O legendă pe care am găsit-o doar în românia și în țările estice, unde analfabetismul este lege de căpetenie și motiv de mândrie, spune că, dacă nu gătești cu gaz, mâncarea nu se face la fel de bine, la fel de repede, la fel de gustoasă etc. Asta versus gătitul pe plite cu curent și inducție care, se știe, nici nu se compară cu o flacără bbună de aragaz.

După care plângem cu lacrimi de sânge din cauza prețului la gaze, vrem să ne iubească putin și, nu-i așa, Zelensky e de vină pentru războiul din Ucraina.

Ce voiam să spun e că, dacă vreți alternative mai bune la gătit, ele există. V-am zis, mai demult, de plita cu inducție, care reduce timpul de gătit la jumătate, mâncărurile ies mai bune, pentru că temperaturile sunt constante, plita se curăță ușor și dispare pericolul de a te arde cu plita, pentru că ochiul nu se încălzește.

Acum o să vă spun despre Ninja Multicooker, cea mai șmecheră invenție după femeie, în domeniul electrocasnicelor.

Chestia asta bate la fund orice aragaz cu gaz, plită, oală minune sau mai știu eu ce ați auzit voi. Este un combo de air fryer cu oală sub presiune, permite 14 tipuri de gătit combinate, face niște grătare de leșini lângă el (dacă pui un pachețel de rumeguș aromat în interior, prinde și gustul acela care îl dă grătarul cancerigen cu lemne sau cărbuni), face cartofi prăjiți fără ulei, pui întreg, cum se vede în ciorbă, tocană, mâncărici diverse, carnea de vită făcută în ea se topește în gură și, ce e mai important, face niște supe și ciorbe de leșini lângă ea.

Și, ce e mai important, reduce timpul de gătit la maxim 30 de minute, pentru că este o super oală sub presiune, cu release automat, dacă dorești sau cu retard. Pur și simplu pui chestiile înăuntru, dai drumul, în 30 de minute e gata. Deschizi, adaugi tăieței, fidea sau orez, lași puțin să meargă pe steamer, maxim 5 minute, presari pătrunjel sau leuștean, gata ciorba.

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Gând la gând. Și eu tot urmaresc una( am auzit numai lucruri de bine) De unde ai luat-o?

    2

  2. #3

    Acum cateva zile am pus în wishlist tefal cook4me cu airfryerul extra, pentru analizat. :)) ninja vad ca face ambele treburi la prețul cumulat al tefal+airfryer pentru cook4me, acuma mai durează o sapt pana ma hotărăsc.

    Are și rețete în soft ?

    2

    • #4

      da

    • #5

      @Laurra: Eu am cumparat cook4me + airfraier, pardon airfryer acum 2 luni. Daca ai intrebari, shoot.

      0

  3. #6

    recunosc, am fost convins de la : ” Este un combo de air fryer cu oală sub presiune ”

    Daca si consuma curent decent, cred ca-i o minune de produs

    1

  4. #7

    Cred ca este util, dar la fel ca orice airfryer devine foarte dificil de curatat. Adica timpul pe care il economisesti gatind, il pierzi spaland aparatul si accesoriile acestuia.

    6

    • #8

      aha. zici?

    • #9

      Acum nu poate sa fie chiar perfect 😀

      3

    • #10

      Am un airfryer de la ninja, dublu, cel mai mare. Sertarele impreuna cu accesoriile le arunc in masina de spalat vase si sanatate. La multicooker este adevarat ca nu pot spala in masina de vase recipientul, dar e doar unul si se spala foarte usor.

      Recomand Ninja Airfryer dual. Intr-o parte faci carne in cealalta legume, fara fum, fara deranj. In momentul de fata as putea sa renunt la cuptor si la plita sincer. Un cuptoru cu microunde, un multicooker si un airfryer gatesti orice. Am facut chiar si burger la airfryer. Urmeaza mici 🙂

      0

    • io am un fraier de la ninja. Maxi XXL mortiimasii. Se curata extrem de greu. Nu il bag in masina de spalat vase ca mi-e lene. Asa ca spalatul de mana imi ia uneori si 1 minut intreg.
      ca tre sa il sterg de apa cu servetele si am servetelele puse pe dracu stie unde, cauta servetelele, rupe, pune-le la loc, injura pisica, numa intre picioare sta…

      Complicat, jur

      40

    • #12

      In afara de Oala respectiva, mai trebuie sa speli ceva? Eu am Tefal One Pot si spal doar oala in care se face mancarea.

      3

    • #13

      Arunci oala în MSV după folosire și voila.

      0

    • #14

      Tefal cook4me aici: curat oala, capacul si cam atat. Timp maaaaaaaaaxim 1 minut/componenta. Mda, mare diferenta, ce sa zic…

      0

    • @ciprian: am facut io mici. Ies excelenti
      am facut gratare. Nebunie

      de cand am fraieru cuptorul pleaca numa pentru baking. Plus ca l-am folosit mega des, ca e super comod. in 25 de minute am legumele gata.
      Plita o folosesc cand ma grabesc, ca la unele treburi iese mai repede

      0

    • #16

      @animaloo – eu mai mult cu copt de dulce decat mancaruri talentate, si accepta si prajituri, checuri, copturi fara probleme!

      0

  5. #17

    Cand gatesc eu, orice oala e cu retard…

    51

  6. #18

    10kilowatzi?
    Cândva se spunea ca poți găti orice la microunde. Acum toată lumea îl tine pentru popcorn.

    4

  7. #20

    eu am ceva multicooker de la tefal (OnePot cred, ceva cu CY la model) si simplifica foarte mult gatitul, pacat ca n-are air fryer

    0

  8. #21

    Eu am Tefal One Pot si e dumnezeiasca. E buna si pentru mancarea copiilor, mai ales pentru parintii care stau cu copiii si nu prea au timp si de gatit.

    Sa inteleg ca Ninja asta e si mai buna?

    3

    • #22

      Și noi avem Tefal pe care dacă se strică o cumpăr la loc pentru că face un orez cum trebuie. Am făcut de toate la ea când stăteam în chirie și dădea rateuri aragazul.
      De Ninja am auzit apoi și încă nu se vindea la noiși e fratele mai mare de altă mamă mai deștept și cu accesorii, airfryerul fiind super lăudat.

      2

    • #23

      Cei mai batrani de pe aici au prins celebrele oale rusesti. Pe mine nu ma prinde una din asta Tefal sau Ninja sau ce o fi… Am traume cu una de la Putin din anii ’80. Ceva fosole se facea pe aragaz si oala a inceput sa zboare si sa o faca frecata. Tata ars, mama vanata, copii uimiti. Efectiv cand vad asa ceva, zic nu. Sory.

      6

    • #24

      si eu tot din asta am! toata mancarea iese buna, rapid, nu mai mestecam, nu aburi, e super buna.

      0

  9. #25

    Eu am crock pot care este cel puțin la fel de bună.

    3

  10. #26

    Eu am Instant Pot, si vine by default cu oala de inox. Am evitat multicookerele gen tefal care au doar oala antiaderenta, DAR am luat extra o oala antiaderenta pt orez, coliva si alte chestii sticky.
    O am din 2017, inca nu iesise modelul cu airfryer. Dar cand i-oi face upgrade, sigur fac la modelul nou sau la Ninja. Fac niste ciorbe si mancaruri de se ling neamurile pe degete si cand le zic la ce le-am facut se uita bulversati…

    Cand le-am zis ca sarmalele le-am pus 12 minute pe high pressure le-am dat dauna totala, credeau ca fac misto de ei.

    6

    • #27

      Instant Pot și Ninja Grill-uri de 2 ani, nu știu cum am trăit și-am gătit înainte.
      Adică știu: greu. Eu nefiind vreun „chef”.
      Acum mă bate gîndul să-mi iau și-un multi ninja, să fac și pîine, că mi s-a stricat cuptorul (pe gaz) și n-am chef să iau altul.

      0

  11. #28

    Am facut ardei umpluti de am umplut oala. Le-am fiert in 30 minute, cu mentiunea ca am mai adaugat inca 10 min pt ca noua ne place consistenta putin mai moale, de se topea ardeiul pe umplutura. Cu tot cu incalzit/depresurizare, a fost gata mancarea in 45-50 min.
    Am facut o ciorba de vacuta de sta matza in coada. Am facut orez care nu s-a prins de fund si a fost gata suuuuper repede. Am facut gulas delicios! Am facut supa de pui ft buna!

    Timpii de gatire sunt timpi in care nu a trebuit sa stam deloc langa aparat – de fapt asta nu inteleg multi, ca pe langa timpii ft scurti, se mai adauga si beneficiul de a nu-i avea grija, ceea ce la gatitul clasic nu poti (se prinde de fund, da in foc, e prea tare focul, s-a evaporat apa de pe mancare, etc). Plus ca vara e bucurie maxima, ca nu se mai elibereaza atata calduraaaaa in bucatarie! La depresurizare ii dau gura spre hota si wham bam thank you ma’am.

    Imediat ce prind porumb dulce, il pun la fiert. Cica in 15 min e gata, ceea ce nu pot spune despre oala de la aragaz….

    4

    • #29

      Chiar si mai putin de 15… cu tot cu presurizare poate

      0

    • #30

      vai de capul meu, m-ai nenorocit. acum o sa traiesc urmatoarele ore cu imaginea unui oloi plin cu ardei umpluti. horror! sa-mi bag picioarele, aproape simt mirosul ala sinistru de ardei fiert.

      1

  12. #31

    señor, tu ai aflat ca eu pazesc o oala cu fasole si vrei sa-mi faci in ciuda?

    2

  13. #32

    “dacă nu gătești cu gaz, mâncarea nu se face la fel de bine, la fel de repede, la fel de gustoasă etc.”

    Asta trebuie spus cărora le place mămăliga. Când amesteci 30 de min. :))

    Noi avem multicooker de la Philips… l-am luat pt a ne scuti de frecat mămăligă. Practic te uiți și el face tot.

    2

  14. #33

    Intrebari de n00b:
    1. Cand faci ciorba nu trebuie sa mai aduni spuma?
    2. Poti sa gatesti si cu capacu deschis? Eu sunt fan ciorba radauteana si la asta trebuie sa faci dressingul, sa amesteci in ciorba sa nu se taie…..

    1

    • #34

      1. nu
      2. da

    • #35

      Cristian, la radauteana poti gati sub presiune ca sa fie gata toate, apoi cand pui smantana dai oala pe program de fierbere cu capacul deschis. Easy peasy…

      0

    • Trick pentru cooker, la carnea de vită ca să ai supa limpede (de fapt…la orice carne): pui pe brown 2-3 minute și albești carnea într o linguriță de ulei. După aia, continui să ți vezi de treabă. Dacă n ai funcție brown, poți să faci șmecheria într-o tigaie, după aia îți faci programul standard de presiune pe cooker.

      0

    • #37

      Confirm ce spune RAIDER. Folosesc intre 5-10 minute functia de calire/brown dupa cantitatea de carne aruncata in oala.

      0

  15. #38

    Eu sunt vegetarian, mananc decat salata si mieji, nu imi trebuie.

    9

  16. #39

    si eu am varianta cu 2 sertare de fryer, AF300EU.
    stanga carnita, dreapta legume, press synchronize, start.
    15 minute mai tarziu inca ma intreb cum am putut sta fara asa ceva.

    1

  17. #40

    Subscriu, ceva de genul e life changer. Am mai mentionat aici in trecut de Crock Pot Express, dar ziceai atunci ca ai fobie de orice inseamna oala sub presiune. Ai reusit sa treci peste?

    1

  18. #41

    Rezistenta aia din capac se curata singura? Mi se pare imposibil sa nu se murdareasca si nush daca merge bagata la masina de spalat vase…

    0

  19. #43

    Am plită vitro ceramică Electrolux care merge din 2012, zi de zi, made in Germany. Am gătit la slowcooker Crockpot, acum am luat cuptor cu slowcook, face 40-500 grade, tot Electrolux.

    Dar m-ai cucerit cu două cuvinte: “grătar” și “cartofi prăjiți”.
    O să studiez problema, fetele mele sunt mari fane cartofi prăjiți și nu mai vreau să văd că fierb cartofii in ulei și după aceea se miră că nu le mai incap hainele.

    1

    • #44

      plitele vitro sunt oribile, prefer aragazul.
      inductia este altceva.

      0

    • #45

      @daddy, cum faci la inducție lipii, pita turcească, direct pe plită? Eu sunt inginer, plita cu inducție are tranzistoare diode etc. care se ard. Vitroceramica merge din 2012.

      0

    • #46

      pui o tabla deasupra

  20. #47

    Nu mă dau chef sau ceva dar la o ciorbă bună eu cred că timpii în care pui legumele sunt esențiale pentru că rădăcinoasele fierb mai greu față de ardei, de exemplu.

    1

    • Nu și la presiune. În afară de asta, eu am un Tefal One Pot, același concept gen “ceapă ușor calită, apoi morcovii, albitura, etc.
      Brown cam 5-6 minute, în care călesc ce vrea mușchii mei. (Carnea cu ceapa și pe ultimele 3 minute arunc apoi morcovul și patrunjelul/țelină/ce o mai fi), opresc brown, pun conopida sau ce o mai fi (chestii sensibile care nu trebuie amestecate ca se zdrobesc) și pun apa, capacul, hi-pressure 20-25 de minute (dacă e o vită care mi se pare bătrână), start. Deschid dupa ce expiră, bulion, încă 10 minute stew/soup.
      Consistență conopidă vs morcov vs carne? Perfect.
      Nu mă întreba de ce, eu mananc, nu fac fizică. De fiert, toate fierb identic, calirea inițială e ca să dai culoare și aromă la zeamă cu morcovul ăla iar carnea, nu mai face spumă dacă e un pic calită.

      Leguma fiartă la presiune, nu se dezintegrează ca și cea fiartă normal. Timpii de fierbere sunt cam 10 minute, eu țin legumele cu carnea la 25 de minute ca să fiarbă carnea. Totuși, leguma nu e piure, e feliuța sau cubuleț, exact cum am pus o.

      0

  21. #49

    eu am ales insta pot pentru oala si un aparat separat pentru air fryer-grill. Se curata usor cu bicarbonat si otet si apa lasat cateva ore si apoi e super usor de curatat. Apoi sous vide pentru carne gatita super bine dar dureaza ceva pana se face.

    0

  22. #50

    Tu ai vazut cat e plita aia cu inductie acum? La reducere e cu 50% mai mult decat ai dat pe ea…

    0

  23. #52

    În urma cu ceva timp spuneai ca niciodată nu ai sa cumperi o oala sub presiune. Rememorai ceva din perioada în care ai fost pompier. Ce ți-a schimbat opinia?
    Atunci ți-am zis ca folosesc de câțiva ani un Tefal One Pot.

    5

    • #53

      Intre timp m-am informat putin pe tema oalelor electrice. anyway, in general nu sunt neaparat smart la toate 🙂 dar o oala sub presiune pentru aragaz nu le-as lua nici dusmanilor

    • #54

      +1 la ce zice Arhi. Nu as lua oala sub presiune pt aragaz nici daca mi-o da gratis si plina cu bani.
      Asta electrica are 3 mijloace de siguranta sa nu iti bubuie in ochi.

      0

    • #55

      are 14 asta de la ninja

  24. #56

    Cea mai bună mâncare se face pe foc de lemne. 🙂

    1

  25. #57

    babaiatule, plita ta de 2500lei s-a facut 3700lei.
    cand ai cumparat-o tu, Cetin? articolul despre ea e din ianuarie curent.

    0

  26. #59

    Legat de gătitul pe o plită cu gaz, eu am plită electrica, cuptor electric, Airfryer, Optigrill, Multicooker, cuptor cu microunde, steamer.
    Și plâng de dorul plitei pe gaz de fiecare dată când mi-e poftă pe o salată de vinete. Niciunul dintre aparatele mele moderne de gătit nu poate da gustul potrivit vinetelor coapte. 🙂

    2

    • #60

      Poate la mijloc e memoria gustului (care nu ia în calcul calitatea, cît factorul nostalgic) sau poate n-ai nimerit aparatul potrivit – de fapt, din toată lista ta, nu văd nimic apt să coacă vinete decent. (Mi-am luat Ninja Grill ag301 special pentru vinete și ardei copți și nu regret nicio clipă c-am renunțat să mă chinuiesc cu aragazul pe gaz.)

      0

  27. #61

    @Arthur
    Spune-mi, te rog, care e faza cu cook4me + airfryer?
    Eu am un cook4me. Inteleg ca a aparut un accesoriu care tine loc de airfryer?
    Am cautat acum. Asta e?
    Accesoriu pentru prajit 4 programe, temperatura ajustabila TEFAL Cook4Me Extra Crisp Lid EY150830
    Cum se comporta?

    0

  28. #62

    Confirm. Folosim de 2 ani un airfryer de la ninja si noi si in 22 de min, la 200 grade celsius, ies cele mai bune aripioare si pulpe de pui. Efectiv le mananci inainte sa ajunga in farfurie. 🙂

    0

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.