Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, in solidar, de la paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvica si SC Antena 3, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitiva.

Am râs cu lacrimi, în germană. Deci porcii jurnaliștii de la antenă sunt buni de plată? Cât de nasol, cât de dureros, cum adică, o asemenea împilare la adresa presei libere??

Sunt complet șocat. (…) E absolut șocant. Ținând cont de modul în care au cerut dosarul cei de la DNA la ultimul termen al instanței civile, probabil aici este cheia. Totul este limpede. După ce v-am luat sediile, acum vă luăm apartamentele. Cine își imaginează că are 300.000 de lei să plătească doamnei Kovesi aceste pagube, care nu au fost demonstrate în niciun fel? Și îi așteptăm să vină să ne ia apartamentele. (…) Vom merge în instanțele superioare. (…) Să nu se bazeze nici pe lașitatea noastră și nici pe faptul că vom fi intimidați. (…) Dacă există dreptul la liberă exprimare vom face tot ceea ce putem ca să apărăm acest drept”, a spus Gâdea.

Păi cum cine își imaginează? Noi ne imaginăm, dom profesor.

In declaratia de avere din 2010, Dan Voiculescu a listat un imprumut in nume personal, in valoare de 785.000 de lei, acordat lui Mihai „BuzeDulci” Gadea. Potrivit declaratiei de avere din 2012, Gadea a platit o parte din imprumut si mai avea de plata 695.000 de lei.

Acum nu pot să cred că domnul Gâdea a cheltuit singur atâția bani, în lupta cu statul paralel. Sunt sigur că mai are niște mărunțiș în conturi. Și dacă nu mai are, să împrumute de la Badea, din investiția în fabrica de cribite. Și dacă tot nu ajunge, sunt sigur că domnul proprietar al Antenei, condamnată în solidar, domnul Profesor Felix, mai are niște bani din miliardul securității române.

Bine, acum facem mișto, că nu e o sentință definitivă. În principiu, după 2 condamnări plus o mărire a daunelor față de prima instanță, e puțin probabil să se se schimbe cu 180 de grade decizia. Deși…

Fostul director general al Romarm Dan Tache a fost achitat marţi de Curtea de Apel Braşov, el fiind condamnat în prima instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu, decizia instanţei fiind definitivă.