O legendă pe care am găsit-o doar în românia și în țările estice, unde analfabetismul este lege de căpetenie și motiv de mândrie, spune că, dacă nu gătești cu gaz, mâncarea nu se face la fel de bine, la fel de repede, la fel de gustoasă etc. Asta versus gătitul pe plite cu curent și inducție care, se știe, nici nu se compară cu o flacără bbună de aragaz.

După care plângem cu lacrimi de sânge din cauza prețului la gaze, vrem să ne iubească putin și, nu-i așa, Zelensky e de vină pentru războiul din Ucraina.

Ce voiam să spun e că, dacă vreți alternative mai bune la gătit, ele există. V-am zis, mai demult, de plita cu inducție, care reduce timpul de gătit la jumătate, mâncărurile ies mai bune, pentru că temperaturile sunt constante, plita se curăță ușor și dispare pericolul de a te arde cu plita, pentru că ochiul nu se încălzește.

Acum o să vă spun despre Ninja Multicooker, cea mai șmecheră invenție după femeie, în domeniul electrocasnicelor.

Chestia asta bate la fund orice aragaz cu gaz, plită, oală minune sau mai știu eu ce ați auzit voi. Este un combo de air fryer cu oală sub presiune, permite 14 tipuri de gătit combinate, face niște grătare de leșini lângă el (dacă pui un pachețel de rumeguș aromat în interior, prinde și gustul acela care îl dă grătarul cancerigen cu lemne sau cărbuni), face cartofi prăjiți fără ulei, pui întreg, cum se vede în ciorbă, tocană, mâncărici diverse, carnea de vită făcută în ea se topește în gură și, ce e mai important, face niște supe și ciorbe de leșini lângă ea.

Și, ce e mai important, reduce timpul de gătit la maxim 30 de minute, pentru că este o super oală sub presiune, cu release automat, dacă dorești sau cu retard. Pur și simplu pui chestiile înăuntru, dai drumul, în 30 de minute e gata. Deschizi, adaugi tăieței, fidea sau orez, lași puțin să meargă pe steamer, maxim 5 minute, presari pătrunjel sau leuștean, gata ciorba.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.