Japonia va aproba pastila pentru avort, dar femeile ar putea avea nevoie de consimţământul partenerului

Bine, titlul e ușor tendențios, în Japonia femeile oricum au nevoie de acordul partenerului pentru a avorta. Dar e o discuție cel puțin interesantă, pe această bază.

Teoretic, femeia fiind cea care duce sarcina și care, în majoritatea cazurilor de abandon familial, rămâne cu copilul și își ca face praf viața, după acest moment, are tot dreptul de a decide singură dacă dorește sau nu să ducă o sarcină la capăt. Iar formularea din legea japoneză este complet stupidă, există relații sexuale consimțite între străini din care pot rezulta greșeli. Cum facem atunci, punem femeia să alerge după un necunoscut să îi ceară voie să avorteze? Cum oprim abuzurile, cum facem ca acel necunoscut să nu o șantajeze din greu pe tema asta, plătești sau faci un copil și te speli pe cap cu el? Cum faci cu relațiile pasagere, în care sunt doar prieteni și se despart, iar el dorește să se răzbune pe ea și o obligă să aibă un copil?

Daaaaar, consider că, atunci când cei doi parteneri sunt într-o uniune legală, precum căsătoria, atunci da, tatăl trebuie să își dea și el acordul pentru a renunța la copil, pentru că și el face parte din viața lui, și el participă la tot, și el are visuri de viitor alături de femeia de lângă el, iar o decizie de genul acesta se ia de comun acord.

Desigur, poate mă înșel.
Discutați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.