Melon Musk a avut ideea genială de a le oferi utilizatorilor de twitter oportunitatea uriașă de a avea un mic V albastru lângă nume, care nu înseamnă nimic altceva decât că ai plătit 11 euro ca să ai acel V lângă nume. După care a început și o campanie de marketing. Gen mie, deci, bănuiesc, că și altora, mi-a luat bulina aia de verified, pe care o aveam din 2008 sau 2009, cred, iar cum îmi dă, din când în când, câte un reminder în care mă anunță că aș putea avea bulină verified, cu doar 11 euro.

O altă chestie de marketing genială inventată de domnul Melon este că nu mai ai voie să ai 2FA pe cont, dacă nu ai bulină albastră. Gen nu ai cum să ai securitatea contului la un nivel relativ decent, dacă nu plătești abonament. Genial, vă spun, genial.

După care domnul Mark de la facebook, genial în a fura tot ce prinde, cum a furat și facebookul, de altfel, s-a gândit că e momentul ca și el să introducă dreptul de a cumpăra bulina albastră. La el costă vreo 14 euro, ceva de genul și nu îți oferă nimic, ai doar dreptul inalienabil la bulină. Ba, dimpotrivă, îți mai și fură buletinul, pentru că, desigur, trebuie să le trimiți copie după actul de identitate. Am și pe facebook bulină de aia, de prin 2012, să vedem când dă mniezo bunuțu și ideea bună la domnu Mark, să o ia și să îmi permită să plătesc și eu niște dolari acolo.

Acum serios, fără glume, înainte, bulina aia însemna o chestie. Faptul că platforma, în mod independent, îți verificase identitatea și afirma că ești tu, cu adevărat. Pentru persoane publice, vedete, instrumente media, este ceva util, pentru că, în loc de Hotnews, poți face Hoțnews, mai aproape de adevăr, pe Twitter și să începi să arunci informații false în utilizator, care rămân convinși că ele vin de la o reputabilă instituție de furat știri, pardon, presă.

Dar acum, când e la liber, efectiv oricine poate să o cumpere, care ar fi scopul pentru care ai plăti bani ca să ai steluța aia în 6 colțuri? Vanitatea? Prostia? Ambele?
Fun fact, pentru că vorbeam de stele galbene, la Melon ai și o variantă de steluță galbenă. Nu știu ce tier reprezintă, dar de la un fost stăpân de sclavi, legal, mă aștept la orice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.