Suna frumos, nu? Statul roman acorda suma de 200 de euro familiilor nevoiase, pentru a-si cumpara un calculator. Da, bravo, rromania este o tara moderna care sprijina dezvoltarea celui mai important segment al economiei mondiale, informatica. Nu spun petrolul, pentru ca ala deja e apanajul US.
Asa. Si acum s ane uitam putin in normele de aplicare ale acestei legi. Nu vreau sa insist pe ele, nu ma intereseaza asta. Cine vrea sa le citeasca, le gaseste aici.
Ce vreau eu sa subliniez este pasajul acesta:

2. La articolul 2 alineatul (1), litera b) va avea următorul cuprins:
„b) au un venit brut pe membru de familie sub 150 lei.”

Salariul minim pe economie in rromania este de 500 de lei. In presupunerea stupida ca intr-o familie formata din mama, tata si copil, in care munceste doar un parinte, rezulta un salariu de 1666 lei pe mebru de familie. Adica neeligibil.
Care dintre oamenii cinstiti din romania va avea parte de acest ajutor? Mai exact, ce copil cu adevarat sarac il va primi, atata timp cat nu ai, legal, nici un fel de modalitate de a ajunge la suma ceruta de guvern? Avand in vedere ca ai nevoie si de un monitor, o imprimanta, eventual un abonament la internet, inseamna ca familiile de 3 persoane care traiesc din ajutor de somaj nu ar avea posibilitatea de a cumpara calculator, pentru ca nu au de unde sa plateasca restul cheltuielilor.
In concluzie, vor beneficia de calculatoare baietii de smecherasi, care declara in mod constant lipsa unor venituri, desi traiesc in vile.
Iar romanii saraci…
Care romani saraci? Cui ii pasa de ei, atata timp cat avem un guvern stralucit?