M-am abținut să îmi dau cu părerea despre greva profesorilor, în primul rând pentru că sunt biasat, urând cu patimă guvernul, președintele și, în general clasa politică. În plus, consider că toată lumea ar trebui să fie alături de profesori, pentru că ei sunt cei ce ne educă copiii, majoritar. Restul v-ați pus mâna-n cur și ați transferat responsabilitatea bunicilor, școlii, vecinilor, oricui altcuiva.

Sigur, pot să îmi dau cu părerea fără jenă despre greva celor de la Sanitas, urându-le multă uniunea europeană, drumuri cu gropi și ca atunci când se duc la medic, să dea peste de ăștia ca ei. Și nu vorbim de medici, da? Vorbim de personalul medical, de asistente, infirmiere, căpușele alea pentru care trebuie să ai buzunarele burdușite cu hârtii de 10 și de 50, ca să ți se schimbe lenjeria, să ți se facă injecția, să ți se dea calmantul, de astea. Totul după ce le-au mărit salariile. Și nu, nu am nimic împotriva cadourilor pentru cei ce te șterg la cur când tu nu poți. Am ceva împotriva șacalilor care condiționează actul medical de acele cadouri.

Aaaaaanyway, revenind la profesori.
Ce nu au înțeles ei niciodată, în ultimii 30 de ani, a fost că, mimând profesionalismul, mimând actul profesoral, nu fac decât să scoată absolvenți de școli care nu sunt în stare să silabisească și că, la un moment dat, se vor confrunta exact cu acel tip de oameni pe care i-au “educat” de-a lungul timpului.

Sigur, învățământul a fost tot timpul planul diabolic al liderilor români școliți la Kremlin. Cartea de căpătâi a sovietelor spune că, în primul rând, pentru a distruge o societate, trebuie să îi distrugi sistemul de învățământ. Ceea ce FSN a făcut, an de an, abramburică de abramburică, margă de margă, genunche de genunche. Nu mai avem învățământ profesional, mulțumită vitei numită Abramburica, școlile românești nu mai valorează nimic, din cauza politizării și a inspectoratelor școlare, care sunt, de fapt, birouri politice de cadre, ne-au distrus învățământul superior, efectiv “doctorii” români sunt inexistenți în sistemele vestice, oamenii râd de diplomele lor și sunt puși să dea probe de lucru, ca la strung. Și, în general, le pierd, în țara unde ai anunțuri, pe facebook, despre cum se livreaza lucrări de licență și de doctorat, la prețuri modice.

Și da, au reușit. Cu complicitatea și complacența celor din jur, au reușit. Salariile au fost mizerabile, condițiile au fost și sunt mizerabile, jumătate din elevii româniei se cacă în fundul curții, alături de profesori și se spală pe mâini la sticlă, dacă se spală. Sau dacă nu se îneacă în buda de lemn plină de kkt în care au căzut. Astfel, în învățământ au ajuns, majoritar, leprele, cei care nu erau capabili de altceva, oameni care iau titularizarea cu nota 1.25, adică prezența și pus numele pe foaie.

Să le dăm lor mai mulți bani, v-ați gândi, nu? De ce, dacă sunt incapabili? Răspunsul e simplu. Pentru că trebuie să gândim pe termen lung, așa cum a gândit și FSN. Trebuie să ne gândim la viitoarele generații de învățători și profesori și, prin salariile date, să atragem și oamenii buni, oamenii capabili, oamenii pentru care profesia respectivă e un aspect vocațional, nu financiar. Oamenii care se ocupă de sănătatea și educația copiilor tăi nu trebuie să aibă grija a ce mănâncă mâine, cum e acum.

Sper să rămână în grevă și să își atingă obiectivele. Deși, deja mașina de partid lucrează, mizerabila Ligia Deca împarte funcții, cu ajutorul inspectoratelor și încearcă să tragă din grevă tot mai mulți oameni.
Vom vedea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.