samsari

Salut!
Din nefericire nu pot sa vin cu nimic bun despre alegerea facuta…
Este cea mai mare teapa pe care mi-am luat-o in viata mea!
Am achizitionat pe firma 3 Honda CR-V 1.6 Diesel 4×4 160 CP, MT 6 viteze, echiparea Lifestyle, de la Asko International, dealer official Honda.
In acest moment am demarat discutiile de returnare a lor. Motivul: problemele majore la filtrul de particule!
Masinile au cam o luna de la achizitie si intre 1000 si 2500 de km rulati.
In aceasta perioada de cosmar, una dintre ele a fost deja in service de 3 ori, ultima data fiimd dusa acum 10 zile si de atunci este la ei. Masina data ca replacement, a cedat si ea azi dimineata, afisand exact aceeasi problema cu filtrul de particule.
O a doua masina din cele 3 achizitionate a avut si ea o vizita la service cu probleme la acelasi celebru deja, filtrul de particule!
Nimeni de la Honda nu stie ce sa faca cu oul asta fierbinte… In prezent nu au nici o solutie clara si serioasa la problema asta, noi perecandu-ne timpul mai mult ducand si luand masinile din service (doar cu eroarea resetata, dar fara a fi solutionat fondul problemei), decat folosindu-le…
Este foarte clar ca problema este una constructiva ce afecteaza cel putin intregul lot daca nu chiar modelul in sine…
In consecinta, pentru moment nu sfatuiesc pe nimeni sa aleaga aceasta masina, decat daca e masochist !!! Regret sa constat dar Honda CR-V nu mai este ce a fost candva…
Am deschis deja discutia cu dealerul pentru a vedea care este procedura de returnare/inlocuire a masinilor.
Sper ca postul meu sa ajute in luarea unor decizii corecte a tuturor celor in cautarea unei masini din aceasta categorie si vza promit sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor, indiferent de directia in care acestea o vor lua…
Si ca tortul sa aibe motul pus, nici pana acum nu mi-au fost inmanate Cartile Tehnice ale masinilor si Manualele de exploatare, importatorul Honda Trading neavand nici pana acum aceste documente si carti tiparite in limba romana, desi legile in vigoare le interzic cu desavarsire comercializarea vehiculelor neinsotite de cele specificate mai sus!!!

Bafta tuturor!

De aici

Nu ma agit pe problema Honda. Nu ma pricep, nu ma intereseaza, nu mi-as cumpara niciodata o masina japoneza, am un prieten care sta ca fraierul de 2 saptamani cu masina in service, pentru ca inca nu a ajuns piesa din japonia.

Problema mea e alta. Observati indignarea omului ca nu are cartile tehnice si manualele de exploatare. Observati cum stie exact ca, prin lege, aia nu aveau voie sa i le vanda fara ele.

Dar daca stia ca nu are voie, de ce a ales sa primeasca masinile? Legea nu este biunivoca? Unul din motivele pentru care suferim inca este smecheria. Lasa cuaie, stiu ca nu ai voie sa imi vinzi fara carte, dar mi-o aduci tu, da-mi masinile, sa ma bucur. Dupa care dorim respectarea legii si incercam sa ii ardem, cand patim ceva. Pentru ca nu s-a respectat legea!!!111oneone

Cam ca aia care cumpara masini din 2005 cu 80 000 de kilometri la bord, conduse de o doamna din germania, maxim pana la hypermarket. Stie ca e fraierit, stie ca se va arde, dar spera ca poate ii iese smecheria si nu va pati nimic.

Dupa care plange pe net.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.