Scris de Tata Ursu

Nu pot sa nu reacționez când cineva, din rea voința, încearcă sa-i răpească copilului meu, dar si altora, o bucurie cat de mica, e vorba aici de „manifestările” de Halloween din scoală. Mai ales când copilul meu îmi spune cu lacrimi in ochi „Tati, nu este corect, de ce nu mai avem voie sa ne costumam? Trebuie sa faci ceva!”.

Si nu era vorba de cine știe ce activități. Doar purtat costume de spiriduși si zâne, măscuțe, pălării haioase de vrăjitoare, dovleci din hârtie pictați, fantome si ce au mai făcut copii la grădinița si școala in anii trecuți. Fără sa afecteze orele de curs!

Nu știu care este situația in alte sectoare ale Capitalei, dar in Sectorul 1, Școala Nr. 12 Herăstrău, in urma unei „informări” trimise inspectoratului școlar al S1 si MEC de APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie , conducerii scolii i-a fost interzisa la ședința cu inspectorii organizarea in scoală a oricăror manifestări de Halloween 2015. „Ce a fost nebunia aia la voi in școala anii trecuți?” „Nebunia aia”: decorațiuni cu dovleci in toata scoală, concursuri de sculptat dovleci, costume, spectacole… O zi in care copii ai venit cu plăcere la scoală. O zi care a creat amintiri. Amintiri care nu se șterg așa ușor.

Inspectorii școlari au fost însă suficient de inteligenți încât sa nu dea nimic in scris. Dar ordinul e ordin, chiar si verbal.

Mizeria asta cu interzicerea e o dovada de potenta a APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie. Unde, surprinzător sau nu  vicepreședinte este/era Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației. Iar președinta organizației APOR sector 1 dna Ioana Popescu, este membra a asociației de părinți si mai nou preda religia la noi in scoală. „Ghinion” cum ar spune cineva celebru.

Doamna profesoara de religie si președinte APOR S1 , este ferm convinsa ca daca nu interzicem acum Halloween-ul, copii „se vor apuca de droguri”. Este la fel de convinsa ca ea „are dreptate in aceasta privința, deoarece a reușit sa convingă inspectoratul școlar si Ministerul Educației”. Argumentul de gratie:  in regulamentul școlar scrie doar despre uniforma nu si despre costumele de zâna! Cum sa vina copii îmbrăcați așa? In plus, e sigura ca vrăjitoarele din legende si povesti sunt rele si au o influenta nefasta asupra minților copiilor! Si cum propriul sau copil învață in școala noastră, si nu vrea sa-l expună unor asemenea ”influente nefaste”, s-a gândit împreuna cu cei câteva sute de membri APOR, sa interzică ceea ce nu înțelege.

Curat multiculturalism, libertate de opinie si conștiința (prostiile alea garantate de Constituție), atitudine venita din partea unui cadru didactic!

In 2015, in București, capitala unei tari Europene! Cu zeci de mii de elevi si părinți, care s-au trezit in fata faptului împlinit.

Surprinzător (sau nu) exact același lucru se întâmpla acum in Rusia, prin… Siberia!

Aceleași motivații, aceleași concepții  si idei despre democrație si libertate.

www.themoscowtimes.com/news/article/russias-arkhangelsk-region-bans-halloween-at-schools/540422.html

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11957354/russian-region-bans-halloween-because-it-is-harmful-to-children.html

„Ministerul educației din regiunea Arkhangelsk NV Rusiei, a interzis Halloween-ul in scoli, citând influenta negativa a sărbătorii asupra minților fragile ale copiilor. Măsura vine la o săptămâna după ce Biserica Ortodoxa din Krasnoyarsk SIBERIA le-a cerut același lucru autorităților locale. Motivul – „copii pot deveni depresivi după Halloween pentru ca nu înțeleg diferența dintre imaginar si „realitate”, așa ca diavolul (cel rău) va intra in sufletele lor”.

Revenind in Romania, îmi place sa cred ca tinerii care au murit in Decembrie 1989 fix pentru libertatea de exprimare si gândire, NU au murit degeaba. Încă am in minte,  imaginea coroanelor din flori, care in ianuarie 1990 țineau loc de colegi in băncile goale ale liceului IL Caragiale. Vreau sa cred ca ei nu au murit pentru ca 25 de ani mai târziu, niște neocomuniști ultra ortodocși de inspirație sovietica, – plini de intenții bune desigur – sa-i interzică copilului meu (exact ca in Rusia) dreptul de a purta o pălărie de zâna sau… vrăjitoare!

Consider școala 12 Herăstrău București, o scoală buna si multiculturala. Avem de la elevi rromi, la asiatici sau copii ai membrilor corpului diplomatic. Profesori buni si dedicați, cu mici scăpări, ca pe peste tot. Exista dotări, exista viziune. Ar putea fi o scoală „ca afara”! Pana intervin APOR si pilele lor din BOR, Ministerul Educației si Inspectoratul Școlar!

Fetița mea de 7 ani, crescuta in spiritul libertății de exprimare si gândire, si care abia învață sa scrie si sa citească, este ferm convinsa ca este vorba de o nedreptate in interzicerea Halloween-ului. Așa ca s-a gândit singura (in pauza) sa facă niște mici biletele colorate cu desene (dovleci haioși, fantome prietenoase si lilieci) si sa le împartă colegilor. Scopul – ii invita sa vina costumați vineri 30 Oct. la scoală.

Poate împreună putem face ceva pentru ea si copii noștri!

 Pentru ca daca nu reacționăm acum, alternativa este asta:

Capete plecate! Umilința! Fără întrebări! Fără imaginație! Fără sa gândim singuri pentru ca doamna de religie știe ce este mai bine pentru noi. Doar sa ne uitam cuminți cum Preafericitul Patriarh (APOR a fost înființata si este direct sprijinita de Biserica Ortodoxa Romana – spatii, bani, influenta, locuri de munca in Scoli! Orice e nevoie!) îmbrăcat ostentativ in aur, cu bijuterii din aur, circula cu extrem de scumpe mașini de lux fără ca măcar sa stea la semafor? Când cel mai mare lider al Creștinătății  Papa Francisc, se îmbracă simplu si circula cu un Fiat500?

Sa acceptam ca, copii noștri sa învețe se comporte ca niște sclavi si sa se lase (in școala) furați, batjocoriți, bătuți si mulși de bani ca părinții si bunicii lor?  Va aduceți aminte de învățătoarea șpăgară care certa părinții: „Ca așa e obiceiul asta Balcanic, sa se dea, si la secretara, si la… si la… Ce, ei nu muncesc?” Sau de recent demisionarul Secretar De Stat la Ministerul Educației si Cercetării care-si dorea sa formeze cu ajutorul scolii romanești, tinere Gheișe, asta ca sa nu spun escorte:

www.youtube.com/watch?v=7NFUKSNJusE

www.youtube.com/watch?v=ZFpoaomjOhk

Oare asta vrem pentru copii noștri?

Încă sper ca NU!

Poate începem cu Halloween-ul asta (mai este o zi) si încet, încet mai schimbam cate ceva in învățământul romanesc!

             Poate, cei care sunteți părinți si citiți aceste rânduri, va faceți curaj si sub vestele uniformelor va costumați copiii! Nu neapărat din vre-o credința anume. Doar din spirit de frondă! Sa va mai exersați libertatea aia calcată in picioare in fiecare zi de toți șpăgarii, corupții, potentații, conectații si acoliții lor!

Si da, aveți voie si sa claxonați! Pe oricine! Ca exercițiu democratic!

adevarul.ro/news/eveniment/de-fost-claxonat-trafic-klaus-iohanniss-vina-presedintelui-reactia-slaba-fata-unui-abuz-1_5630b17ef5eaafab2c1b8855/index.html

Sunt deschis la orice sugestie/colaborare/acțiune/program, atât timp cat construim ceva in loc sa interzicem.

PS Piticania mea o sa fie vineri (indiferent de consecințe) o Vrăjitoare REA!

„- De ce? -Tati, pentru ca este muuult mai distractiv!”

Avem pălărie, dovleac portabil si mă duc sa fac rost de o bagheta magica! Poate reușim împreuna sa speriem niște ignoranți! 🙂

Sau poate nu ne lasă Ministrul Educației si Inspectorii școlari sa intram in scoală! Ca se pricep sa interzică!

Despre tradiții si obiceiuri de Halloween, zâne, spiriduși si vrăjitoare si cum au ajuns sa fie demonizate de creștinii timpurii, găsiți informații in Librăria Congresului American:

www.loc.gov/folklife/halloween.html

251 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Peste vreo doua generatii o sa ramana bor fara clienti, ma uit la copii din ziua de astazi si din fericire sunt paraleli cu biserica.
  Si, tot in Sectorul 1, doi copii vor merge maine cu dovleci, palarii si alte elemente de costumatie menite sa alunge spiritele rele.
  Din scoala, bineinteles.

  0

  • #2

   vei fi surprins!
   faptul ca universul social in care te invarti iti da impresia asta nu inseamna ca se aplica societatii.
   in fapt, sunt statistici care arata ca tinerii sunt mai religiosi decat adultii
   avereabisericii.ro/studiu-tineri-in-romania-griji-valori-aspiratii-si-stil-de-viata/

   in plus, e suficient sa mergi „cu scop observational” in biserici duminica si pun pariu ca vei vedea mai multi millenials si generation Y acolo decat erau pe vremea celor care au „copilarit”intre 90 si 2000).

   De fapt, abia acum se vad roadele renasterii religiei dupa comunism in care clivajul sex vs. religie da nastere eternelor probleme sexuale cu care, in ciuda aparentelor, tinerii se confrunta mult mai mult decat pe vremuri (de altfel, discutia e mai complexa….)

   0

  • #3

   arata-mi cati tineri care se casatoresc nu fac cununia religioasa, botez etc. Imi odihnesc cazul.

   0

  • #4

   Invata sa scrii si apoi vino cu bostanii dupa tine. copiii din ziua de azi, nu copii

   0

  • #5

   mecanicul asta cu mentalitate de surubeltina are dreptate.

   aici duce saracia. la lins de sicrie si de strampi ai intaltilor prelati.

   asa e si asa vor ajunge si tinerii romani de azi peste 15, 20 de ani. cand saracia te impinge, dai in disperare, iar disperarea in refugiu. singura iluzie de refugiu fiind biserica.

   si care tineri de la revolutie? ii sumonam doar atunci cand avem nevoie de ei pare-se, ca de cinstit nu-i cinsteste nimeni. tinerii astia sunt mai nou arsenie boca din cate vad.

   halal natiune

   0

  • Costica. Despre inteligenta marii mase a millenials ar trebui sa iti pui niste intrebari, avand in vedere cate lucruri is evidente. Ca merg la biserica…well, toti se roaga la moaste sa devina adi minune si salam…deci despre ce discutam? Asa ca ei is masa de manevra ideala pentru bor-iti(pun intended).

   0

  • #7

   Nu mai pupă moaște ca bunicii lor, nu mai pupă bolșevici în fund ca părinții lor, pupă ajutoare sociale și albume cu Adrian Copilu’ dă haur, Linguraru( aka Guță), droguri, Capatos și Cioara de la Strehaia.Aceeași prostime-să nu-i spunem pulime- manifestată altfel.Doar nu faci din rahat bici să mai și pocnească.

   0

  • Sunt religioasa, dar nu absurda. Insa … atrag atentia asupra lipsei religiei noastre din vietile copiilor nostri. Vom ajunge sa ne imploram de ei sa nu treaca de alta crdinta … sa zicem, extremista. Cum asa? Vor auzi doar ce vor dori urechile lor. Si in lipsa unei fundatii stabile, vor ajunge sa venereze o religie in care li se spune ca e permis sa omori.

   0

  • #9

   @Ana in mintea ta e o confuzie totala intre notiunile „religie”, „spiritualitate” si „morala”. Le amesteci si ajungi sa crezi ca sunt congruente.

   Religia este fundatia aia stabila de care zici? Ce poate sa iasa dintr-un copil care are drept fundatie stabila o minciuna bazata pe povesti si mituri de acum doua milenii, ce poata sa iasa din el altceva decat un spalat pe creier si un suflet incatusat? Vai si amar de copiii impinsi in viata pe o asemenea „fundatie stabila”!

   0

  • @ana
   Ai dreacu estonieni, o fi cei mai in pericol sa devina islamisti 🙂

   0

 2. nu doar gândacul tău trebuie sa fie îmbrăcat altfel …

  0

 3. #12

  Cred ca mai sunt 2 zile, Halloweenul e pe 31 parca…

  0

 4. #13

  Si +1, total de acord cu articolul!!!

  0

 5. #14

  Pls pls pls nu te mai uita la meci!!!!!!!11

  0

  • #15

   Primarul Busteniului prezent la meci (ii facea felatie lu’ Stere machidonul in tribuna) i-a purtat ghinion.

   Sau poate sutele de copaci taiati ca sa aiba si machidoanca tarla pe munte (si sa faca Savin un ban gramada vanzand lemnul), i-au f***t karma.

   0

  • #16

   In al doilea set a pus meciul pe trei device-uri :))

   0

  • #17

   nici nu stiam ca e meci. de data asta a pierdut pe mana ei, eu m-am retras:)))

 6. Stii de de se costumeaza viii de halo? Sa nu.i recunoasca spiritele care strabat pamantul in acea noapte

  0

 7. #19

  Ce legatura are Halloweenul cu scoala? mai ales ca e sambata. E interzis sa mergi la petreceri private?

  0

  • #20

   Ce legatura are biserica si religia cu scoala?

   0

  • #21

   Mai citeste niste istorie si o sa vezi legatura, biserica si religia au incurajat si format toate formele de invatamant si dezvoltare intelectuala. Ti-o zice un ateu … informat. Si spuneai mai jos ca nu faci compromisuri de cacat, pai holloweenul la scoala e un compromis pentru ca esti o putoare sa te organizezi cu altii care il tin exact cand se tine. Si nu biserica e de vina degeaba dezimformezi, ci voi parintii, ati sprijinit organizatiile non guvernamentale care au depus impreuna cu biserica reclamatia asta. O reclamatie normala daca te gandesti ca scopul scolii e sa inveti nu sa fii distras cu costumatii o zi intreaga. Toate astea pentru ca niste putori nu se pot organiza, si prefera sa le faca altii treaba.

   0

  • #22

   Stai linistit, ca nu esti singurul ateu informat. Am citit si eu destula istorie si stai linistit, ca sunt mult mai multe cazuri in care religia a incetinit/cenzurat/stopat toate formele de dezvoltare stiintifica si intelectuala.
   Eu unul nu sunt parinte si n-am sprijinit vreun jeg de organizatie; BOR, in schimb, cu ajutorul catorva parinti spalati pe creier, a facut-o.
   De asemenea, invatati sa faceti deosebirea. Nu era vorba de sarbatorit o chestie care e pagana sau nu, romaneasca sau nu, etc. Era vorba de o petrecere pt copii, care se puteau costuma in personajele lor preferate. E chiar asa lucrul dracului sa se mai distreze si ei, indiferent de context?
   Bah ce vieti triste aveti si cum luati totul in serios.
   Pana la urma e vorba de niste copii. Care mai tre sa si copilareasca, fie ca sunt la scoala, fie ca nu.

   0

  • @theRaducu
   Atunci sa se interzica toate serbarile din scoli

   0

 8. #24

  Stau si ma intreb ce-o fi fost in capul educatoarelor/calugaritelor catolice de la gradinita frecventata de puradelul meu de au lasat toti copiii sa vina azi costumati ca dovleci, scheleti si vrajitoare sa sarbatoreasca zilele toamnei/halouinu… Probabil se gandeau mai mult la bucuria copiilor decat la niste tampenii impuse de unii imbracati in negru…

  0

  • …se stie doar, printre bunii ortodocsi verzi de pe la noi ca ciudatii de catolici sunt de la satana :))

   0

  • #26

   ortodoxia este adevarata religie!!!

  • #27

   Nici una nu este adevarata.

   0

  • #28

   Uau atat de inteligent sa dai vina pe catolici … Bravo de exemplu la scoala unde este copilul meu are invatatoare catolica si nici nu e de acord cu halloween pe cand venea sa imi spuna acasa ca educatoarele ortodoxe fac cu clasele lor … Da dati-mi pace … Ca deja
   ..

   0

 9. Fuck.
  Ma intreb cum mi-ar sta mie sa ma plimb maine pe strada cu un coif d-ala de printesa si masca de bal.
  Am masca, am si carton si un pic de matase sa-mi fac coif…

  0

 10. Pana creste fii’mea, sper ca popii sa termine cu rahatul asta propagandistic al lor ca altfel, mor cu ei de gat. Am un frate care e popa..alegere lui, da i-am zis ca in discutiile mele, chiar daca discutam despre credinte religii si alte lucruri, sa nu aduca vorba despre biserica ortodoxa ca-mi ies bube pe piele.
  App de hallowen, orice lucru ce reuseste sa starneasca imaginatia unui pici, este binevenit, iar sarbatoarea asta, cred ca e cea mai ok din cate a preluat poporu asta.

  0

  • #32

   Copii trebuie sa se dezvolte normal și să învețe lucruri bune ,nu sa aibe o imaginație bolnava !

   0

  • #33

   cum ar fi sa pupe moaste, nu? aia e lucru bun?

  • Mariane, uite tata batista asta si pune mucii in ea, lasa fasolea in pace.

   0

  • #35

   Da cred ca ar trebui chemati americanii sa mai racoleze niste pustoaice pt. filme porno ca-s mai ieftine la noi, sa mai faca ochi dulci la niste baieti atei ca astia au moralitate, in loc sa-i invatam de pilda pe copii ca dovleacul, rodichea, fasolea, mprcovul, etc.( si eventual sa-i costumam in asa ceva) sunt un plus de sanatate

   0

 11. #36

  Felicitari pentru aceasta interdictie!

  Sa ne plangem ca nu se organizeaza suficiente evenimente in scoli care sa promoveze sarbatorile noastre nationale, nu ca se interzice un eveniment cu …. dovleci.
  Sunt curios: de Ziua Nationala, Ziua Unirii, Ziua Drapelului National, etc. se organizeaza ceva ? Bine ca avem grija de „sarbatorile” si traditiile altora si le uitam pe a le noastre.

  De ce nu se organizeaza in scoli un carnaval, fara sa fie neaparat legat de aceasta „hell-oween” ?!

  www.activenews.ro/stiri-educatie/Interviu-Dr.-Virgiliu-Gheorghe-Halloween-este-o-sarbatoare-care-promoveaza-un-comportament-violent-specific-vrajitoarelor-si-monstrilor-pe-care-ii-invoca.-Efectele-asupra-copiilor-se-vor-vedea-in-timp-3735

  0

  • chiar se organizeaza si de ziua nationala, ziua sulii, ziua lupei. dar bucuria unui copil este mult mai mare cand se costumeaza intr-un monstru decat atunci cand ii da ma-sa o ie pe el.
   in plus, traditiile noastre sunt de cacat si au legatura fie cu taranimea, fie cu vreun sfant.

   0

  • #38

   era o petrecere tematica pentru copii, handicapatule. nu se sarbatoreau traditii sau sarbatori.
   da pula mea, mai bine duci copilu’ la pupat morti, nu? asa, traditionalist si romanesc.

   0

  • #39

   ce dragut ca nu mai trebuie as ii injur eu pe retardati. multumesc:))

  • #40

   Se vede ca n-are copchii altfel ar fi la curent cu zecile de serbari care se desfasoara pe la gradinite/scoli(mai ales pentru puradeii mai mici)…
   Ia zi …in acelasi spirit tu nu mananci nici de la mec sau kfc ca nu-s traditionale romanesti ai?

   0

  • #41

   Multumesc tuturor pentru aprecieri 🙂

   Da, nu am copii. Tocmai de aceea intrebam daca se mai organizeaza si alte serbari in scoli.

   Atentie la tensiune, sa nu va plesneasca vreo vena!

   0

  • #42

   @Tavi: exista si in trrrrraditia noastrrrra un H….autohton . Se numeste Ziua Mortilor. Diferenta dintre cele doua se numeste marketing .

   „Trick-or-Treat ”

   PS: daca nu ai copii, de ce naiba te interseaza ce serbari se tin in scoli?!?

   0

  • #43

   Draga Octavian, fii linistit, asta cu dovlecii e veche in Romania. In copilaria mea (inainte de 89 deci inainte de influente „nefaste” de la americani) ciopleam dovleci de ziua mortilor si ii puneam pe stalpi la poarta cu lumanari inauntru. Si aveam si niste ustensile (li se zice sitirite) care erau niste mingi de carpa legate cu sarma si cu o coada lunga de sarma, imbibate in benzina. Seara, aprindeam respectivele sfere de foc si ne invarteam cu ele in maini ca bezmeticii. Ca sa nu mai zic de incursiunile prin cimitirul plin de lumanari aprinse ca sa vedem care dintre noi era mai curajos. So, there you go – Halloween romanesc. Pt anii urmatori eu propun sa nu mai adoptam obiceiuri din astea ne-romanesti cu costumat. Dati-le, fratilor, niste chibrituri si niste substante combustibile, cum faceam noi in copilarie.

   0

  • #44

   @Costin: „decat atunci cand ii da ma-sa o ie pe el”…desigur, este vorba de iie. Adica un i si diftongul ie. Ca altfel s-ar citi ca si „e”, forma scurta a lui este. In rest, total de acord.

   0

  • Alo alo alo, sa nu incurcam Ziua Mortilor cu Halloween – sunt doua chestii diferite ca semnificatie, mai ales ca „Ziua Mortilor” (sau Sambata Mortilor) este sarbatoare crestina.

   0

  • #46

   Tavi, mama, bine ca nu ai copii. Nimeni nu isi doreste inca un handicapat emotional in cadrul societatii pentru ca asta ar fi copilul tau care i-ar vedea pe altii petrecand frumos, costumati in vrajitoare si alte personaje minunate ale copilariei, pe cand el ar trebui sa sta deoparte, ca asa zice tac-su. Nici sa nu faci, castreaza-te.

   0

  • #47

   @jollyca; or fi vrut sa spuna noaptea Sf. Andrei.

   0

  • @Adrian Muresan
   daca scriem sînt in loc de sunt, e corect iie. altfel, e foarte corect ie, si despartim in silabe i-e si avem vocale in hiat, iar accentul este pus pe i.

   0

  • #49

   Din nou, multumesc pentru toate aprecierile si sfaturile. Sunt miscat de grija tuturor 🙂

   Divaghez un pic de la subiect. Multi de aici au o aversiune contra ortodoxiei, crestinismului sau religiei in general. Asadar, ma framanta un lucru: cati dintre acestia ati fost botezati, v-ati cununat la biserica, v-ati botezat copiii sau v-ati inmormantat rudele/apropiatii ?

   Ca sa nu va mai uzati tastatura inutil stiu ca sunt un crestin ortodox si, din punctul vostru de vedere, handicapat social, inapt, fara drept de reproducere, etc.

   0

  • #50

   Cu ce e relevant daca am fost botezat sau nu? Nu e ca si cum as fi avut de ales. Cat despre cununat in biserica, nu va fi cazul. Iarasi, nu imi voi boteza copilul cand va aparea, ci il voi lasa sa aleaga singur cand va fi cazul. O sa-i explic despre religie, despre diferentele intre ce este si ce ar trebui sa fie, cat si despre diversitate, sau il voi indruma in asa fel incat sa aleaga singur.

   Cat despre ingropat rudele, voi face conform dorintelor pe care le vor avea.

   Dar nu voi face compromisuri de cacat pentru ca asa se face, pentru ca gura lumii, pentru ca asa zice familia si mai stiu eu ce pula mea. E viata mea pana la urma.

   0

  • #51

   OCTAVIAN esti un MARE BOU MARS IN rusia sufletu tau

   0

  • #52

   Octavian dixit: „…au o aversiune contra ortodoxiei…”
   poate ne explici logica expresiei (cum a gandit neuronul matale – e unic? beat?).
   oricum, multumesc octavian. am mai invatat ceva.
   pana acum doar banuiam ca prostii semidocti sunt detinatorii adevarului absolut. acum sunt sigur. 🙂

   0

  • #53

   Uite că nu am fost nici cununată la biserică, nici botez la copilă, țin ce obicei vreau, când vreau şi încă nu am plesnit de blestemele unora care nu încap de grija mea. Iaca pârț, cu ce mă încalzeşte popa?

   0

  • @octavian
   Unii dintre noi au ceva cu multe din traditiile si regulile bisericii ortodoxe, nu cu credinta. Eu vreau sa se reformeze biserica ortodoxa. Si pt ca am fost botezat ortodox, sunt „actionar” si am dreptul sa le cer sa se schimbe. A, nu functioneaza asa? Sa se schimbe si asta!

   0

  • Ma scarbeste ca biserica si credinciosii sunt murdariti de superstitii. Biserica ar trebui sa te destepte, nu sa te prosteasca, sa reduca lucrurile la cel mai mic numitor comun, vorba americanilor

   0

 12. #56

  Eu de Halloween vreau să mă costumez în glory hole. #placajburghiumister

  0

  • #57

   Adica ne putem baga pxxx in tine moka?

   0

  • #58

   Suna gay indiferent de ce parte a gaurii esti : ))

   0

  • #59

   @Maithun: deci pentru tine Haowinu’ asta e doar o alta zi obisnuita sa inteleg?
   Sunt rautacios azi, nu ma bagati in seama.

   0

  • #60

   @Maithun : Ai castigat premiul „George Poenaru” de prostie pe internet pentru azi prin faptul ca ai reusit in acelasi timp sa ti-o si dai si sa ti-o si iei singur la ochiul maro

   0

  • Maestre Tesla, din ce zici tu rezulta ca o are foarte lunga, din pacate, pare moale daca reuseste sa o indoaie pentru a o putea introduce in ochiul maro.

   0

 13. #62

  Atunci cand propaganda mizeriei americane se ciocneste cu propaganda mizeriei ortodoxo-comuniste in curtea scolii.

  Eu ii urez patriahului Daniel sa foloseasca metoda urmatoare pt a fi sanctificat si convertit in moaste iar parintilor care „sarbatoresc” haloween le urez vizionare placuta linkului de mai jos alaturi de copiii lor.

  www.zerocensorship.com/t/uncensored-isis-execution/182802-new-isis-tank-execution-graphic-video#axzz3pwnjfSNh

  Pai plm ori suntem haloweenisti ori nu mai suntem.

  0

  • #63

   Ai vrut să fii original și ai sărit pârleazul în grădina cu inepții

   0

  • #64

   „ortodoxo-comuniste”

   Cum ramane cu prigoana comunista impotriva a tot ceea ce insemna credinta ?!
   Nu mai amestecati lucrurile aiurea.

   0

  • #65

   Sau poate am vrut sa nu fiu ipocrit.

   Copiii sunt liberi sa se costumeze in ce vor. Si e ok sa se organizeze.

   Interzisul nu e ok. Nu pe considerente religioase.

   Dar cand vad „sarbatorim Halloweenul” – Ba, ma lasi!

   -„SĂR-BĂ-TO-RIM”

   -Ce plm e de sarbatorit, fratioare?!

   -Pai stai ca sa vezi, ca morti, ca spirite, ca vine de la celti de fapt ca hau ca bau ca miau. E ok sa te costumezi in zombie, morti cu ochii scosi, sa se uite copiii la desene animate imbecile.

   -Pai nu-i mai simplu ca, la fel cum duci copiii la zoo sau gradina botanica, sa ii iei o tura si pe la morga sau, mai simplu, sa tragi pe dreapta la groapa unde a cazut politistul si sa-l lasi pe copil sa scormone cu batu-n creieri?

   -Dar vai, nenorocitule! Cum sa zici asa ceva?! HUUUUOOOO!

   -Pai, nu era cu zombie, morti si spirite rele? Doar alea din filme si desene animate se pun?

   Adevarul e ca, daca ar exista bunavointa, s-ar organiza carnavaluri sau petreceri tematice de sfantul Andrei, de exemplu, ca sa impace si capra si varza. Sa impace si placerea copiilor de a se masca dar si umpic de traditionalism.

   Dar NU! Noi, oamenii din 2015, suntem niste p*zde comerciale, care ne ascundem dupa cele mai ipocrite motive sa fim „in rand cu lumea”, „sa fie si la noi, bă”, iar daca nu ne convine – SA SE INTERZICA. Adica de la o extrema la alta.

   Imi mentin ideea.

   Atunci cand mizeria americana se ciocneste cu mizeria ortodoxo-comuniste in curtea scolii.

   0

  • #66

   Halloween e „sarbatoare” irlandeza, igniorantilor, ca se importa din filmele americane e alta poveste. E de origine pagana celtica, nu catolica, daca asta e problema unora. BTW, si Mos Craciun are si origini pagane.
   Sa rapesti bucuria copiilor inventand sarbatori traditionale, sau reinventandu-le pe alea de mult uitate, e patriotism de tipul ala cel mai cretin. Dobitocilor.
   Noi nu sarbatorim Valentine’s day, noi sarbatorim Dragobetete, hipsteri basiti ce sunteti.

   0

  • #67

   bre oameni, „umpic” nu e cuvant, niciodata n-a fost.

   0

  • #68

   @Radu, aia care marsaza cu Dragobete-n brate ar trebui sa explice de ce n-a auzit nici dracu de Dragobete pana sa apara Valentin.

   0

 14. #69

  Sa-i iei un dovleac din ala mic, in caz de hartuiala da cu el dupa invatatoare.

  0

  • #70

   mai bine da cu o floare, domnule. vezi ca noi, invatatorii,suntem pe cale de disparitie

   0

  • #71

   Doamna Urzică, fiecare învățătoare cu gaura ei.

   0

  • #72

   Doamna Urzica… din pacate invatatorii/profesorii nu sunt pe cale de disparitie…
   dar pedagogi/mentori din pacate din ce in ce mai putini…

   0

 15. #73

  Toata argumentatia e foarte corecta, cu exceptia faptului ca halloweenul este sambata 31 octombrie, dar fiecare are dreptul sa fie dovleac cand vrea el.

  0

  • #74

   ba dudel, copiii vor sa se duca vineri costumati la scoala, sa sarbatoreasca intre ei, pentru ca sambata nu se face scoala. gizas…

  • #75

   Si am spus eu altceva? Si eu as vrea sa sarbatoresc sambata vineri la servici, ca sambata e oricum liber.

   0

  • #76

   Greu se zbate neuronu’

   0

  • #77

   care neuron?

   0

  • Si pentru ca e liber de Craciun, d-aia nu se fac serbari/petreceri si mai stiu eu ce la gradinita/scoala si chiar corporatie.

   0

  • Deci…tocmai ai comparat jobul de adult cu jocul unor copii la școală? Sau n-am inteles eu bine…

   0

 16. #80

  E prea lung textul, asa ca l-am citit pe sarite. Copilul tau ti-a zis ca „Trebuie sa faci ceva”, iar tu ai sarit sa scrii un text lung cat o pomana, ca, uite ce le fac astia copiilor mei.

  Departe de mine gandul sa apar biserica. Insa in spiritul democratiei pe care o aperi/strigi/clamezi/ceri imperativ/etc, ar trebui sa putem sa facem ce vrea pula noastra, in orice moment, oriunde. Vrei sa faci o petrecere de Hallowen, de Bauta Nesimtita, de Injurat Biserica? No problem, fa-o cum simti tu si unde simti tu, e democratie. Dar nu cere ca „regulile” tale sa fie adoptate si de altii, in alte curti sau apartamente.

  Eu toata treaba asta o vad departe de biserica, chiar daca s-a bagat si ea ca musca la cacat. Vrei petrecere si n-ai unde s-o faci? too bad, nu poti cere sa o faci la LeChateau.ro dar DUPA REGULILE TALE. OK, iti poti alege meniul, poti alege cum sa te imbraci, dar daca oamenii de acolo iti spun ca nu vor topoare si vopsea rosie sau zombie tampiti care sa sperie copiii, trebuie sa intelegi si sa respecti lucrul asta.

  Da, tu esti un tip evoluat, cu alte principii decat ale bisericii. Tu te crezi mai inteligent decat dobitocii aia si vrei sa-ti impui viziunile. Guess what, si dobitocii gandesc la fel ca tine.

  Poate pe tine te face fericit sa-ti auzi copii vorbind non stop de Minecraft, zombie si hero brain (sau cum dracu ii zice). Ei bine, lasand pulii de suflet biserica, pe mine nu ma incanta sa vad numai zombie pe peretii casei. Nu, nu sunt contra petrecerii de Hallowen, dar le-am spus copiiilor ca mie mi se pare stupida (de ce ar vrea cineva sa se sperie cateva ore, in loc sa mergem la picnic in parc sau la un film si o inghetata?), dar asta nu-i impiedica pe ei sa mearga la ea.

  Maine, cand iubitorii de Star Wars o sa spuna ca vor sa faca petrecere in scoala sau chiar sa vina la cursuri costumati, cine sunt eu sa le interzic acest drept? Sau daca sunt si profesori nudisti/naturisti, cine sunt eu sa le interzic sa vina in pula goala? Stiu, am dus exemplul la extreme, dar vezi tu, cateodata mai trebuie sa respectam si niste reguli, asa strambe cum sunt. Iar daca nu ne plac regulile, well, cumparati o scoala, un liceu, o facultate, o cladire de birouri, o strada, autobuze etc si fa tu regulile.

  0

  • #81

   „cateodata mai trebuie sa respectam si niste reguli, asa strambe cum sunt.”

   Ai argumentat că un bun om al secolului 18-19. da ghinion.. suntem in 2015.
   Opinia ta urmează aceeaşi logică că ălora ce se cam înfricoşau de darwinism deşi nu îi prea satisfăceau teoria cu cele şapte zile de la facerea lumii.

   Din fericire, maimuţoi de genul ăsta, rudimentari, sunt aruncaţi la coş de gestul unui copil care zice că ‘e o nedreptate.

   0

  • #82

   amin:))

  • #83

   Oh, stai ca uitasem cu ce progresisti am de a face pe aici. Numai einsteini si profesori de logica care traiesc visul american…

   0

  • #84

   @sushi…: tu cand ai fost mic erai mare?

   0

  • #85

   pai mai citeste odata textul pe „nesarite”. omul reclama ca s-a interzis ceva in scoala, la presiunea sau inteventia cuiva. manevre carvasazica.
   si inca ceva: asta e un precedent, poate la anul or sa interzica ziua copilului ca nu face parte din traditia crestina si nu se trece pe la biserica de 1 iunie.

   0

  • #86

   @eddy – stai putin, de cand e scoala o chestie in care ORICE e posibil? Ti se pare ca scoala n-a avut reguli niciodata sau cum?

   N-am zis ca e ok sa se interzica, am zis ca nu poti sa faci chiar ce vrei tu, in numele sacrosantei democratii. Dar na, aici sunt numai anARHIsti (no pun intended) care se plimba in pula goala prin democratie si se ofuscheaza pe Internet cand cineva le zice ceva.

   0

  • #87

   pai ori e ok sa interzica, ori nu e ok? nu „fac ce vor ei” vin costumati altfel la scoala. e o linie foarte subtire aici, cand e vorba de interziceri rituale. numai ideea de a interzice ceva in numele religiei si ar trebui sa iti traga un semnal de alarma

  • #88

   Deci banuiesc ca va dati seama ca vorbim aici de o serbare cu desene, imbracat soarecii in costume colorate si activitati gen desenat, pictat , facut bostani, etc si nu despre desenat pentagrame pe pereti si sodomizat invatatoarea goala pe catedra de catre 10 tati imbuibati cu alcool si droguri…

   0

  • #89

   Pff romeo, mi-ai stricat tot cheful. Chiar credeam ca e vorba de ceva mai amuzant.

   0

  • #90

   Hmmm suna bine. Trebuie sa trec si eu pe la petrecerile alea.

   0

  • „de ce ar vrea cineva sa se sperie cateva ore, in loc sa mergem la picnic in parc sau la un film si o inghetata?” – asta spune absolut tot despre cat de pe langa subiect esti.
   „poti alege cum sa te imbraci” – inclusiv in scoala ai dreptul asta. copiilor tocmai li s-a luat dreptul ala.
   „Departe de mine gandul sa apar biserica….de Bauta Nesimtita, de Injurat Biserica?” – te-ai cam dat de gol.
   „nu sunt contra petrecerii de Hallowen” – mai esti mult ipocrit? macar recunoaste adevarul.
   „am dus exemplul la extreme” – nu, doar dai argumente stupide si fara nici un pic de urma de valoare intr-o conversatie pentru ca nu au o baza logica.

   Vezi tu, cand te duci la magazin/restaurant/unde vrei tu, si o grupare de oameni „religiosi” iti spun ca nu poti sa mai mergi acolo, atunci poate te ataci si poate o sa intelegi ceva. Pana atunci….greu.

   „E prea lung textul, asa ca l-am citit pe sarite.” – pai atunci de ce naiba mai comentezi? e ca si cum ai comenta o carte fara sa o citesti sau ai vorbi despre un film fara sa il vezi. Stai…..100% sigur faci asta. My bad.

   „Da, tu esti un tip evoluat, cu alte principii decat ale bisericii. Tu te crezi mai inteligent decat dobitocii aia si vrei sa-ti impui viziunile.Guess what, si dobitocii gandesc la fel ca tine…….de ce ar vrea cineva sa se sperie cateva ore, in loc sa mergem la picnic in parc sau la un film si o inghetata?” – Iti dai seama ca si tu incerci sa le impui copiilor tai PARERILE TALE, da? Iti dai seama ca te-ai facut singur dobitoc, da?

   0

  • #92

   nenea sushi, nu e vorba ca fac ce vor ei („orice e posibil”), discutam despre o manifestare intr-un cadru organizat, sub supravegherea dascalilor.
   nu se reneaga biserica, nu se fac practici sataniste. se decoreaza dovleci si se costumeaza in costume.
   si DA, in povesti exista si personaje negative, daca le negi existenta nu e ca si cum nu ar exista. poate daca lucrezi pentru BOR…
   divagam si e pacat pentru ca e vorba despre copii si despre niste jocuri de imaginatie si pana la urma de socializare.

   0

  • Nu esti contra petrecerii de Hallowen, dar ai tinut sa le specifici ca nu esti de acord cu ea, cum crezi ca o sa interpreteze al tau plod asta? Ca un NU. Pe principiu tau nu-si face ziua de nastere intr-o tematica specifica (daca cere asta) ci isi face ziua de nastere imbracat la uniforma, pe principiu tau de Craciun savurati un episod din „Singur acasa” mancand o pizza, etc. Daca-i spui copilului tau: „eu nu sunt de acord cu Hallowen, hai la o inghetata, dar daca vrei du-te cu prietenii tai” ce crezi ca o sa faca? E santaj emotional parinte de nota 10 ce esti.

   Intrebare de baraj, rapirea din Serai sau zambetul lui Ilici ? Sa-mi fac o idee.

   Cine sunt eu sa interzic reproducerea persoanelor comuniste? Ca sa te reproduci nu-ti trebuie cap, in schimb pentru a creste un copil educat si cu o imaginatie bogata ai nevoie de asta. Acum te intreb parinte de nota 10 ce esti, atat timp cat nu te joci cu imaginatia pruncului tau, ce viitor crezi ca o sa aibe acesta? Robot la cooperativa la fel ca tine. Daca iubitorii de Star Wars vor sa faca o petrecere la scoala, iar acestia au rezultate exceptionale si profesorii pot trece cu vederea o zi din saptamana, e ceva gresit? Nu e democratie? Cum sa vorbesti de puli goale si scoala in aceeasi fraza? Esti parinte? Trist. Regulile sunt facute de majoritate si ghidate de bunul simt, care-i rolul unui consiliu? Daca cele 2 consilii din scoala respectiva stabilesc ca ziua X sa fie zi libera pentru a face curat in curtea scolii, e zi libera, daca vor sa organizeze o petrecere in scoala, cine esti tu sa interzici asta? Un parinte de cacat ce o sa modeleze o futa o minte senzationala.

   0

  • *typo now i see haha, cum pot edita un comentariu la 30 secunde dupa ce l-am postat dat fiind faptul ca nu ma pot inregistra caci nu primesc mail de activare?:)

   0

  • #95

   alin, nu se activeaza nimic, eu activez manual. nu am nici o tentativa de user de la tine, momentan

  • #96

   Stai asa ca-mi explica mie @Alin cum sunt un tata mizerabil. Cum stie el ca eu lucrez robot la cooperativa si ca asta voi face si din copilul meu pentru ca nu vreau sa-l inregimentez intr-o chestie consumerista. Cum stie el ca folosind cuvantul „pula” intr-un comentariu anonim pe un blog ii fut viata copilului meu.

   Aline, draga, nu stii nimic despre mine, limiteaza-te la ce stii tu si nu ma lua la pula pe mine personal. Eu m-am legat de o treaba, ai alta parere, foarte bine, eu nu am venit sa-ti iau copilul de urechi ca sa faca ca mine si nici pe tine nu te-am obligat la nimic. Vrei sa te remarci pentru ca tocmai ti-ai redeschis blogul si ai nevoie de putin trafic? OK for me, dar ti-ai ales gresit persoana. Mai ales ca aici nu e despre persoane, e despre niste pareri. Persoana care le emite e un X despre care nu stii nimic. Cum ar fi sa incep sa zic despre tine ca esti un tata mizerabil pentru ca iti petreci timpul pe Facebook… si mai scrii si platitudini despre asta?

   Te rog, hai sa ne oprim aici. Multumesc anticipat.

   0

 17. #97

  Pai si de ce nu infiinteaza Tata Ursu APIOR (asociatia parintilor impotriva orei de religie) si sa isi sustina punctele de vedere in mod oarecum oficial? Bine, meciul e pierdut din start pentru ca de regula aia batuti in cap sunt fanatici, insa merita incercat.

  0

  • #98

   pentru ca probabil tata ursu nu e impotriva orei de religie, cat timp e la altii, ci doar vrea sa fie lasat in pace.

  • #99

   Arhi, vezi tu, poate ca si noi astia care nu gustam Halloween-ul vrem sa fim lasati in pace. Nu doresc sa fiu poluat nici de fetele alea barboase cu fuste lungi, dar nici de zombie cu vopsea la gura. Iar daca tu decizi ceva pentru copilul tau, lasa-ma sa decid si eu pentru al meu. Stiu, e greu sa ne impacam dorintele, dar tocmai asta inseamna democratia, sa ma respecti si tu pe mine si eu pe tine, chiar daca amandoi ne credem miezul din pizda.

   Urasc in egala masura sa vad mutre atotputernice la lansari de orice si mutre de zombie care se plimba prin oras ca asa vrea pula lor (sau a consumerismului, americii etc).

   0

  • #100

   pai ori e democratie, ori interzici? ca undeva te contrazici. dreptul meu de a ma exprima si de a fi cum vreau eu se opreste atunci cand tu ai puterea de a ma opri? inseamna ca intelegem cumva diferit democratia.

  • Nu, inseamna ca sushimade pur si simplu este un parinte dintr-ala care IMPUNE copiilor lui parerile lui. A dovedit-o si mai sus. Practic acasa la el interzice orice nu ii convine pentru ca acolo el e atotputernicul si exista acea repulsie in momentul in care iese din casa si isi da seama ca doar acasa la el are putere, facand totul si mai rau pentru saracii copii care se vor chinui singuri sa inteleaga ce inseamna a avea cu adevarat o putere de discernamant. Copiii lui au voie sa celebreze Halloween-ul in alta parte dar acasa la ei, behind close doors…cine stie?

   0

 18. #102

  si la noi la gradinita din curte am vazut ca au pus dovleci peste tot, inclusiv de hartie (o ghirlanda), plus niste funii cu ceapa si stiuleti de porumb. Probabil combina ziua recoltei cu H, cine stie 🙂
  Maine dimineata voi fi atenta sa vad in ce vin pruncii imbracati, pariu ca vin costumati

  0

 19. #103

  „O zi in care copii ai venit cu plăcere la scoală.
  copii „se vor apuca de droguri”
  Poate împreună putem face ceva pentru ea si copii noștri!”
  Da, poti face ceva domnule autor de articol, treci si invata sa scrii corect!
  Si lasa copiii in pace, sunt atatea metode de a sarbatori si a fi fericit ca si elev. Tu gandesti ce scrii? Ai vazut cum arata unii copii costumati in scoli? Cati bani aruncati pe niste costume hidoase si fara rost, pe acuarelele scumpe pe care le epuizeaza ca sa isi picteze sange, unghii, lacrimi? Ai vrea sa vezi fetita ta aratand asa in realitate? De ce nu porpui la scoala un festival al toamnei cu fructe, legume. Mancare sanatoasa, dragoste de natura, nu porcarii. Hai domnule, pleaca de aici cu tampeniile tale. Semnat-un profesor care are in grija 270 de elevi. Ai grija ca s-ar putea sa fiu si al copilului tau. Buhahahaaa

  0

  • #104

   la scoala din cristinesti este herastrau? vezi ca amenintarile astea pe net pot avea repercusiuni nasoale in viata de zi cu zi, Irina Cretu.

  • #105

   Bre autor de articol, de ce nu iti mai putem da like? M-am logat doar pentru a-ti da vreo 20!! Buhahahaaa…

   0

  • #106

   „invata sa scrii corect!”

   „porpui”

   „un profesor care are in grija 270 de elevi”

   Bine ba, pizda. Tu esti profesor? Dai sfaturi altora? Auzi la ea ma… ce sa dea parintii bani pe chestii „scumpe” pentru copiii lor? Nu mai bine (Asta apropo de comentariul de mai sus al pizdei) ii dau pe plocoane si „flori” de aruncat in „profesori” ?

   Nu, madam. Mai bine te cari tu de-aici cu amenintarile tale voalate, pana nu ti se-ntorc.

   0

  • #107

   Auzi fă, profesoaro, da de ce stai pe net în loc să ai grijă de cei 270 de elevi?

   0

  • #108

   Festivalul zacusca si gemuri + tras vin din damigeana.

   Suna amuzant.

   0

  • #109

   Fa, tu ai in grija 270 de elevi, si in zi de scoala, stai sa te zbati pe internet, amenintand pe bloguri, si folosind mizerii gen ” de ce sa cheltuie parintii bani pe distractia copiilor lor ? ”

   Ar fi pacat sa afle cineva unde predai, si sa faca lobby sa iti fie scazut salariul sau sa fii sanctionata …

   0

  • #110

   tanti învăţătoareo, sau ce-oi mai fi dacă ai în grijă 270 de copii, nu te mai lua de alţii că scriu ‘copii’ în loc de ‘copiii’, ia-te de mata că spui ‘ca şi’ în loc de ‘ca’! de învăţătoare (sau profesori, whatever) care vorbesc stâlcit româneşte sunt sătulă!!!

   0

 20. #111

  Hehe, copilul meu e tot la sc. 12, chiar am urmarit zilele trecute, amuzata, un mic scandal pe forumul parintilor din clasa lui. Oricum, aveam de gand sa il las sa isi ia o masca la scoala si eram nerabdatoare sa aud vreun comentariu impotriva.

  0

 21. #112

  Pe bune acuma, de ce fac circ la gradinita vineri daca sarbatoarea e sambata?! Asta chiar se vrea un argument?!
  Pentru ca petrecerile de Craciun incep la 1 Decembrie, iar in magazine produsele specifice apar in octombrie. Doar ca sa dau un exemplu.

  0

  • #113

   pentru acelasi motiv pentru care tu faci chef de ziua ta sambata cu toate ca anul asta pica joi. ca sambata poti sa strangi pe cine trebuie la chef.
   de-aia se face vineri la scoala, pentru ca sunt la scoala copiii.

   0

  • #114

   Ok. Peste o luna cand s-o da in birou mail cu Mosu’ Secret o sa le zic ca sunt la serviciu sa muncesc, nu sa sarbatoresc o chestie care oricum pica intr-o zi cand nu sunt la birou.

   Cred ca si sefii o sa lesine de ras.

   0

 22. Inspectoratul scolar nu are nicio competenta in sensul asta, scolile sunt subordonate autoritatilor locale de sector/municipiu/oras/comuna. Doar ca si-au subordonat directorii, in fapt si in drept, dar si politic. In sistemul de invatamant este o ierarhie sclavagista politica, iar in varf, biserica face legea.

  0

  • SI MA ROG DE 2000 MII DE ANI NOI AM TRAIT IN ADEVAR SI TU IN MINCIUNA CRED OMULE LASA BISERICA IN PACE CRED CA ALTCINEVA FACE LEGEA IN ROMANIA SI NU BISERICA DOAR- OAMENII CARE SE COBOARA FOARTE JOS- JIGNESC PE DUMNEZEUL ADEVARAT

   0

  • #117

   păi tocmai asta e problema, că n-a interzis inspectoratul nimic, şi eu sunt profeoară în bucureşti şi la şcoala mea nu e nicio problemă cu halloweenul. problema e la şcoala respectivă, cu tanti aia de la apor de care probabil directorii se sperie tare.

   0

 23. #118

  @Tata Ursu….sa-ti spun ca intr-o tara cu traditie in Halloween de impune copiilor sa nu mai vina cu masca pentru ca profesorii sunt de aproape un an in greva? Da, ai citit bine. De un an. Fii-miu e tare suparat ca vineri nu poate sa mearga cu masca de Ninja turtles. Ca nu mai avem voie sa primim informatii de la profesori, ca nu primim report cardul (incheierea mediilor in Ro), …..etc

  0

  • #119

   Imi cer scuze, dar eu n’am priceput nimic din ce zici tu acolo.

   0

  • #120

   țară cu tradiție în halouin? canacșii au tradiție în halouin?

   0

 24. #121

  Foarte trist intr-adevar! Tin minte si acum cand eram copil, prin ’92, cum se mai strofoca mama (ca si celelalte mame de pe scara) sa ne faca costume de halloween, ca sa putem merge la „trickuit” … Apropos, cum se traduce Halloween in limba romana? A nu se intelege ca sunt pro ora de religie, fiecare parinte e liber sa aleaga pt copilul sau! Dar poate am ajuns sa dam prea multa importanta unor lucruri extrem de superficiale, lucruri pe care le cultivam in copiii nostri de la varste mult prea mici, nu credeti? As prefera ca in loc sa se sarbatoreasca in scoli Halloweenul, o data pe an, sau la sfarsit de semestru sa se organizez un carnaval de ex. Sau, ce ar fi sa sarbatorim ziua iei, si copiii sa mearga imbracati traditional? In ritmul in care merg lucrurile o sa incepem sa sarbatorim cat de curand Thanksgiving, 4th of July, sau Presidents day …. Unde este limita?

  0

  • #122

   Te ajut cu traducerea: Halloween – Seara Tuturor Sfintilor 🙂

   0

  • #123

   🙂 Multumesc Marcel! Acum are mult mai mult sens: deci asa aratau sfintii respectivi: monstruleti, fantome, zombi … Abia acum am prins profunzimea.

   0

  • #124

   🙂 Cu multa placere.
   Nu voi intra in detaliile legate de Halloween si simbolistica mastilor.
   Insa ce ai spus tu mai sus e ca si cum ai spune ca toate personajele din Vicleim sunt niste capre, pentru simplul fapt ca la noi a fost adaptata toata povestea printr-o singura masca: a caprei.

   0

  • #125

   halloween e de fapt pe 1 noiembrie, e sărbătoare catolică în special şi se cheamă ‘pomenirea tuturor morţilor’. se sărbătoreşte şi la noi în ardeal, inclusiv de către ortodocşi, dar, evident, nu sub forma ultracomercială care vine de la americani.

   0

 25. #126

  Bah eu am venit aici doar sa-mi bag pl in tot ce inseamna religie, in tot ce inseamna biserica si propaganda religiosa in 2015…sa manipulezi mase intregi de oameni mi se pare cel mai infricosator lucru pentru societatate…ce plm se intampla daca aveau copii o zi in care sa se distreze…sau mai multe ????bah motivarea retardatilor care au interzis asta e groaznica, aia traiesc pe alta lume in alt secol…aia ar interzice orice nu e in cartea aia a lor de cacat….si daca nu esti de acord cu ei te-ar arde pe rug…ca doar au experienta….ce progres, ce evolutie ce umanism…traiasca Republica Ortodoxa Romania…muie lor, muie la toti sfintii lor, muie lu’ Iisus si lu’ D-zeu si muie lu’ sf Duh…Amin

  0

 26. prietena mea e profesoară la o şcoală din sectorul 1. azi s-a dus la şcoală îmbrăcată în vrăjitoare 🙂

  numai că e o şcoală privată…

  0

  • #129

   Pe vremea mea unele profesoare erau tot anul vrajitoare

   0

  • #130

   Inca mai sunt…astea traiesc vesnic…

   0

  • #131

   Tetelu, pă vremea mea nu era nicio vrăjitoare. Dar își doreau. Altfel cum îți explici că se repezeau la bagheta magică…

   0

 27. #132

  singurul avantaj al oxtodoxiei, si al crestinismului in general, este ca nu are portita drumului direct in rai, ca islamul. altfel ar fi cretini care ar exploda scoli.

  0

 28. #133

  Nu e vorba de petreceri cu alcool si Gheise cum isi doresc unii. Orele sunt ore, si dupa ele se pot organiza concursuri cu „cei mai frumosi dovleci sculptati” , „cele mai frumoase costume”… Lucruri care oricum s-au facut pana acum!
  E vorba de o mana de oameni, care le rapesc copiilor o mica bucurie, pe care o asteapta de anul trecut. Sa simta ca fac parte dintr-un colectiv, dintr-o comunitate. Ca pot sa se simta bine la scoala.
  Si vine cineva (oricine) si zice „de azi NU!” Pentru ca nu vreau eu! Iar oile pleaca capul supuse!
  Daca un kinder in clasa I isi da seama de asta iar niste adulti liberi NU atunci… cu Dumnezeu inainte baieti! Mai e putin pana la urmatoarele moaste!

  Apropo, sunt scoli in lumea crestina unde s-a interzis Craciunul, pentru ca… nu vor unii! E bine asa?

  0

  • #134

   copiii aia trebuia sa invete ca in viata o sa fie multi care o sa le rapeasca bucurii. asta o sa ii pregateasca.

   0

 29. #135

  măi, nu înţeleg. zilele trecute eram într-o papetărie de-asta de cartier şi a intrat o mămică cu fetiţa şi băieţelul. băieţelul era mai mic, la vreo 3 ani. căuta un costum de halloween, i-a luat fetiţei o pălărie şi o pelerină de vrăjitoare, iar cel mic a început să tropăie că vrea şi el o mască. erau atât de fericiţi copii că nimic altceva nu mai conta. nu înţeleg de unde atâta ipocrizie. adică o copilă se poate uita lejer la toate paţachinele, de pe toate posturile şi, dacă şi-ar dori să fie ca una de-aia nu s-ar găsi nimeni să zică că e ceva ciudat, dar dacă îşi doreşte să fie zână de halloween e mare tragedie.

  0

 30. #136

  Bagatiiva mințile în cap oameni buni si educați copii sanatos de mici ,cum îi veți creste asa vor pleca în viata cu apucaturi bune sau foarte rele, nu veți avea baza în ei daca le îmbolnaviti imaginația cu asemenea timpenii !

  0

 31. #140

  Mă bucur! În sfârșit o știre normală! Trebuie să dispară mizeria asta americanoidă, evreiască, kitsch, un căcat kitsch . Maimuțărim copii. Copii tre sa invete la scoală , să fie serioși. Nu să fie maimuțe. Mi se pare normal. Dacă majoritatea sunt ofensati de această mascaradă kitsch, ăia care vor să se costumeze, să se costumeze la ei acasă. Ăsta e comerțu de inspiratie jidănească. Să iasă banu. cumpara dovleci, cumpara papițoi. AStea-s porcarii pagane. Papa Francisc e liderul crestinatatii in capul tau poate, ăla care ai scris articolașu asta. Liderul crestinatatii e Hristos. Francisc e doar un bagabont. Un bulangiu eretic.

  0

 32. #146

  @Tata Ursu: „copiii nostri” peste tot in text

  0

 33. #148

  După ce iau eu puterea, asemenea manifestari vor fi ilegale. Halowen, Sf Valentin si altele. Se vor pedepsi cu munca silnica la programul nuclear atronic pe care il voi construi, cu munca silnica la Noul Canal pe care il voi face, cu munca silnica la uzinele de armament si tehnologie spatiala pe care le voi construi. Nu puscarie. Muncă silnică. Adică neplatita. Doar apa mancare si (g)cazare. Voi reintroce sclavagist. Inainte a existat si sclavii, servitorii nu se plangeau. In Egipt a existat. Voi reintroduce sclavagismul. De exemplu negrii. La ce sunt buni negrii? Ce-au produs negrii in arta, in stiinta, in ceva? La munca pe cîmp manca-v-ar tata. Munci agricole, pt asta sunt facuti negrii.

  0

  • #149

   Prietenii stiu ce inseamna atronic. Eu ma inscriu voluntar in program.

   0

 34. Am uitat să vă zic, am prins ieri doi băieți la furat la mine la moșie, dar i-am tratat cu clemență și generozitate…

  www.facebook.com/piratu.bazatu/videos/709567475737404/

  0

 35. Stai stai stai… daca fetita nu vrea sa se imbrace in vrajitoarea cea rea?

  0

  • #152

   Daca nu vrea, o s-o oblige el, ca el n-a avut jucarii cand era mic si acum nu se cade sa le strice celorlati copii placerea Halloween-ului, nu?

   0

  • #153

   în zâna cea bună sau în albă ca zăpada o să vrea sigur să se costumeze!

   0

  • Eu ma gandeam ca poate vrea sa se costumeze in Robin Hood… GIRL POWAH!!!

   0

 36. Oricine care vrea sa interzica Halloween pentru ca e ceva demonic este ignorant si pur si simplu nu stie ceea ce este, de fapt, Halloween.

  Halloween inseamna ‘All Hallows’ Eve,’ All Hallows fiind All Saints Day (1 Noiembrie la catolici si protestanti). In trecut, All Saints a fost o zi in care se ruga pentru toti sfiinti: cei stiuti si cei nestiuti; toti mortii, de fapt. A fost o zi de post negru, si – ca inainte de orice post negru – se facea si manca prajituri, tort samd su o seara inainte. De aici idea unei petreceri pe 31 Octombrie.

  Si faza cu costume haioase tot legaturi religioase are: se imbraca in haine de personaje negative (gen vrajitori/vrajitoare) pentru arata spiritele rele ca – inarmata cu credinta in Dumnezeu – nu exista nici o frica fata de ele.

  La urma urmelor, Halloween este o sarbatoare religioasa. A interzice Halloween pe motive religoase este ca si cum ai interzice Craciun pe motive religioase.

  0

  • E sărbătoare satanistă, cumetre, ascultă la mine.

   Și mai dai in mortii lor de americani pan la urma. Avem si noi URLALIA, se dă foc la cauciucuri, ne imbătăm cu vișinată.

   0

  • #157

   Dacă Crăciunul și Halloweenul sunt sărbători religioase, eu mă fac acuma popă, nu de alta da vreau și io girofar. Hallooooooooooooooooooooooo, Crăciunul e păgân tătă zâua.

   0

  • #158

   Haha…ha… do your research…
   Din secolul 4 Craciunul simbolizeaza nasterea lui Isus… ca mai nou se rezuma numai la cadouri si facerea de bine odata pe an… asta e….
   De asemenea , privind partea „pagana” a sarbatorii… intradevar din suprapunerea datei de 25 cu unele sarbatorii ale iernii in multe tari , au rezultat mai multe obiceiuri care au ramas in sarbatoarea de Craciun(cadouri, decoratiuni, etc)…

   0

  • #159

   haha, Shalom!

   0

  • TE CONTRAZIC Halloween-UL ( ESTE PAGAN CELTIC VRAJITORESC) BISERICA CATOLICA CARE ESTE ERETICA DECLARATA LA -ANUL 1252- DE LA DESPARTIREA BISERICI MAME SI PENTRU A AVEA CONTROLUL AN CONTINUARE AU ACCEPTAT ACEST RITUAL PAGAN DECI MAI DOCUMENTEAZATE OMULE (DUMNEZEUL SA TE LUMINEZE )

   0

 37. #161

  In cazul in care nu stiati:

  mrconservative.com/2015/10/65289-halloween-banned-in-this-state-to-avoid-offending-muslims/

  Totusi, in urma reactiilor primite de la parinti: www.foxnews.com/us/2015/10/12/boo-connecticut-school-district-cancels-halloween/

  Daca se intampla in State, ce pretentii sa avem de la Romania?

  0

 38. #163

  Fiecare este liber să se îmbrace și să serbeze ce vrea dar să nu îl oblige și pe cel de lângă el să se comporte la fel. Părerea mea este că Halloweenul nu prea are treabă cu educația, încurajează o estetică a maleficului. Datorită diferențelor de viziune, nu prea are ce căuta într-o școală românească.

  www.activenews.ro/prima-pagina/7-motive-pentru-o-copilarie-fara-Halloween-126136

  0

  • #164

   si cine te obliga sa vii costumat? opinia unui om care are ca link la comentariu situl avereabisericii.ro, unde se justica zecile de mii de mizerii de cult din romania este nula si neavenita.

  • #165

   postaci de BOR si APOR si toate mizeriile. Spalati pe creier. Mai dau si link-uri la mizerii gen activenews.

   0

  • #166

   Ce PR fac baietiii… ba baeti sa stiti ca si internetu e lucru diavolului…n-ati vazut cata pornaciune este peste tot…pai cum de aveti site si pagina de fb???

   0

  • #167

   şi obiceiurile cu măşti de anul nou din tradiţia românească tot estetica maleficului o încurajează? huooo!

   0

  • #168

   Cel mai ok comentariu. De acord total

   0

 39. #169

  si in liceul IL Caragiale Bucuresti a fost interzis dar directoarea a facut o petitie (care a fost semnata de aprox toti parintii si de toti elevii) a fost trimisa la inspectorat si maine se va tine o festivitate

  0

  • te pomenesti ca directoarea aia o fi vreo vrajitoare din cultul satanistelor de weekend

   0

  • #171

   Deci pana la urma mizeria aia de la APOR s-a dus de la Inspectoratul Scolar in tot sectorul 1!
   Nu de alta, dar incearca acum sa spuna ca Scoala 12 nu ar fi inteles bine, ca sa vedeti, ca pixelu, ca…
   Felicitari parintilor si elevilor din IL Caragiale!
   Este fostul meu liceu, unde in februarie 1990 am facut prima greva din invatamantul asta „liber si democratic”. Totul ca sa schimbam un profesor de mate un pic dus cu pluta.
   Am reusit, dar ce ne-am luat-o ulterior! Totusi a meritat! Bravo Caragiale – ca doar traim in lumea lui!

   0

 40. #172

  O lectie foarte buna pentru copii, care trebuie sa invete si ei cum sta treaba in viata si ca nu tot timpul nu se intampla cum vor ei, mai ales cand e vorba sa se simta bine. mult mai utila decat toate costumele de Haloween.

  PS: serios vb, comparatia cu Siberia e de rangul manipularilor Antena 3 sau de genul „Hitler isi iubea cainii, tu ai caine, deci tu il aprobi pe Hitler, fmm de nazist!”

  0

 41. #175

  La Scoala „Elena Vacarescu” din sectorul 1 va avea loc petrecerea

  0

  • #176

   oribil, saracii copii vor primi prosteala in loc de educatie !

   0

 42. #177

  Sincer, mi se pare de prost gust sa importam sarbatori de afara (Valentin, Haloween) sau sa inventam sarbatori traditionale din chestii super-regionala si obscure (cine plm stia de Dragobete acum 20 de ani, de exemplu). Pe logica cu Haloween-ul de ce nu sarbatorim si „Cinco de Mayo”, de exemplu, sau Ziua Recunostintei. Dar aia mici nu-s de varsta la care sa intelega subtitlitati din astea si vor sa faca ce vad la TV si in reviste. Ministerul Educatiei n-ar trebui sa sprijine manifestari de genul asta (nu e treaba lor), dar nici n-ar trebui sa le interzica in situatii de voluntariat ale profesorilor.

  0

  • #178

   Se cheama globalizare… crezi ca globalizarea aduce numa produse comune, limba comuna?? nu tati … daca e rost de facut bani o sa sarbatorim si spring break, 4th of july, st. patrick’s day, si toate cele…

   0

  • #179

   Si ca un dublu post… nu stiu daca mai sunt tari unde sa aiba nspe sarbatori si mini sarbatori ca la romani… orice prilej de frecat menta si baut si mancat va fi adoptat si romanizat ca la carte de majoritatea din care facem parte si noi… apropo e mini vacanta de 1 decembrie ca se combina cu sf. Andrei( deci 4 zile de beut si mancat pe la rude sau la munte in functie de posibilitati…)

   0

  • #180

   O. da, am uitat de St. Patrick, Pana la urma sunt porcarii consumeriste, dar incearca sa explici tu asta unui copil de 10 ani.

   0

  • #181

   Domnu… nu trebuie sa ii explic mare chestie… pentru el la varsta asta e joaca si prilej de a se bucura si socializa…Cand o sa fie mai mare o sa ma frece ca vrea ifon 12 si masina tesla dacia… ca asa au toti colegii…atunci o sa fie mai dureros.

   0

 43. #182

  Copii dacă scoala va interzice sa petreceți de Halloween. ..costumati-va și mergeți la petrecerile de Halloween organizate în parcuri, teatre pentru copii…etc.
  De părinți și profesori înțepenite în anii 90 suntem sătui. …și voi copii și noi părinții care ne bucuram alături de copii de aceasta sărbătoare! ….
  Tot soiul de înapoiați își dau cu părerea peste tot.
  Petrec alături de copii Halloween -ul de multa vreme…și nu m-am apucat de droguri nici eu (o mama de 43 de ani) nici copilul de 16.

  0

 44. Exelent articolul, o singura mentiune. Scandalul cu afirmatia secretarului de stat s-a dovedit a fi o dezinformare.

  0

 45. Treaba cu drogurile este cel mai prost motiv gasit indiferent de situatia in care se foloseste. Ca fapt legat de subiec, sunt un fost elev care a crescut si fara halloween, si cu religia obligatorie si tot am testat sa vad ce-s drogurile. Cunosc si copii de popi consumatori. Cunosc chiar si popi. Deci cu religie sau fara, comportamentul tot nu se va schimba. Dar meh, asta-i tara noastra, tara in care oamenii prosti isi doresc copii prosti!

  0

 46. #185

  Voi v-ati gandit ca poate alti parinti nu vor ca copiii lor sa se imbrace si sa tina o sarbatoare importanta? biserica e doar una din organizatiile care s-au opus acestei sarbatori (ce nu ne apartine) in scoli de stat, credeti ca nu sunt sustinuti de parinti? Mie imi par adorabili cei care sustin religia dar vor si halloweenul, avortul, sex premarital, sex anal si oral, astia sunt genul de credinciosi doar de fatada, putin background daca si-ar fi facut sa vada ce pozitie are biserica ortodoxa asupra chestiilor de cult care promoveaza anticristul. Din articol reiese un lucru clar, cel putin pentru mine, nu le interzice nimeni nimic, doar ca le-a incurcat planurile unora, adica in loc sa lase copiii dupa-masa vineri acolo la serbare ( s-ar fi dus cu prietenii la o bere cv) ei trebuie sa organizeze serbarea, sa caute local, sa adune copiii etc. Inca o treaba pe care o fac unii parinti e sa isi foloseasca copiii ca si scut in orice protest, ca copiii vor haluin! asa si? copiii vor sa se distreze, nu stiu ei exact ce vor, atata timp cat se distreaza intre ei e bine.

  0

 47. Constitutia Romaniei:

  ARTICOLUL 30

  Libertatea de exprimare

  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

  0

 48. #192

  Heil Ioana Popescu! o/ Ea face totul pentru binele viitorului copiilor nostri, ii incuie la cap si nu ii lasa sa sarbatoreasca alte evenimente decat cele bisericesti. Doar biserica incepe sa piarda bani, preotii incep sa isi i-a BMW uri, nu isi mai permit Ferrari.

  0

 49. #193

  Sincer, eu nu vad cum se ajunge de la Halloween la droguri. Ok, nu e sarbatoarea noastra, dar de cativa ani am imprumutat-o si pentru mine, o persoana de 27 de ani, cat si pentru altii este un lucru distractiv. Ca sa nu mai zic ca, in fond, Halloween este o sarbatoare celtica, deci isi are originile in Europa, si se tine in ziua tuturor sfintilor. Hmmm, dar cum ziua tuturor sfintilor este o sarbatoare catolica, poate din cauza asta BOR incearca sa tina departe Halloween-ul de noi. Totusi, e distractiv ca o data pe an sa poti purta costume infricosatoare 🙂

  0

 50. #194

  Draga domnule tatic suparat!

  Atat te intreb : chiar crezi ca tinerii au murit la revolutie ca sa sarbatorim noi Hallowen-ul? Ma indoiesc! Mi aduc si acum aminte cum rosteau in piata Revolutiei Tatal Nostru! S-a murit pentru libertate, pentru credinta stramoseasca, pentru valorile si traditiile stramosesti!

  0

  • #195

   s-a murit si pentru program de televiziune, mancare si pasaport!

   PS: condamnarea la moarte si executia in ziua de Craciun este valoare sau traditie stramoseasca?

   0

  • #196

   Touche!!!

   0

 51. #197

  Conasule master of ze blog, mi se pare mie sau te-au invadat postacii?

  0

 52. #199

  Popii să schimbe girofarul cu un bostan !

  0

 53. #200

  Si uite cum se ajunge in situatii de genul asta! O adunatura de tembeli, spalati pe creier de niste cretinoizi de prin diverse biserici, cereau in urma cu 3 ani de zile, printr-un memoriu adresat Ministerului Educatiei, interzicerea halloweenului in toate institutiile scolare.

  BAAAAA……cat de batut in cap trebuie sa fi?

  bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/10/30/afara-cu-halloweenul-din-scolile-romanesti-memoriu-adresat-ministerului-educatiei-cercetarii-tineretului-si-sportului/

  0

 54. #201

  Asta este cea mai mare problema a romanilor. Nu mai pot sarbatori halloween-ul in scoli.

  Halloween nu este o sarbatoare nationala in Romania. Dreptul de a sarbatori halloweenul intr-o institutie de stat/invatamant nu exista pentru romanasii nostri get beget. Legal nu exista ineptia asta si sper sa nu existe vreodata. Sunt doar mofturi ale unor parinti, care in loc sa organizeze in afara scolii ceva pentru copiii lor, au pretentia ca statul sau institutiile de invatamant sa o faca in locul lor. Nu mi se pare deloc in regula atitudinea asta.

  Da, motivul invocat este absurd, la fel ca orice argument venit de la crestinii lui peste. Dar nu e normal si corect sa faci gura pentru ceva care nu are nicio legatura cu (legislatia din) Romania sau cu traditiile noastre. Hai sa importam fiecare sarbatoare, a fiecarei natiuni de pe pamant. Cand plm mai si invata elevii materia?

  „Poate începem cu Halloween-ul asta (mai este o zi) si încet, încet mai schimbam cate ceva in învățământul romanesc!”

  Pe bune? Asta considera autorul ca este o schimbare necesara in invatamantul romanesc? Pe bune? Mai zic inca o data. Pe bune?!?!?!? Doar fraza asta luata separat a demontat tot articolul.

  Oricum, „scoala din Herastrau”. Nu-mi zice ca ati sarbatorit si pe 4 Iulie ziua independentei americane? Sau ca ati mancat curcan pe 29 noiembrie?

  Hai sa nu mai comparam o scoala din Bucuresti cu Siberia cand, in Chicago, anul acesta, se petrece asta:

  „At Mary Gage Peterson Elementary School in North Park, kids are not allowed to wear costumes on Halloween.”

  www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=halloween+banned+in+schools

  Vai de capul nostru…

  0

 55. #203

  Bai la scoala unde invata fiul meu nu s-a interzis, insa data te apuci si organizezi o plimbare cu parinti si adulti costumati prin fata scolii unde fica ta invata, da de veste pt ca eu sigur vin. Sau eventual am putea sa mergem frumos costumati sa ne plimbam prin curta patriarhiei. Asa ca ia in calcul ideea si da de veste. Ai deja un participant

  0

 56. #204

  sunt cu totul de acord, insa pina la cuvintul multiculturalism. Cred ca nu stiti probabil ce consecinte a dus in Occident politica asa-zisa a multiculturalismului? Daca nu stiti, cititi stirile privind revoltele urbane din Paris si Londra de acum citiva ani ca sa vedeti ce succes a avut aceasta politica! In rest, numai de bine.

  0

  • In plus, suntem europeni, halloweenul e din Europa, deci e parte din cultura noastra
   (Bine,eu nu vreau sa aud de dragobete pt ca e de la regateni, dar aia e altceva :); valentine’s nu ma deranjeaza)

   0

 57. Poti privi si invers: in alte locuri sunt parinti pt care haloweenul aduce niste probleme legate de comportamentul copiilor si au fost si ei pusi si in fata faptului implinit ca plodul lor trebuie sa se costumeze cumva.

  Chestia cu multiculturalismul cred ca o intelegi gresit. Poti fi multicultural acasa cat vrei, la scoala mi se pare anormal sa se faca ceva legat e orice religie/obicei.

  0

 58. #207

  Doar un fyi, e o diferenta intre „copii” si „copiii”. M-am oprit din citit dupa ce am gasit cuvantul ala scris aiurea a 3-a oara.
  Succes in demersul de a „legaliza” haloinu’!

  0

 59. #208

  Directoareia aceea de scoaa, ar trebui sa le organizee elevilor, un Haloween tematic inspirat din biblia parintilor habotnici, care au cerut interzicerea Haloweenului.
  E acolo in Vechiul Testament atat crima, sange, teroare si groaza inspirata de Dumnezeul scelerat al crestinilor, incat Haloweenul cu monstri si vrajitoare e mic copil !
  As fi curioasa ce ar avea de comentat parintii aia habotnici , pentru ca as respecta la punct si virgula cartea lor sfanta dupa care vor sa cenzureze intreaga lume.

  0

  • #209

   Halloween. Macar scrie-l ca lumea.

   0

 60. #210

  Toata lumea se lamenteaza ba ca-i laie, ba ca-i balaie, pe mine ma sperie aici ca discutam despre scoala si totusi spunem/scriem copii nostri, eu imi amintesc de scoala ca de locul unde am invatat gramatica.Oare am uitat de copiii, fiii, ochiii, unchiii nostri??? Acuma eu nu spun ca nu trebuie sa te si amuzi, dar mi-e greu sa trec peste un scriitor de articole agramat, oricat de multa dreptate ar avea.

  0

  • #211

   Adevarat „lup moralist”: „fiii, ochiii, unchiii nostri”.
   Avea Isus o vorba: Sa ridice piatra cine n-a gresit niciodata… (ma rog, citatul e aproximativ, dar ati prins voi ideea).

   0

 61. Ma-m uitat putin peste comentariile voastre si am constatat cat de rai intentionati sunteti -unii- ori aveti ceva cu dumnezeul adevarat ori nu aveti si sunteti atei convinsi (NU BISERICA A-A-A SARACIT POPORUL DACA NU MA INSEL EU CI POLITICIENII SI IPOCRIZIA VOASTRA CU INTENTII ASCUNSE DE PROPAGANDA ANTI BISERICA) si inchiere daca nu va convine ducetiva in TARILE nordice de unde provine HALLOWEEN-ul……..BINE FACE BISERICA CRESTINA ORTODOXA CA INTERZICE ACEST OBICEI -SATANICESC-

  0

  • Si tu, daca nu iti convine libertatea, du-te in Asia, de unde provine crestinismul

   0

  • #214

   dumnezeul adevarat zici? adica ala ortodox, nu?

   Ia, demonstreaza-mi si mie ca exista.
   si arata-mi cum nu a saracit biserica poporul, cand popii isi cara burdihanele si straiele de aur prin s-klasse si jupoaie saracii de prin sate de tot ce au ca sa le ingroape neamurile.

   0

  • #215

   Oare ce fumeaza George? Stie cineva? Nu de alta, dar efectele sunt absolut hilare!

   0

  • #216

   @jorj: tu ai lipsit si de la ora de gramatica („ducetiva”, „ma-m”, etc) si de la ora de religie („dumenezeu” cu „d”),…..gramatica nu e un obicei ‘satanicesc” sa stii

   0

 62. Da-i in ma-sa de Isis ortodocsi.astia trebuie calcati in picioare daca asta le place sa le faca altora. Revolutia s-a facut pt liberate, nu pt ca niste nimeni sa-si ia nasul de la purtare in locul nimenilor de dinainte.
  PS. Arhanghelsk e in Europa, nu in Siberia.

  0

 63. #218

  Extraordinar lucru,bv ca vor sa scoata asemenea ,,Sarbatoare”.Repede incepe-ti cu demoni si vrajitoare mascate,sange pe fetele copiilor,nu mai stiu ce tampeni.Fa cu personaje din desenele animate,etc.Lasa-ti la o parte ca ala nu stie sa scrie ,si ala e nu mai stiu ce,tu ce esti de iti inveti copilul la asa ceva mai inteligentule,v-ati tampit cu sarbatori importate de la nu stiu ce nationalitati, despre care acum 400 de ani nu auzise nimeni.Halloween=draci,fantome,morti ,sange,vrajitorie,strigoi,Asa iti inveti ma copilul inteligentule?

  0

  • astept articolul in care se vorbeste despre consumul de insecte. oare greierii la kilogram or sa fie dn romania sau tot din china?

   0

 64. #222

  E o decizie buna!!!!!!
  In numele libertatii am adoptat toate mizeriile occidentului, iar aceasta este cu adevarat o darbatoarea demonica. Puteti in fiecare zi sa va costumati copilul, dar nu in contextul scolii… Eu nu vreau ca copilul meu sa fie speriat de alti copii care, nici ei nici parintii lor nu au simtul masurii in ce priveste exprimarea hidoseniei…

  0

  • Asta daca crezi in demoni…plin de taranoi in tara asta. Cu cat mai multe „mizerii” occidentale in tara asta, cu atat mai bine.

   0

  • #224

   @m

   Ca sa puteti voi jidanii, sa ne exploatati, nu? Ai vrea tu , tîrtane

   PS: DRacul, Satana există. Crede-mă.

   0

  • Mersi de compliment, da’ nu-s evreu. Iar daca as fi, as fi doar etnic, nu-mi place deloc religia lor

   0

  • #226

   30 October 1941 – One thousand five hundred Jews from Pidhaytsi (in western Ukraine) are sent by Nazis to Bełżec extermination camp.

   @FReigedank sarbatoreste asta azi, profanii sarbatoresc hello weed-ul

   0

  • #227

   m, nu-ti place religia lor dar stii ca noi, crestinii, suntem (ma rog, mai mult eram…) considerati cult neo-iudaic? Pina la Pavel din Tars parca, pentru a fi crestin trebuia intai se te convertesti la iudaism, si abia dupa aia la crestinism.

   0

  • Asa, si?
   Neo iudaic, nu iudaic
   Iisus si urmasii au eliminat multe prostii aferente iudaismului

   0

 65. #229

  Ba, s’teti prUosti! Pai pula mea, ia sa vin ala mine un Gigel sa-mi spuna „Stiti, vom preda religia si nu e voie cu Halloween”, ca-l bag in portbagaj si-l duc intr-o excursie la munte. Si la munte sunt prapastii.
  Cum plm sa vina un ratat sa-ti impuna idiotenii si tu sa nu-i rupi muia? In caz ca n-ati aflat, profesorii se caca imediat pe ei cand le amintesti ca bataia doare.

  0

  • #230

   Tu de halloween o sa te costumezi in zmeul de pe internet, nu-i asa?

   0

 66. #231

  nu există o asemenea interdicţie la nivelul municipiului, eu lucrez în sect. 5 şi la mine în şcoală fiecare clasă marchează halloween-ul cum vrea (şi dacă vrea). idem şi prin şcolile unde învaţă copiii colegilor mei, unele din alte sectoare. asta înseamnă că la dv. în şcoală e jale: conducerea şcolii ori n-are coloană vertebrală, ori e pe felie cu doamna aporistă.

  0

 67. Dacă ce scrie în articol este adevărat,e foarte bine.Până când noi părinţii adevăraţi,care am salvat ora de religie,trebuie să ne conformăm societăţii seculariste,anticreştine?Nu noi trebuie să ne adaptăm societăţii,ci societatea trebuie să revină la normal.

  0

  • #233

   de la ce ati salvat, ba retardule, ora de religie? dimpotriva, ati pierdut-o, cat timp trebuie sa faci cerere ca sa participi. asa ca ba retard parinte adevarat, ati pierdut

  • #234

   buna tare asta. nu noi tre sa ne adaptam societatii lol.
   sper ca o sa patiti fix ce au patit toti aia care nu au putut sa se adapteze.
   sa dispareti.

   0

  • #235

   brutal si dureros

 68. #236

  200 si ceva de commenturi pentru un nonsubiect.

  0

 69. #237

  Aseara , la LIDL Otopeni , o fetita de vreo 10 anisori topaia fericita ca a gasit o halebarda mare pe care o manuia cu vitejie strigand tare catre taticul ei aflat ceva mai dparte:” Tati, ia-mi si mie TOPORUL asta ca VREAU SA_I DAU IN CAP CU EL LUI FRATEMIU ! ” O fi fost chiar fetita celui care a scris acest articol protest cu manie proletara inversata catre SIBERIA ?! De ce nu spune stimabilul ca din 2007 chiar VATICANUL a interzis aceasta manifestare satanica ce suceste mintile copilasilor care nu mai pot face deosebire intre realitate si fictiune incurajandu-i spre violenta, sadism , cruzime ?!

  0

 70. #239

  Ce motive de nemultumire. Ultima oara cand am verificat, scolile erau institutii publice, automat exista niste reguli, un cod de imbracaminte, uniforma, daca e cazu` samd. Cand o sa fie Halloween sarbatoare nationala atunci sa ne plangem. Pana una alta, daca te simti un spirit modern, poti sa tai dovleci si sa-ti imbraci copilul in te miri ce, in afara orelor de studiu. In timpul liber copiii pot face orice doresc ei sau parintii lor.

  0

  • #240

   intr-o scoala publica dintr-un stat laic de ce se preda religie?

   0

 71. #241

  Bah curentul asta definit de un roman ortodox, pseudo-nationalist si pseudo patriot care imi da citate din tutea, ii da share si se mandreste cu putin, infiereaza tot ce vin din „occidentul decadent”, imi pomeneste mereu de „traditiile stramosesti” – curentul asta mi se pare unul dintre cele mai patetice si penibile si triste din tot ce se intampla in societatea noastra in ultimii ani….fara UE si Nato eram in clipa asta unde e moldova, fara milioanele de romani plecati sa munceasca in occidentul decadent ne mancam de foame intre noi, uitati-va la toate tarile din jurul nostru care nu sunt in Ue…bah cretinilor patriot nu inseamna sa sarbatoresti sf Andrei in loc de helloween sau dragobetele in loc de valentine’s day…sa fii bun roman nu inseamna sa fii bun ortodox…in primul rand uitati-va in oglinda sa vedeti cine suntem cu adevarat cu toate defectele care le avem ca popor si sa incepu sa construiesti ceva de acolo…dar habotnicii astia ortodocsi probabil cred ca suntem un fel de popor ales pe care nu il lasa oculta mondiala si americanii sa traiasca bine….si ca dacii ortodocsi au construit piramidele din egipt si marele zid chinezesc….muriti ma idiotilor

  0

 72. #242

  io asi interzice pastele ,craciunul si alte sarbatori religioase in scoli.

  0

 73. #243

  Epilog Halloween în Scoală. E tot interzis!
  Ce poate fi mai frumos ca dimineața în cartier, să vezi pe străzi copilași costumați în zâne, prințese, cavaleri sau… vrăjitoare? De naționalități sau credințe diferite!
  Mămici purtând bentițe cu urechi de pisică sau un tată ducând rucsacul și sabia cavalerului de 7 ani. Și care mi-a spus în trecere: „Mulțumesc! Nu credeam că ne mai costumăm anul ăsta!” (Ăștia o să caute acum prin toată școala un băiețel cu o sabie mică!)
  Unii au plecat azi spre școli private, unde libertatea de gândire si exprimare nu e îngrădită „oficial”. Ba chiar e promovată. Alții au mers la școala de stat! Toți însă bucuroși și cu zâmbete largi… până la urechi!
  Au fost însă prea puțini la noi în școală! Câteva zeci din 600! Pentru ceilalți, Halloween-ul a rămas interzis. De proprii lor părinți!
  Dragi adulți, ați încercat și aproape ați reușit, să ucideți imaginația, lumea basmelor. Aia cu prinți și prințese, zâne, spiriduși, pirați și vrăjitoare! Noroc că se mai fac filme!
  Anul acesta însă, Spider Man nu a mai stat de vorbă în școală cu Superman și o Vrăjitoare ca să-și compare puterile.
  Au intrat în lumea voastră, în care poveștile cu mâini și capete tăiate, diavoli care-ți intră în suflet, fetițe ciopârțite de părinții lor, sunt adevăruri absolute!
  Bravo! “Un lucru bine făcut!”
  Am aflat însă că vă e frica! Vă e teribil de frica de copilul ăla care, din mulțimea capetelor plecate și supuse, se ridică și spune tare și răspicat: „-E o nedreptate!”
  Vă temeți de inocența, care în mulțimea de aplaudaci care vă înconjoară, strigă în gura mare „Regele e gol!” și vă arată așa cum sunteți în realitate. Habotnici si răzbunători!
  Azi în Liceul I.L. Caragiale, la câțiva km depărtare, este plin de decorațiuni, proiecții cu fantome pe pereți și toată lumea este costumată! Inclusiv profesorii! A fost însă nevoie să facă o cerere și au luat o aprobare “specială” de la Inspectoratul Școlar. Altfel, era interzis orice eveniment de Halloween!
  Happy Halloween, oriunde vă aflați!
  Un tătic de Vrăjitoare cu Baghetă magică și un Dovleac simpatic!

  0

 74. #244

  Salutare ! In aceasta dimineata la Scoala numarul 111 din Bucuresti copilul meu a fost traumatizat din acelasi motiv. Dupa ce invatatoarea a pregatit impreuna cu copiii o petrecere de Halloween , dupa ce si-au facut costume, au adus prajituri si au asteptat aceasta petrecere care a marcat si inceputul vacantei , cel putin pentru clasele 0-4, ghici ce s-a intamplat ? In timpul petrecerii a aparut un preot insotit de o ,,doamna” care se pare ca este profesor de religie si a inceput sa le spuna copiilor ca cine isi pune masca ia chipul diavolului, ca Halloween nu exista , ca Dumnezeu nu stiu ce le va face etc. Copilul meu a plans mai bine de o ora de frica , a aruncat costumul la gunoi si nu a mai vrut sa plece din clasa. CINE RASPUNDE PENTRU ACEASTA TRAUMA ! Imi cresc copii cu frica lui Dumnezeu si incerc sa ii educ in acest spirit dar totusi sa ramana ancorati in 2015. Pentru un copil de 7-8 ani orice petrecere inseamna bucurie asa ca nu le luati micile bucurii !!! Numai bine !

  0

  • Ia chipul diavolului? Il calca masina, tramvaiul, mana care fura cade, gura care injura preot ramane fara glas, continuu? Multumesc doamei profesoare de religie Matei din Scoala 23 Constantin Brancoveanu din Constanta, dansa m-a facut ateu, dansa m-a dat afara de la ora atunci cand am pus intrebarea „de ce?” dupa afirmatia „crede si nu cerceta”.

   Da, au trecut peste 10 ani de atunci si inca-s marcat de ceea ce s-a intamplat, am o asa ura fata de orice *zeu, religie incat nu stiu daca o sa mai pot crede in asa ceva, cred in mine si atat, nu trebuie sa ma rog unei zeitati pentru o mai buna stare, eu sunt vinovat de stare, bogatie sau saracie, boala sau nu. Eu sunt singurul vinovat pentru esec sau succes.

   0

 75. #246

  IDEM

  0

 76. #247

  Articolul de mai jos face referire la tine:
  www.hotnews.ro/stiri-esential-20543341-controversa-halloween-scoli-asociatia-parinti-pentru-ora-religie-lupta-dovlecii-vrea-scoata-vrajitoarele-din-clase.htm
  Nu mai sunt chiar tanara dar mai am vreo 2 neuroni care functioneaza. Sper sa reusesti sa schimbi ceva cu articolul tau! Eu mi-am costumat copilul in cele mai oribile creaturi. E bine mersi acum, student in Anglia.

  0

 77. Din toate comentariile de mai sus m-am lamurit cu ceva. Limitarea in gandire nu apartine doar habotnicilor ortodocsi la romani. Nu, ea de fapt s-a transformat la ceilalti. Nu mai e vorba de o habotnicie religioasa insa. E una proprie, cu un univers nou, unde personajele fantastice doar se schimba, de la sfinti la capete de bostan, de la harap alb la spider man. Intr-un fel e o religie noua, ca e un nou set de valori cu alte personaje.
  Inainte copilul se costuma in cei 3 Magi, acum in drac si zombie. Singura diferenta intre cele 2 e ca nu mai e la moda costumul cu 3 magi.

  2 factiuni care seamana in esenta, dar care nu se accepta. Intoleranti sunteti si unii si ceilalti. Nu e nicio diferenta intre voi si islamici, aveti in comun aceeasi vehementa si intoleranta. Para sunteti niste fiare insetate de sangele celuilalt. Unii sunt crizati de moaste si semne facute din mana, iar, altii de bostani sculptati si spoiala pe fata.

  0

 78. Nu înţeleg inconsecvenţa ASUR-ului.-pe de o parte cere scoaterea religiei din şcoli,iar pe de altă parte ,deplânge interzicerea unor manifestări religioase păgâne.

  0

 79. #250

  Dupa parerea mea, e bine sa nu se serbeze Haloween la scoala. Nu e sarbatoare nationala, nu e ceva din care sa ne revendicam. Daca vrea cineva sa sarbatoreasca, o poate face la o petrecere tematica in afara scolii. Nu vad de ce sa costumam scolile in dovleci si vrajitoare si fantome. Asa cum nu le vad decorate cu scena Nasterii de Craciun. Desi de acolo ne revendicam ca Europa civilizata (chiar daca se pare ca am uitat, toata Europa, si de est si de vest).

  Si da, are sens ca unele lucruri sa nu fie permise la scoala, care e o datatoare – o, da, inca este si e bine sa fie asa – de directie, de valori. Oamenii pretuiesc mai mult ceva daca se face la scoala, in acelasi fel in care apreciaza mai mult daca apare la TV, De asta nu poti da orice la TV si da, de asta nu poti face orice la scoala. Ca e libertate nu contesta nimeni. E liber la Haloween in afara scolii.

  Si de ce nu Haloween, ma rog? Ne putem intreba. Pentru ca da, e o sarbatoare asociata cu lumea de dincolo de moarte, cu identificarea cu personaje rele, Iar alaturarea de rau il face mai acceptabil pe termen lung. O vrajitoare (care in realitare este de fapt o persoana care se ocupa cu ocultismul si care nu are niciun scrupul sa isi jefuiasca clientii), un varcolac, un vampir, un zombie – toate sunt personaje extrem de sangeroase, chiar daca fictive. Toate moarte intr-un fel sau altul si apoi reinviate, dar sub forma de cadavre (mai putin varcolacul, dar nici el nu e departe). De ce deci moarte? De ce sarbatorim ceva care ne apropie de o moarte violenta – caci niciunul dintre personajele amintite nu e pasnic de fapt. Eu vazand copiii imbracati de Haloween ma cam sperii sa fiu sincer. Nu ca m-ar ataca, dar de contrastul dintre inocenta chipurilor lor autentice – care abia se mai disting pe sub machiaje – si violenta atroce a multor machiaje. Mie mi se pare un demers nepotrivit sa iti „recreezi” copilul sub forma asta, chiar si pentru o zi si o noapte.

  0

 80. Mi se pare aiurea faptul ca in scoli se face program special dedicat acestei „sarbatori” doar ca e la moda care treptat inlocuieste traditiile de Craciun.

  0