Hârciogul mâncăcios a fost să studieze restaurantul deschis de domnul bucătar Copolovici, posesor de blog și de inițiative.

Zonă: Undeva în jurul Marriott, într-o zonă liniștită, calmă.

Locanta: Spațioasă, cu mobilă elegantă. Intrarea este chiar față în față cu recepția, recepție de unde te întâmpină un Copolovici care zice că a slăbit. Părerile sunt împărțite.

Atmosfera: Plăcută. Cânta un album de-al lui Sting, la un nivel decent, Copolovici baleia prin încăpere, ca un amfitrion de calitate.

Mâncarea: Îmi plac cârciumile care au meniul mic. În felul ăsta știi cu siguranță că ce îți oferă e făcut atunci și, dacă ai noroc, e și bun. Noi am mâncat o ciorbă de vacă (urăsc diminutivele, gen văcuță, puișor, slăninuță etc) cu smântână, foarte bună, și o mâncare de praz cu ceva cărnuri, la fel de bună și ea. Desigur, de-abia la plecare am fost anunțață că exista și o ceafă la grătar. Deh, life’s a biatch. Desert un tiramisu făcut insite de către o domnișoară, nu am înțeles exact cine, tiramisu bine făcut, plăcut la gust, cu puuuțin cam multă glazură de cafea.

Preț: Relativ decent, toate astea, însoțite de bere, cafea și ape minerale, pentru 2 persoane, în jur de 100 de lei.

WC: Destul de mic și înghesuit. Altfel, curat și plăcut mirositor.

Notă: Dacă luăm ca nota 1 snobismul și mizeria de la Violeta’s Kitchen, lui Kopel’s o să îi oferim 4, din mărinimia sufletului nostru de hârciog.

Concluzie?
Un local corect, decent, unde se mănâncă bine, cu rețete de bucătari cu români, nu pui cu ghimber, măghiran, curry și eventual, umplut cu potârnichi pe pat de varză, servit cu sos caramel, cum mănâncă snobii de pe Calderon.
Mai revenim?
Revenim.

PS: Aceste excursii gastronomice sunt făcute pe cheltuiala proprie, nu sunt sponsorizate de nimeni, nu sunt anunțate niciodată. Doar o să vă treziți cu noi la ușă.
PS2: Hârciogul mâncăcios nu e același lucru cu bursucul gastronomic, eventual gastric.

* * * * *

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. oricum, dacă postul era plătit, l-ar fi costat multe grătare şi mici pe Copolovici 😀

  2. #2

    nu prea, sunt la dieta:))))

  3. Merci de vizită. Vă mai aştept. Cred că la final te referi la “Bursucul Gastric”, un mai vechi semnatar (colectiv?) din ceea ce era mai demult un săptămânal foarte mişto, adică Academia Caţavencu. Ceafa de porc oricum e o treabă pe care o tratez marginal în meniul de la Kopel’s. Eu nu vreau s-o vând, dar sunt oaspeţi care vor s-o cumpere, deci găsim o cale de mijloc 🙂 Să vă fie de bine!

  4. Apropos de diminutive.. cu doua posturi in urma (Ia mai bag-un păhărel) ti-a scapat un “muschiulet” 🙂

  5. Cool! Trebuie sa ajung si eu soon 🙂

  6. #7

    Octavian, stai ca acum am citit. Pai daca ala comandase un muschiulet…

  7. Mai mergi la sala ? 🙂

    Ori e carciuma ori restaqurant … mie unu carciumile nu imi plac …

    In rest suna bine da am alte locuri … preferate in Buc …

  8. Hai dude…esti la dieta si te apuci sa faci review-uri de restaurante. Toata treaba-i pleonasm. Nu ai cum sa faci asta 🙂

  9. Arhi, cred ca avea omul o zi neutra sau proasta sau era obosit. Eu tot ce am mincat acolo era cam de 6 din 5. Am avut si momente de epifanie. La cheesecake 🙂

  10. Nu am ajuns încă la Copolovici, dar e în plan. Sunt sigur că te lingi pe degete 🙂

  11. Daca a zis Arhi ca e bun, apoi, nimeni nu are voie sa zica altfel.

    PS: Mi s-a facut foame si pofta de Kopel’s.

  12. La plecare ai fost “anunţată”?

  13. Felicitari “patronului” de restaurant pentru o asemenea initiativa dusa, din ce aflam de aici, la un nivel absolut decent pentru un asemenea loc. Nu stiu daca voi avea prea devreme ocazia de a incerca meniul, dar aparitia unor restaurante “pe bune”, cu mancare gatita bine si servicii de calitate nu poate decat sa bucure.

    Bafta in continuare.

    Arhi, asteptam si alte recenzii 🙂

  14. tre sa ajung si eu pe-acolo. adica sa si mananc, ca de vazut l-am vazut. n-ai zis nimic de terasa, mi se pare ca merita si ea mentiunea ei.

  15. urasc chestia asta…visurat se lasa de tigari..tu de haleala..macar nu incercati sa schimbati pe altzii

  16. Coincidenta sau nu, si prietenul tau Mircea Badea spunea aseara in emisiunea sa ca nu ii plac diminutivele, si chiar a spus-o pe asta cu ciorbita de vacuta 🙂 repet… coicidenta 😛

  17. #18

    Cine a scris articolul, vad e ca e relatat la feminin: “Desigur, de-abia la plecare am fost anunțață că exista și o ceafă la grătar”.

    Ce pot sa mai spun acum, mi s-a facut cam foame.

  18. #19

    E subtire mancarea… Povestea de PR & blogging e interesanta, insa mancarea nu face fata, meniu extrem de limitat si putina mancare disponibila, mai ales dupa ora 13.30. Cred ca nu e bine cand se apuca de carciumarit un comunicator, e o alta meserie, trebuie sa stii bine cum sa tii o carciuma. De asta nici nu prea vine poporul, in comparatie cu vechiul restaurant. Le dau 3, maxim 5 luni, pana schimba fundamental conceptul sau dispar. Interpretez “hrana de bloggeri” intr-un sens rau, adica “merge si asa”.

  19. Doamne îl iubesc pe Copolovici! De când l-am cunoscut la #soupnights 😛

    • #21

      Deci la soupnights te-ai iubit cu copolovici?? Acum inteleg eu neshte treburi neshte chestii

  20. Viorel, tu ori nu te numeri printre cei care ne-au călcat pragul, ori te-a pus cineva să spui prostioare pe-aici 🙂 Ori, pur şi simplu, simţi nevoia să vorbeşti despre ce n-ai experimentat pe propria persoană. Nu intenţionez să polemizez cu tine, te aştept să-mi spui în faţă tot ce te nemulţumeşte, dacă tot laşi de înţeles că ai mai fost aici. Cât despre “vechiul restaurant”, îmi permit să am rezerve. Din experienţă proprie, nu din auzite 🙂 Toate bune!

    Idaho, laviutu 🙂

  21. :))) PS: Am aflat cine e Viorel Apetrei. Reacţia de mai sus mi se pare cel puţin bizară date fiind interacţiunile avute în cele două ocazii când a trecut pe la Kopel’s. Never mind. 🙂

  22. #24

    Ce tare. S-a suparat Copolovici. M-a sunat sa-mi spuna ca e nejustificata reactia mea si “chiar ma roaga sa nu mai trec pe acolo”. Wow… doamne, ce o sa ma fac.

  23. Sper doar să te conformezi rugăminţii mele. Oricum, din nemulţumirile tale înţeleg că nu mai aveai de gând să ne vizitezi, deci suntem în consens. Îţi mulţumesc.

  24. #26

    Ca si cum mi-as fi ascuns identitatea… Am fost la restaurant de zeci de ori atunci cand era Moft, de trei ori – in noua formula, mi-a placut cheese cake, foarte mult, restul nu prea. Am si stat de vorba cu patronu’, i-am spus acelasi lucru despre meniu, direct. No problem, nu mai vin. La restaurant e ca la TV, daca nu iti place, schimbi postul/carciuma.

  25. Nu ţi-a plăcut? Foarte ciudat… Ţin minte că farfuria de creveţi proaspeţi în sos de ghimbir cu orez asiatic s-a întors goală în bucătărie. Asta chiar şi după ce ai confundat usturoiul verde cu ceapa verde 🙂 La fel de ciudat este şi că te plângi de meniu în condiţiile în care ţi-am oferit destul de multe variante din care ai fi putut alege. Unde mai pui că eram dispus să ţi le pregătesc chiar eu, patronu’ 🙂 Hai, Viorel… Dacă ai reciti primul comentariu, ai putea recunoaşte că demersul tău a fost din start unul răutăcios şi tendenţios. Tu, ca fost director de Marketing la Microsoft şi ca actual trainer, cred că eşti un bun utilizator de nuanţe… Deci e ok, schimbă canalul. Ar fi imposibil să placă tuturor ce gătesc eu. Spor!

  26. #28

    @copolovici

    Stai linistit, nu pune la suflet vorbele lui VIorel Apetrei. Am avut neplacerea sa il cunosc si eu personal si pot sa iti garantez ca singurele lucruri pe lumea asta care sunt bune sunt EL, IDEILE LUI, PLANURILE LUI, PROIECTELE LUI.

    Sfatul pe care ti l-a dat el tie in privinta carciumarelii i se aplica si lui 100% in privinta proiectelor online unde traieste cu senzatia ca le stie pe toate, dar in realitate nu a trecut inca nici macar de faza TRAFIC=TOTUL.

  27. Ha ha ha… Mor de ras :)) Cred ca Viorel Apetrei s-o pus pe citit vreo fituica gen “Social Media for Dummies”
    Si ce-a retinut el de-acolo? “Ia-te de unul cunoscut, ca sa iti cresti vizibilitatea in online”. Good job, Mr. Apetrei, succesuri nenumarate iti dorim! =))

  28. #30

    Arhi, ti s-a facut rau de la ce-ai mancat acolo?Sau dc nu ai mai scris nimic?:))

  29. #31

    Salut! scuze pentru prostia scrisa mai sus:”>. nu stiu de ce, dar cand intram pe blog, mi se deschidea doar pagina cu “koepel”….:-??

  30. #32

    @Stefan: e de la caching-ul pe o durată prea mare.

  31. #33

    Stefan, crtl+f5 cand ti se mai intampla asta

  32. Domnule, m-ai facut fericita. Deci nu sunt singura care am zis ca la Violeta’s e o porcarie. O sa-ti urmaresc blogul, si o sa merg si la Kopel’s desi nu prea imi este in drum