Am un prieten care a plecat in Belgia, sa isi deschida o afacere. Nu mai mentionez faptul ca fi-sa a primit automat, din momentul inscrierii la liceu, alocatie, care alocatie est 120 E.

Tipul, ca sa deschida firma, are nevoie de recunoasterea studiilor facute in rromania. Ei, ghiciti de ce problema s-a lovit. Belgienii nu prea vor sa recunoasca diplomele rromanesti, eliberate de facultati particulare. Motivatia? Nu sunt serioase.

Si cum sa nu le dai dreptate. Eu stiu cel mai bine. Am terminat anul 1 la facultatea pe care o urmez fara sa am decat o restanta, si aia din cauza ca mi-a fost lene sa scriu. Nu am invatat nici macar o data. Nu am fost la nici un curs in afara de examene. Nu sunt un geniu, iar elev eminent nu am fost in viata mea.

Nu, nu mi-am platit examenele. Nu am bani pentru asa ceva. Dar cunostintele generale mi-au fost suficiente pentru a promova examenele din facultate. Deci, nivelul de examinare nu este ridicat de nici un fel.

Cata baza poate pune un angajator pe diploma obtinuta de mine? NICIUNA. Singura problema este ca eu fac facultatea just for fun, nu pentru a obtine beneficii datorita ei.
Dar am colegi care ma intreaba care e iconita de Excel de pe destop(nu e o greseala cum e scris). Am colegi care nu au auzit in viata lor de mouse, RAM sau alte de-alea.

Oamenii astia, la terminarea facultatii, vor fi manageri in firmele unde lucreaza. Valoarea lor, din punct de vedere intelectual, este zero. Dar au diploma.

Si-atunci, au dreptate belgienii?

PS: Astazi la ora 16:00 a venit Astralu` si mi-a pus net. Viteza maxima de dld, 150 KB. Care zicea ca da de baut nustiucat daca vine UPC saptamana asta??