Ce mi se pare foarte haios, dar strict pentru mine, este că Cernobâl a făcut praf toate predicțiile specialiștilor reali sau SF din anii 90. Pe vremea respectivă, după marea cursă a înarmărilor, după testele bune americane din Nevada, cele franceze din Mururoa și cele rele ale rușilor, toată lumea dădea o distrugere completă a lumii, în cazul unor catastrofe nucleare. Previziuni precum rocă acoperită de praf, viața stârpită pentru milenii și tot felul de bazaconii se întâlneau la tot pasul, în presă sau cărți.

Iată că, de fapt, la Cernobâl, viața e bine mersi, vegetația a preluat totul în jur, animalele s-au adaptat și nu sunt toate pline de cancere sau cu 8 picioare și coarne, pur și simplu, dacă e lăsată în pace, natura își urmează cursul și preia totul.

În rest, poate învață și jurnaliștii lui pește prăjit că sunetele și literele rusești au corespondență în română, Cernobâl se scrie cum se aude, nu Tchernobyl sau alte aiureli de analfabeți școlarizați de abramburica și, în general, toate numele și literele slavice au corespondență și se scriu cum se aud în alfabetul latin. Englezii nu au grupurile ce, ci și celelalte, așa că le inventează pentru pronunția lor, dar voi ce scuză aveți?

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.