Citind ieri articolul lui Ionuţ, despre alcătuirea unui CV, am ajuns să îmi pun întrebarea, în sistemul rromânesc de învăţământ nu există nicăieri lecţia Cum să faci un CV perfect? De ce zic asta.

Acum ceva vreme am fost în situaţia de a angaja nişte oameni pentru un proiect online. Iar oamenii aceia trebuiau să aibă inclusiv studii superioare, pe lângă cunoştinţele de bază necesare proiectului.

Nu vă imaginaţi ce fel de CV-uri am primit. CV-urile care încep prin a explica unde a făcut posesorul şcoala generală au fost cele mai dese. Desigur, neomiţând şi premiul 1, obţinut în fiecare an de şcoală. Pagini întregi unde mi se explicau hobby-urile lor senzaţionale, cum au sărit cu paraşuta sau au făcut ikebana 100 de metri viteză.

Experienţa la locurile de muncă? Explicaţii detaliate despre ce au făcut şi unde? Nu există aşa ceva, doar nişte menţiuni gen 2000-2002 SC Veselia SRL marketing.
Poate ar trebui să citiţi puţin linkul de mai sus şi să înţelegeţi că întâlnirea cu un posibil angajator începe din momentul în care dai send la mailul cu CV-ul. Iar dacă prima ta impresie, acel CV, e varză, sunt slabe şanse să ajungi să te mai vezi faţă în faţă cu angajatorul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.