scuipați în mâncare.

Și nu, nu vă spun unde am mâncat într-un final, pentru că restaurantul e prea bun și o să ajungă iarăși să se umple de toți cocalarii. Nu că voi ați fi, dar mai citesc și alții. Nu glumesc, am scris despre benzinăria OMV de pe autostradă că e plină și că cea de la ieșire e goală, să vezi fază ieri, aia de la intrare am văzut din mersul cu 160 că e semigoală, iar la cea de la ieșire era omor, am stat 30 de minute după panini.

love of my life

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

48 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Chelnerul din Constanta era Joachim Low?

  2. #2

    La scoica care-a rasarit/E-o cale-atat de lunga,/Ca mii de ani i-au trebuit/Pinguinului(ospatarului) sa ne-ajunga.

  3. eu in navodari am fost la cherhana. Destul de okish

  4. Anul trecut am avut un eveniment acolo (20-30 de persoane), unde dupa ce am cerut nota, ne-am trezit cu produse pe care nu le comandase nimeni. Dupa “ce au verificat”, au ajuns la concluzia ca unul din ospatari batuse masa gresita. Subtil, 200 lei in plus.

    Pentru pește, le recomand cele din port, Reyna, Manarola..

    • #5

      În urmă cu 2 veri ne_am gândit sa mergem sa servim cina La Scoica Land pentru ca au și loc de joaca pentru copii am fost surprins la primirea notei de plata ca pe bon figurau și 2 băuturi pe că nu le consumasem. Deși achitasem cu cardul am cerut sa nr fie restituita suma respectiva Cash RUSINE

  5. Asta e dom’ne…ca formator de opinii îți asumi anumite riscuri

  6. #7

    Dar măcar în privat nu ne zici ? Ca si nevasta e moartă după peste. Și nu vreau să merg la Popasul Pescarilor să mănânc peste de la Metro.
    Mie mi-a plăcut la cherhanaua Venus.

  7. #11

    La Oracab.

  8. #15

    Serios? Scoica? Alta spelunca nu ai gasit? Nu s-a schimbat cu nimic de cand ai plecat tu din cta. Plus ca in port de unde ai plecqt gaseai peste si fructe la aprox toate terasele. Pe viitor iti recomanda Pescaria lui Matei sau Golful Pescarilor la Agigea, Poarta Apelor in Eforie Sud and more, dar Scoica clar nu!!!

  9. #16

    La cherhanaua Tasaul ????

  10. Bine ca nu te-au lachit, frate. Sunt bulangii chelnerii.

  11. Ladies and gentleman, please rise for the national anthem of Romania!

    youtu.be/IHlY0LpejG0?t=273

  12. #19

    Prin constangeles peste bun, aveau la Reyna in faleza, dar vara cred ca e mai aglomerat. In rest, cred ca mai poti incerca prin port. Oricum poza e undeva in Portul Tomis, cred ca printre primele 2 restaurante daca nu ma insel.

  13. Am mai pus un bilet acum, 500 lei pe Italia. Victoria simpla, nu scor corect. deci 2. iau 1800 lei daca iese. E bine. asa se joaca cu coaie, larisc, nu ca taranul ala obosit de Corban care pune 3 lei si se bucura la un milion jumate. Jucati tare daca va tine. Ori la bal roi la spital

  14. #21

    daca ar exista si un colonel sanders al pestilor….

  15. #22

    Tatarii adevarati se duc la Antik, in Navodari. Astia romanizati incearca mai intai La Scoici, si pana la urma tot la On Plonge ajung 😀

  16. Daca te-a luat foamea prin surprindere poti incerca la Reyna din port, daca ai chef de o mini-expeditie te poti duce la pescaria lui Matei:)

  17. #24

    Pescaria lui Matei – Agigea?
    Sau langa ei, Golful Pescarilor?

    Sa nu incerci desertul tort Snickers!

  18. #25

    M-am amuzat cand am citit titlul 😀 am fost acum niste ani acolo ( prea multe optiuni de mancat nu stiam in zona aia – aveam cazare in Navodari ) cand am intrat era plin , am zis wow inseamna ca e misto …pe dracu’ …pinguinii ca pinguinii dar mancarea a fost oribila asa ca mai bine ca nu ati mancat acolo , iar limonada a fost cel mai acru si dezgustator lucru desi am pus in ea o tona de zahar (ambitie ) tot acra a ramas , cand am plecat pinguinul a vazut paharele pline cu limonada si cu un zambet larg ” nu v-a placut limonada ?!? ” 😐 never again

  19. DIn meniul de la Oracab: “calcan pe plita” = “stove baked calcan” :-)) Pure genius! Imi aduce aminte de ceva ce vazusem acum cativa ani in meniul unui restaurant din Iasi (Club RS, mai exact): “crap romanesc la gratar”=”grilled Romanian crap”. Alta mostra de inteligenta eminamente romaneasca :-)) Cu toate astea, poate le fac o vizita saptamana viitoare pentru o portie de midii cu vin si usturoi, ca tot imi fac concediul in zona. Multumim pentru pont!

  20. #27

    Cetin,
    Intr-adevar Scoica a fost o alegere nefericita.
    Pentru recomandari.. just ask.. suntem multi cititori din CT.
    Alex OLA e in oras?
    Toate cele bune..

  21. Pescaria lu’ Matei. La intrare in Eforie, urcati pe podul de dinaintea pecoului de pe partea dreapta. Preturi usor piperate dar nu veti regreta, au toate felurile de peste din Marea Neagra si e proaspat. Pescaria este detinuta de o familie de pescari care pescuiesc de cateva generatii.

  22. #30

    Daca in 5 minute nu te baga nimeni in seama, e clar ca nu-i un loc tocmai bun de mancat.

  23. #31

    On plonge?? Era bun acum 10 ani. Ultima oara cand am fost am mancat niste pui de balta care era cat de cat ok dar mujdeiul de usturoi era de seara.

    Scoica sunt nesimtiti si scumpi pentru ce ofera.

    Mersi pt Oracab.

  24. #33

    Guvizi+ cartofi taranesti de vreo trei-patru ori, o data pastrav, o data midii si ultima oara ceva din pui cu nu stiu ce sos. Si mereu erau cativa ospatari afara, cu ochii spre mese. Da’ e drept ca n-am ajuns acolo decat in august, in fiecare an. Conteaza?

  25. Am fost intr-un singur restaurant de profil din zona aia care mi-a placut – “La Peste”. Cred ca este undeva prin Navodari, dar nu sunt foarte sigur. Si tot pe o ploaie cumplita am nimerit.

    • #35

      Am făcut greșeala de a mânca acolo, acum vreo 2 ani.Chelnerii s-au
      învârtit într-o mișcare browniana 45 minute, până să reușesc să conving unul să îmi ia comanda. Asta în condițiile în care mai erau vreo 8 mese în situația noastră și nimeni nu mânca sau bea pentru că nu voia nimeni să ne bage în seamă.
      A mai durat încă 25 minute sa aducă băuturile și ciorba, portia de cocktail cu fructe de mare ar fi trebuit să aibă 200 grame și cred că nu avea 80, hamsiile le-am cerut fără usturoi sau mămăligă, au venit cu usturoi și mămăligă. Cam jumătate din peștele din meniu exista doar pe meniu. O experiență pe care nu sunt dispus să o repet.

    • #36

      Am făcut greșeala de a mânca acolo, acum doi ani. Chelnerii s-au
      învârtit într-o mișcare browniana 45 minute, până să reușesc să conving unul să îmi ia comanda. Asta în condițiile în care mai erau vreo 8 mese în situația noastră și nimeni nu mânca sau bea pentru că nu voia nimeni să ne bage în seamă.
      A mai durat încă 25 minute sa aducă băuturile și ciorba, portia de cocktail cu fructe de mare ar fi trebuit să aibă 200 grame și cred că nu avea 80, hamsiile le-am cerut fără usturoi sau mămăligă, au venit cu usturoi și mămăligă. Cam jumătate din peștele din meniu exista doar pe meniu. O experiență pe care nu sunt dispus să o repet.

  26. #37

    Cu Navodariul lasati-o mai usor ca tot de la metro au marfa si mai dau si buleala din cand in cand : www.replicaonline.ro/cherhanaua-vedetelor-inchisa-mancarea-era-expirata-260464/
    Am inteles ca in piata noua de peste cea in forma de peste au facut un restaurant, de tesstat si ala cand am drum pe acolo ( zilnic adica)…L ascoica e restaurant popular, muncitoresc, overrated, bun ptr piza ( si aia tot cu atentie) in grup cu pretenii la comanda, mai bine mananc la AdiVin intr-o zi aglomerata ca sa fiu sigur ca nu au expiraciuni…mai era la Corbu o cherhana pe plaja la mustacios, de cate ori am fost aveau numai peste mic dar cel putin era chiar din mare …la Matei ifose de nu se poate si aglomerat mereu adica genul de aglomerat incat nu au masa si preturi cam nesimtite, li s-au urcat la cap …asa ca dimineata sau seara cand ies de la munca astept la capul Midia pescarii, iau niste marfa (nu e chiar ieftina dar cel putin misca) , ajung la mami la curte, imput juma de cartier dar imi iese cum vreau eu! Cu mamaliciki si ardei copt si rosii prajite si verdeata si usturoi de ala mic urat cu pamant pe el si sprit rece cu vin de bolta!

  27. #38

    am uitat dovada: www.fotothing.com/photos/694/69413ea0d8af32c753bcbe0d8c01d476_860.jpg
    numai ala mic e din mare, alalalt din lacul de langa mare, cam gras dar a mers ca …pestele!

  28. #39

    am fost anul trecut pe la mare si am mancat pe oriunde am gasit -> plachie. in afara de delta, cea mai buna am gast-o la “la peste”, intrarea in mamaia.

  29. #40

    Ma bag si eu in seama: Mama Leone in Neptun-Olimp.
    Ciorba de peste, calcan si chefal pe pat de ierburi absolut senzationale!
    In plus, atmosfera selecta, formatie cu muzica live si niste ospatari batrani care au facut to deliciul.
    Da’ din aia batrani care au meseria de ospatar in sange!

  30. #42

    Ceva peste simplut, nu foarte complicat/scump, dar… asa, ca pentru copii, in eforie nord (si imprejurimi, cat sa pot bea o bere), aveti recomandari?
    #bugetdecriza

  31. #43

    Daca scoica e de cacat de cativa ani, intrebarea este din ce se tin la suprafata? Cocteiluri de dat la vena, minori?

    Ar trebui o ancheta naprasnica, ca pe vremuri, la emisiunea Reflector.

    • #44

      da, cu Sabbagh

    • #45

      daca intrebi pe bune iti raspund eu: din evenimente (nunti, botezuri, violuri si alte alea)

  32. #46

    E ora 2:41 noaptea, dar ma duc sa mananc ceva, mi-ati facut pofta!

  33. #47

    Eu cred ca in final ai mers la Cuptorul cu placinte si ai bagat vreo 20 de mici in tine? Nu? 🙂

  34. #48

    Beluga. Spre Navodari. Prietenii stiu de ce 😉