Vuieşte internetul zilele astea cu un articol despre hrăpăreaţa firmă provident, care face, drege, taie şi spânzură. Totuşi, hai să citim puţin.

Am imprumutat de la Provident 1500lei chiar de sarbatori. Nu aveam ce pune pe masa si nici Mos Craciun nu venea la fetita mea. De 6 saptamani nu am mai platit nici o rata. Sunt disperata ca nu am cum sa restitui banii, dintr-un salariu de 540 de lei abia am de mancare. Vreau sa termin o data ca m-am saturat de telefoane si vizite la domiciliu. Nici afara nu pot iesi cu fetita ca agentul ma urmareste. Cand vin de la servici si ea (fetita) vrea la plimbare simt ca innebunesc. Nu cred ca cineva imprumuta bani pt tel. si LCD-uri, ci pt. a avea ce pune pe masa. Eram disperata cand am facut imprumutul. Acum regret pt ca nu am cum sa-l restitui.

Deci tu, rromâncă tâmpită, ai salariu de 540 de lei, dar ai împrumutat 1500, ca să ai ce pune pe masă şi ca să vină Moş Crăciun la fetiţa ta. Ai împrumutat de 3 ori valoarea salariului tău, ca de crăciun să poţi să te îmbuibi ca o gâscă şi să îi iei păpuşele lu` fi-ta. Desigur, atunci nu te gândeai nici o secundă că banii ăia trebuie daţi înapoi, că a doua zi de crăciun vei căca acea masă tradiţional îmbelşugată, după care vei face foamea ca deobicei, dar acum având un credit în plus.

Iar acum te plângi că ăia îşi vor banii înapoi, având un contract cu tine. Sunt de acord că cei de la provident sunt nişte cămătari nenorociţi, dar nu sunt cămătari hoţi, cum sunt băncile din rromânia. Am văzut un contract de credit provident. Scrie mare şi clar, ai DAE de 98%, trebuie să plăteşti suma x săptămânal, suma rămâne fixă pe toată durata celor 56 de săptămâni, cât ţine un credit de la ei.

Deci ştii foarte clar la ce te bagi. Dar acum eşti sătulă de telefoane şi vizite la domiciliu.
Păi bă femeie, oamenii îşi cer banii lor înapoi. Ai vrea eventual să primeşti o scrisoare de mulţumire şi promisiunea că nimeni nu te va deranja până nu devii directoare de bancă şi o să ai un salariu suficient de mare? Iar partea foarte proastă e că toată lumea îi plânge de milă sărăntoacei, săraca femeie, cum a vrut ea să pună o masă îmbelşugată şi animalele astea nu o înţeleg.

Ştiţi pe cine aş împuşca eu în situaţia asta? Pe toţi reporterii de televiziuni, care se duc în hypermarketuri şi fac emisiuni retarde, cu rromânii care trebuie să aibă o masă îmbelşugată, de paşte şi craciun, că aşa e tradiţional. Din cauza lor ajung cretini ca tipa de mai sus în situaţii de astea. Că respectă tradiţiile astea televizomane.