Citind despre nuștiuce ministru de la moldoveni, prins beat la volan, mi-am pus o întrebare simplă, la o situație ipotetică.

De exemplu, în seara de revelion, mă întorceam de la un hipermarșeu, de unde luasem niște bergenbier nefiltrată, berea preferată a Alpha-Listerilor. Am ajuns în fața blocului, am tras pe dreapta, nu am oprit motorul, ca să bage căldură, am luat o bere și am băut-o. Mă antrenam pentru revelion.

Dacă în momentul ăla venea un polițist la mine și îmi cerea actele și mă vedea cu berea în nas, îmi punea fiola și mă acuza că sunt băut la volan? Unde se oprește asta cu băutul, trebuie să fii oprit din trafic sau e suficient să stai pe locul șoferului, cu mașina nemișcată, ca să ai dreptul la o amendă și-un dosar penal?

Întreb pentru că mi-am adus aminte de o legendă urbană de pe vremea când eram mic, legendă care spunea că prietenul unui prieten, neavând permis, a luat mașina familiei și a dus-o la cișmea să o spele. La cișmea a apărut un milițian și l-a luat la întrebări, șoferul a zis că nu el a condus-o până acolo, ci altcineva, polițistul a zis că nu crede, a pus mâna pe capotă, a văzut că e fierbinte și l-a arestat pentru conducere fără permis.

Sunt convins că e legendă urbană, deși, dacă stai să te gândești ce se întâmpla în comunism…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.